Turistët e huaj drejt Kelmendit, interes për të eksploruar zonën-Album dhe fjalë!
Faqja 1 e 1
Turistët e huaj drejt Kelmendit, interes për të eksploruar zonën-Album dhe fjalë!
Turistët e huaj drejt Kelmendit, interes për të eksploruar zonën-Album
Fondi Shqiptar për Zhvillim investon për përmirësimin e infrastrukturës
Veriu shqiptar është mjaft atraktiv dhe çdo ditë ngjallë interesin e turistëve të huaj, të cilët eksplorojnë edhe më shumë këtë zonë. Për këtë qëllim Komuna Kelmend në bashkëpunim me Fondin Shqiptar të Zhvillimit kanë mbajtur takimin me temë” “Koordinimi i Ndërhyrjeve për zhvillim Vendor në Komunën e Kelmenit” ku merrnin pjesë përfaqësues të pushtetit vendor të Shkodres, donator si dhe përfaqësues të agjencive të ndryshme financuese dhe promovuese që veprojnë në këto zona.
Alpet shqiptare janë më atraktive se ato zvicerrane, pohimi vjen nga alpinistja Barbara Hausman, e cila prej dhjetë vitesh punon në zonën veriore me qëllim promovimin e zonës. Ajo së bashku me televizionin shtetror zviceran po punojnë në një dokumentar për këtë zonë.
“Në Kelmend më pëlqen natyra më pëlqen çdo gjë e sidomos njerëzit. Që e vogël kam ecur nëpër bjeshkë. Dhe këtu pash diçka shumë të bukur, Aplet shqiptare më pëlqejnë shumë. Dallimi mes alpeve zvicerrane dhe shqiptare është se në Zvicër çdo gjë është e mbuluar me luks, ndërsa në këto zona mund të ecësh disa ditë dhe luksi është shumë larg, që është shumë më mirë, është çdo gjë natyrale. Është kjo që më pëlqen më shumë”, shprehet ajo.
“Unë po bej një dokumentar dhe më duhet të them se jam për herë të parë në Shqipëri dhe më pëlqen shumë, që më vete do kem kujtime të bukura. Por mund të them se ka sërish nevoje për te permiresuar infrastrukturën. Njerezit jane shume mikprites ndërsa sa i përket ushqimit ai është shumë i mire. Shoh se gjërat kanë lëvizur për mirë. Kur erdha këtu për herë të parë pashë bjeshkët dhe thashë qenka njësoj si në Zviceë . U ndjeva si ne shtepine time!”, thotë Hanspeter Bani, gazetar TV Kombëtar zviceran SRF.
Një nga partneret kryesor të investimeve në zonë është edhe Fondi Shqiptar i Zhvillimit. Në kuadër të programit të Qeverisë Shqiptare për përmirësimin e Rrugëve Dytësore e Lokale mbështetur nga shumë donator ndërkombëtar ka nisur punën në zbatimin e këtyre investimeve sic është edhe aksi Hani i Hotit-Vermosh.
Ushqimet tradicionale të zonës, veshjet karakteristike dhe kultivimi i tyre, tradita dhe bujaria e banorëve të zonës mbeten atraksioni kryesor i çdo turisti që vjen në zonën e Kelmendit. Me një aktivitet ku u bë promovimi gastronomisë vendase dhe i shtëpive mikpritëse u hap sezoni turistik edhe në Vermosh.
Fondi Shqiptar për Zhvillim investon për përmirësimin e infrastrukturës
Veriu shqiptar është mjaft atraktiv dhe çdo ditë ngjallë interesin e turistëve të huaj, të cilët eksplorojnë edhe më shumë këtë zonë. Për këtë qëllim Komuna Kelmend në bashkëpunim me Fondin Shqiptar të Zhvillimit kanë mbajtur takimin me temë” “Koordinimi i Ndërhyrjeve për zhvillim Vendor në Komunën e Kelmenit” ku merrnin pjesë përfaqësues të pushtetit vendor të Shkodres, donator si dhe përfaqësues të agjencive të ndryshme financuese dhe promovuese që veprojnë në këto zona.
Alpet shqiptare janë më atraktive se ato zvicerrane, pohimi vjen nga alpinistja Barbara Hausman, e cila prej dhjetë vitesh punon në zonën veriore me qëllim promovimin e zonës. Ajo së bashku me televizionin shtetror zviceran po punojnë në një dokumentar për këtë zonë.
“Në Kelmend më pëlqen natyra më pëlqen çdo gjë e sidomos njerëzit. Që e vogël kam ecur nëpër bjeshkë. Dhe këtu pash diçka shumë të bukur, Aplet shqiptare më pëlqejnë shumë. Dallimi mes alpeve zvicerrane dhe shqiptare është se në Zvicër çdo gjë është e mbuluar me luks, ndërsa në këto zona mund të ecësh disa ditë dhe luksi është shumë larg, që është shumë më mirë, është çdo gjë natyrale. Është kjo që më pëlqen më shumë”, shprehet ajo.
“Unë po bej një dokumentar dhe më duhet të them se jam për herë të parë në Shqipëri dhe më pëlqen shumë, që më vete do kem kujtime të bukura. Por mund të them se ka sërish nevoje për te permiresuar infrastrukturën. Njerezit jane shume mikprites ndërsa sa i përket ushqimit ai është shumë i mire. Shoh se gjërat kanë lëvizur për mirë. Kur erdha këtu për herë të parë pashë bjeshkët dhe thashë qenka njësoj si në Zviceë . U ndjeva si ne shtepine time!”, thotë Hanspeter Bani, gazetar TV Kombëtar zviceran SRF.
Një nga partneret kryesor të investimeve në zonë është edhe Fondi Shqiptar i Zhvillimit. Në kuadër të programit të Qeverisë Shqiptare për përmirësimin e Rrugëve Dytësore e Lokale mbështetur nga shumë donator ndërkombëtar ka nisur punën në zbatimin e këtyre investimeve sic është edhe aksi Hani i Hotit-Vermosh.
Ushqimet tradicionale të zonës, veshjet karakteristike dhe kultivimi i tyre, tradita dhe bujaria e banorëve të zonës mbeten atraksioni kryesor i çdo turisti që vjen në zonën e Kelmendit. Me një aktivitet ku u bë promovimi gastronomisë vendase dhe i shtëpive mikpritëse u hap sezoni turistik edhe në Vermosh.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Asllan Dibrani: Perspektiva gjeostrategjike e bregdetit shqiptar për turistet e huaj
» Ja me cilat fjalë Çun Lajçi i uron Ramiz Kelmendit detyrën e Zv.kryeministrit?
» Dibran Demaku: Të huaj jashtë e të huaj brenda
» Sami Repishti & Tonin Mirakaj: Fjalë që lëndojnë - Fjalë që damtojnë
» Shqipëria ka shumë përparësi për turistët evropianë
» Ja me cilat fjalë Çun Lajçi i uron Ramiz Kelmendit detyrën e Zv.kryeministrit?
» Dibran Demaku: Të huaj jashtë e të huaj brenda
» Sami Repishti & Tonin Mirakaj: Fjalë që lëndojnë - Fjalë që damtojnë
» Shqipëria ka shumë përparësi për turistët evropianë
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi