Xhesika Vula:Veni re, Veni re !
Faqja 1 e 1
Skandali i pergjimit të telefonave të politikajve në pushtet përhap pasiguri tek qytetarët e këtij vendi.
Kur telefoni i kreministrit të republikës së kosoves i të grupit më të madh parlamentar i një ministri, i një kryta
ri të komunës përgjohen dhe bisedat telefonike publikohen në rrjetet sociale të internetit, çfar mund ti ndodh një njeriu të zakonshem, pamvarësia e tij është më e rrezikur se kurr, sot nuk ka kurrfar garancije për ta mbajtur të paekspozuar jetën personale, bisedat jozyrtare një anonim mund të bëhet i paanshme brenda ditës, por jeta e tij do të psojë tronditje dekonspirative të sferës private. Një përson publik ndërkohë rrezikon diskreditim nga publikimi i ndonje mesazhi apo bisede telefonike komprimituese të gjithëve kujt me shumë apo kujt më pak, pamvarësisht sa të kujdeshme mund të tregohen, u ndodh të shajn të ofendojn të perdorin zhargonin e shprehjeve më banale. Shteti duhet të ketë rregulla me të forta t´i mbroj qytetarët nga përgjimet dhe kufizojne publikimet e tyre. Por si duket instucionet tona janë ënde të brishta në këtë pikëpamje. Eulexi përgjon kë të dojë, ndërsa përgjimet rrjedhin si në rastin e skandalit të fundit, pas këtij skandalit qytetarët kosovar ndihen më pak të lirë dhe më shumë të kufizuar në sferën private.
Kush duhet ta mbroje jetën tonë private ?
Një ligj ekziston, është dhe agjensia përkatëse me gjithat kjo si duket është ënde e pamjaftueshme, ndërkohë përmbajtja e bisedave lidhet në fakt me një histori të njohur në mes të drejtuesve të pdk-s. Në një komunikat jozyrtare emra të njohur të kësaj partie shprehin frustrimin me sekretarin e përgjithshme , përdorimi i fjalorit banal e fyes mbetet gjithësesi një qështje e tyre private.
Populli i drejt dhe i pafajshem duhet të i´a vëj gishtin kokës dhe të mendojë njëher mirë e mirë se cfare elite njerëzish, me çfar edukate , me çfar kulture duhet të jetë i paisur një individ i zakonshem qe të zë një vend në parlament e kosovës, sepse ai e përfaqeson edhe atë. Me kot nuk thuhet : “çe të edukosh një gjenerat duhet filluar nga gjyshërit”
Ajo qe vlen të theksohet është rikonformim i kontrollit absolut qe vazhdon të ketë qeveria aktuale mbi kuvendin, çka bie ndesh me kushtetuten dhe parimin e ndarjes së pushteteve.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Xhesika Vula:JU
» Xhesika Vula:Eh mirësi
» Xhesika Vula:Shtegtimi
» Xhesika Vula:Bisedime
» Xhesika Vula:Dy poezi
» Xhesika Vula:Eh mirësi
» Xhesika Vula:Shtegtimi
» Xhesika Vula:Bisedime
» Xhesika Vula:Dy poezi
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi