HAFIZ GAGICA:Nëntori i Shqiptarëve...
Faqja 1 e 1
Në këtë festë të madhe të 100 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë po hyjmë si komb më i bashkuar se kurrë më parë, si dhe më afër jetësimit të aspiratave kombëtare të Rilindasve tanë, patriotëve, intelektualëve dhe të gjithë atyre brezave para nesh që u angazhuan dhe në forma dhe mënyra të ndryshme luftuan për liri dhe bashkim kombëtar.
Shqipëria e vitit 1912, u bë mbi më pak se gjysmën e trojeve shqiptare, ani pse shqiptarët nga të gjitha viset e tyre kontribuuan për pavarësinë e saj, e cila për 100 vjet vazhdoi të jetë shtet i lirë, por i përgjysmuar, ngase gjysma tjetër e tokave të saj ngeli nën pushtimin e fqinjëve veriorë. Por, për fat sot pas 100 viteve jemi më afër njëri tjetrit se kurrë më parë.
Po ashtu, sot kemi më shumë miq, jemi kombi numerikisht më i madhi në Ballkan, kemi një rini të shkëlqyeshme, një mërgatë patriotike të shkolluar dhe të pasur në Evropë, SHBA, Kanada, Australi e deri në Zelandë të Re, e cila mendon dhe flet shqip, e cila kontribuoi maksimalisht për Shqipërinë , Kosovën dhe trojet shqiptare, dhe që vazhdimisht po punon për të mirën e shqiptarëve dhe bashkimin e tyre në një shtet. Me fjalë tjera, kombi shqiptar kudo që është, ka shumë arsye të ndihet krenarë, të festojë dhe t’i kujtojë heronjtë dhe figurat e veta kombëtare. Figurat që na trasuan rrugën e lirisë, pavarësisë dhe bashkimit kombëtar. Njëri nga ato figura emblematike ishte heroi i Kosovës, intelektuali, shkrimtari, publicisti dhe këngëtari i këngëve të bukura shqipe dhe patrioti i madh Jusuf Gërvalla, i cili qysh në moshë të re nuk kurseu asgjë për vetëdijesim nacional, për të qenë të lirë e të pavarur. Ai me bindje të fuqishme punoi për ta nxitur frymëzimin e patriotizmit për çlirim të Kosovës dhe bashkim me Shqipërinë. Jusufi thoshte shpesh “se vetëm bashkimi i trojeve shqiptare krijon mundësinë për zhvillim të shpejt ekonomik, përparim, stabilitet dhe paq në Ballkan dhe Evropë..”. Ditët e ëndrrave të shqiptarëve dhe idealeve të Jusufit, Kadriut e Bardhoshit, të cilët u vranë nga UDB-ja jugosllave me 15 janar 1982, po vijnë ngadalë si rezultat i punës dhe flijimit të tyre.
Lavdi i qoftë Jusuf Gërvallës dhe gjithë atyre që punuan dhe vepruan për këtë ditë, që ne sot të ndihemi mirë dhe që po festojmë anë mbanë trojeve shqiptare si dhe gjithandej ku jetojnë e punojnë shqiptarët. Pa sakrificën e Jusufit dhe shumë burrave e grave patriote që dhanë jetën që ne sot të gjendemi më pranë realizimit të idealeve të tyre, do të ishte vetëm një ëndërr, prandaj me një respekt të veçantë duhet t’i kujtojmë e ta respektojmë veprën e tyre, duke u mobilizue edhe më shumë për jetësimin e aspiratave tona shekullore.!
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Hafiz GAGICA:Hafiz Gagica:Letër përtej varrit!
» Musa Jupolli - Hafiz Gagica, foli !
» HAFIZ GAGICA - DEKLARATË
» Hafiz Gagica:23 vjet më parë
» Hafiz Gagica:PO NISEM, THA HEROI
» Musa Jupolli - Hafiz Gagica, foli !
» HAFIZ GAGICA - DEKLARATË
» Hafiz Gagica:23 vjet më parë
» Hafiz Gagica:PO NISEM, THA HEROI
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi