Bekim Rexhepi: Si na hyri nga dritarja dhe jo nga dera?
Faqja 1 e 1
Bekim Rexhepi: Si na hyri nga dritarja dhe jo nga dera?
Bekim Rexhepi |
SI NA HYRI NGA DRITARJA DHE JO NGA DERA?Tadiqi mund të mos lejohej të hynte në Kosovë, sikur njëmend Kosova të ishte e pavarur dhe sovrane. “Pavarësia” dhe “sovranitet” i një vendi nuk mund të sprovohen me një vizitë lutjesh, madje paçka se ambienti, ku u broçkollit për Kosovën-Serbi, nuk del jashtë ëndrrave e besimit formal
Vizita e Tadiqit mund të shfrytëzohet për tendosje të brendshme, pavarësisht kostos dhe pavarësisht asaj mbizotërueses se tash kush po tregohet më verbalist se tjetri, në lidhje më këtë çështje të vizitave serbe në Kosovë, të cilat vizita gjithësesi po tentojnë ta vëjnë në provë mospavarësinë, mossovranitetin e saj.
Nuk themi se nuk i lejohet ta bëjnë këtë tendosje, sepse edhe tendosja në politikë ka një atmosferë ndryshe, madje para se ta bëjnë këtë tendosje ndryshe, duhet ta kenë parasysh se çfarë po bëjnë: një tendosje e pluhurit të fjetur, veçse mund të ndërrojë pozicionet brenda atij komoditeti të krijuar prej kohësh. Pra, ky pluhur i fjetur prej kohësh, kur tendoset dhe fillon të qarkullojë pa dëshirën e njërit apo të tjetrit, shkakton kollitje të dëmshme, ndoshta konstatimi ynë mund të mos jetë i përshtatshëm, por arrijmë të sugjerojmë se kollitja para sëmundjes nuk tregon vërtetësinë e shëndetit tonë.
Tadiqi mund të mos lejohej të hynte ne Kosovë, sikur njëmend Kosova të ishte e pavarur dhe sovrane. “Pavarësia” dhe “sovranitet” i një vendi nuk mund të sprovohen me një vizitë lutjesh, madje paçka se ambienti, ku u broçkollit për Kosovën-Serbi, nuk del jashtë ëndrrave e besimit formal. Dikush që arrinë të kuptojë pozitën aktuale të Kosovës, se sa është në të vërtetë e pavarur dhe sovrane Kosova, brenda shtetësisë se vet, nuk i shkakton çudinë e jashtëzakontë, sepse kjo sjellje politike atij ndryshe do t’i duket se po mbrapshtohet gjithçka.
Nuk themi se nuk i lejohet ta bëjnë këtë tendosje, sepse edhe tendosja në politikë ka një atmosferë ndryshe, madje para se ta bëjnë këtë tendosje ndryshe, duhet ta kenë parasysh se çfarë po bëjnë: një tendosje e pluhurit të fjetur, veçse mund të ndërrojë pozicionet brenda atij komoditeti të krijuar prej kohësh. Pra, ky pluhur i fjetur prej kohësh, kur tendoset dhe fillon të qarkullojë pa dëshirën e njërit apo të tjetrit, shkakton kollitje të dëmshme, ndoshta konstatimi ynë mund të mos jetë i përshtatshëm, por arrijmë të sugjerojmë se kollitja para sëmundjes nuk tregon vërtetësinë e shëndetit tonë.
Tadiqi mund të mos lejohej të hynte ne Kosovë, sikur njëmend Kosova të ishte e pavarur dhe sovrane. “Pavarësia” dhe “sovranitet” i një vendi nuk mund të sprovohen me një vizitë lutjesh, madje paçka se ambienti, ku u broçkollit për Kosovën-Serbi, nuk del jashtë ëndrrave e besimit formal. Dikush që arrinë të kuptojë pozitën aktuale të Kosovës, se sa është në të vërtetë e pavarur dhe sovrane Kosova, brenda shtetësisë se vet, nuk i shkakton çudinë e jashtëzakontë, sepse kjo sjellje politike atij ndryshe do t’i duket se po mbrapshtohet gjithçka.
Nën klimën e vizitave
Këtë javë ishim nën klimën e vizitave: Thaqi ishte për vizitë në Slloveni, dhe pritja e tij nga shteti slloven qe një pritje më e kompletuar dhe me pamje më serioze, megjithëse u premtua që do të ketë ndihma ekonomike për Kosovën nga Sllovenia, një vend ky që kishte dhe vazhdon të tregojë interesim më të dukshëm se sa ish bashkësitë e tjera federale. Pra, kjo vizita e Thaqit në Slloveni, ishte një lajm i mirë për opinionin e brendshëm kosovar, i cili menjëherë pësoi edhe lajmin e keq, duke e parë se si u fut Tadiqi sërish në Kosovë.
A i tradhtoi KFOR-i, shqiptarët?
Një pyetje e qëlluar apo e nxituar... Hyrjen e Tadiqit jo nga dera por nga dritarja, e bëri qe vizita e tij të duket fare tinëzare dhe mjaftë artikuluese. Pse tinëzare dhe pse artikuluese?. Tinëzare, sepse t’i hysh dikujt nga dritarja dhe jo nga dera, vetvetiu tregon gjestin e tij që ka justifikuar, dhe se si, më në fund, e ka vendosur t’i hyjë në shtëpi dikujt. Hyrja nga dritarja u mundësua vetëm nga KFOR-i. Jo pse qe aq trim Tadiqi, dhe se do t’ia mësynte të futej në Kosovë pa frikë. KFOR-i pas këtij vendimi, ka gjasa të mëdha ta pësojë keq, sepse tani besimi i shqiptarëve ndaj tyre do të degradohet, sepse qartazi u pa se ka tradhtuar shqiptarët, duke ia futur armikun jo nga dera po nga dritarja.
I mbetet qeverisë aktuale dhe institucioneve tona të mendohen më mirë të mësojnë, dhe më shumë në të ardhmen, se si dhe nga mund të hyn apo të futen të padëshirueshmit e zorshëm...
I mbetet qeverisë aktuale dhe institucioneve tona të mendohen më mirë të mësojnë, dhe më shumë në të ardhmen, se si dhe nga mund të hyn apo të futen të padëshirueshmit e zorshëm...
Më 19 Prill 2009
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Bekim Rexhepi: S'Edi Kristaq Rama
» Bekim Rexhepi : Islami nuk ka kler !
» Bekim Rexhepi: Donkishoti i tallazitur
» Bekim Rexhepi:Pergjigja ime per ekstremistet islamike
» BEKIM REXHEPI: TË JESH JASHTË SISTEMIT
» Bekim Rexhepi : Islami nuk ka kler !
» Bekim Rexhepi: Donkishoti i tallazitur
» Bekim Rexhepi:Pergjigja ime per ekstremistet islamike
» BEKIM REXHEPI: TË JESH JASHTË SISTEMIT
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi