Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vdes Gani Azemi, këshilltar në Ambasadën e Kosovës në Bruksel

Shko poshtë

Vdes Gani Azemi, këshilltar në Ambasadën e Kosovës në Bruksel Empty Vdes Gani Azemi, këshilltar në Ambasadën e Kosovës në Bruksel

Mesazh nga Agim Gashi Sun Nov 25, 2012 5:15 pm

Vdes Gani Azemi, këshilltar në Ambasadën e Kosovës në Bruksel 59gani%20azemiVdes Gani Azemi, këshilltar në Ambasadën e Kosovës në Bruksel 59gani%20azemi
Vdes Gani Azemi, këshilltar në Ambasadën e Kosovës në Bruksel

Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës, me dhimbje të thellë ka marrë lajmin për vdekjen e Gani Azemit, këshilltar në Ambasadën e Kosovës në Bruksel. Ministri i Punëve të Jashtme i Kosovës, Enver Hoxhaj, stafi i MPJ-së dhe Ambasada e Kosovës në Bruksel, u shprehin ngushëllimet më të sinqerta familjes dhe miqve të shumtë të kolegut Azemi, i cili u nda nga jeta në orët e hershme të mëngjesit, pas një sëmundje të rëndë, thuhet në njoftimin e MPJ. Ministria e Jashtme e Republikës së Kosovës shpreh konsideratat më të larta për punën dhe angazhimin e madh të Azemit, veprimtari e cila do të jetë përherë shembull për kolegët dhe qytetarët e Republikës së Kosovës, kudo që ata ndodhen. I vendosur në Bruksel më 1978 si refugjat politik, Gani Azemi për dekada të tëra ishte aktivist i palodhshëm për lirinë dhe pavarësisë së Kosovës. Angazhimi i tij ishte i pareshtur e i shumanshëm, si gazetar, publicist, aktivist e diplomat. Puna dhe veprimtaria e pakursyer dhe kontributi i jashtëzakonshëm i Azemit, është shoqëruar përherë nga synimi i paepur për sensibilizim të vendimmarrësve në Bruksel me kauzën e Kosovës. Gani Azemi ishte në ballë të një numri nismash, përfshirë edhe si bashkëthemelues i Komitetit për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut, ndërsa gjatë tri viteve të fundit shërbeu si këshilltar në Ambasadën e Republikës së Kosovës në Bruksel. Varrimi i të ndjerit do të bëhet në Prishtinë me 1 dhjetor./kosovasot/
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi