Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Udhëtimi im dhe një brazilian me flamur shqiptar

Shko poshtë

Udhëtimi im dhe një brazilian me flamur shqiptar Empty Udhëtimi im dhe një brazilian me flamur shqiptar

Mesazh nga Agim Gashi Fri Dec 19, 2008 1:27 pm

Udhëtimi im dhe një brazilian me flamur shqiptar

Në muajin shkurt, unë u ndodha në Brazil. U strehova në një hotel, pronari i të cilit ishte një brazilian rreth të 30-ve i quajtur Manuel Miranda. Ai e fliste shumë mirë italishten, sepse siç më tha, kishte punuar disa vjet në Itali si emigrant dhe ishte kthyer në Brazil, ku kishte hapur hotelin. Kështu që unë nuk e pata aspak të vështirë të merresha vesh për gjithçka me të. Mbasi më regjistroi, më tha duke buzëqeshur:

Në muajin shkurt, unë u ndodha në Brazil. U strehova në një hotel, pronari i të cilit ishte një brazilian rreth të 30-ve i quajtur Manuel Miranda. Ai e fliste shumë mirë italishten, sepse siç më tha, kishte punuar disa vjet në Itali si emigrant dhe ishte kthyer në Brazil, ku kishte hapur hotelin. Kështu që unë nuk e pata aspak të vështirë të merresha vesh për gjithçka me të. Mbasi më regjistroi, më tha duke buzëqeshur:
- Ju jeni shqiptar?- Po,- i thashë, pak i revoltuar,- pse...???
- Jo, asgjë,- m'u përgjigj ai prapë, - por shkoni në dhomë dhe mbasi të bëni dushin, zbrisni pak poshtë...
E folura dhe buzëqeshja që nuk i shqitej, më bënë të më kërcenin nervat përpjetë. I ulërita gati ngjitur me fytyrën: "Pse, ti do të më mësosh mua se çfarë duhet të bëj në dhomë dhe kur duhet të zbres...?".
Ai më pa i habitur, dhe pa buzëqeshjen e tij, dhe nuk foli më.
U ngjita në dhomë, mjaft i revoltuar, nxora paketën për të pirë një cigare, por në dhomë ishte e ndaluar pirja e duhanit. Duhej të zbrisja prapë poshtë, tek vendi që lejohej pirja e duhanit.
Hapa valixhen time për të sistemuar plaçkat. Për çudinë time, më mungonte flamuri kombëtar. (E doja me vete se ato ditë ishin ditët e Pavarësisë së Kosovës dhe e kisha lënë me miqtë e mi në Prishtinë dhe Tiranë, që do festonim kudo që të ndodheshim). E kuptova që në nxitimin e nisjes nga Italia, kisha harruar pa futur flamurin në valixhe. Më erdhi shumë keq për këtë gabim.
Zbrita nga dhoma dhe vajta tek vendi që lejohej pirja e duhanit. Ndeza cigaren dhe dy ose tre herë ktheva kokën i nervozuar nga pronari i hotelit. Sapo më pa, thirri një punonjës tjetër për t'u marrë me regjistrimin e klientëve dhe pas 5 minutave, erdhi tek unë me dy filxhanë kafe.
"...Të lutem, ndoshta kam bërë gabim, të kërkoj falje, por dua të sqarohem..., - më tha. E lashtë të fliste, ndërkohë që mendjen e kisha te flamuri i harruar.
"...Nesër, - tha Manuel, - është ndeshja "gjysmëfinalja e Kupës së Brazilit" midis Flemingos dhe Vasco De Games. Unë jam tifoz i madh i Flemingos. Kostumi sportiv i Flemingos është i tëri me ngjyra kuq e zi, si flamuri juaj, sigurisht, pa atë shqiponjën me dy koka që i ha të gjithë kundërshtarët e vet. Sa të bukur e keni flamurin, sa domethënës...".
M'u ulën nervat me thënë të drejtën. Pastaj ai shtoi: "...Ne nesër do të fitojmë patjetër. E ndjej...". Ishte supersticioz. Sipas tij, nuk ishte e rastësishme që në hotel, pikërisht atë ditë erdhi një shqiptar, pra "erdhi shqiponja që do të hajë kundërshtarët tanë", - siç më tha...
Unë iu përgjigja: "Po sikur të mundeni, çdo të thuash? - Jo, s'ka mundësi, u përgjigj ai, vë në bast të gjithë hotelin...". Ishte shumë i bindur për këtë. I thashë ta vëmë bastin me një kafe...
- Mirë, - tha, - po e bëjmë kështu: finalistja e parë e kësaj kupe është Bogota dhe ju do të qëndroni këtu derisa të bëhet finalja. Që nesër nuk do të paguani asnjë lek. Lekët i ka paguar shqiponja juaj...".
E pranova ofertën. Pak më pas i tregova historinë si e kisha harruar flamurin në Itali nga nxitimi. Moti një telefon dhe për 10 minuta i binte numrave të ndryshëm. Pastaj thirri tërë gëzim: Nesër në mëngjes, flamuri është këtu. Dhe vërtet, kështu ndodhi, kur zbrita poshtë si zakonisht për të pirë kafen me Manuelin, ai gjithë gëzim më dha flamurin. Por koincidenca më e madhe qe se para ndeshjes, televizioni brazilian po jepte lajmet kryesore dhe të parin që dha, ishte që Kosova shpalli Pavarësinë nga Serbia.
- "Shpejt, - më tha, - merr aparatin fotografik, se s'ka turist pa aparat fotografik...".
Unë u ngjita menjëherë në dhomë, mora aparatin dhe e nxora Manuelin në fotografinë që po ju dërgoj, me dy gishtat e ngritur përpjetë. Pastaj ia dhashë atij aparatin, për të më bërë mua një fotografi.
Po sigurisht, ndërmjet gishtërinjve të tij dhe të mi kishte një ndryshim të madh. Ndërsa gishtërinjtë e tij tregonin golat që do të shënonte Flemingo kundër Vasco de Games (2-1) dhe në finale që fitoi Kupën e Brazilit me Bogota me të njëjtin rezultat (2-1), gishtat e mi tregoni fitoren e demokracisë në shpalljen e pavarësisë së Kosovës. Pastaj u ulëm në tavolinë dhe festuam të dyja fitoret së bashku. Kjo është historia me pak fjalë e brazilianit me flamurin tonë.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi