Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADARE-PUSHTIMI OSMAN NUK I KA MBROJTUR SHQIPTARËT NGA SLLAVËT

Shko poshtë

KADARE-PUSHTIMI OSMAN NUK I KA MBROJTUR SHQIPTARËT NGA SLLAVËT Empty KADARE-PUSHTIMI OSMAN NUK I KA MBROJTUR SHQIPTARËT NGA SLLAVËT

Mesazh nga Agim Gashi Tue Feb 18, 2014 8:14 pm

KADARE-PUSHTIMI OSMAN NUK I KA MBROJTUR SHQIPTARËT NGA SLLAVËT

KADARE-PUSHTIMI OSMAN NUK I KA MBROJTUR SHQIPTARËT NGA SLLAVËT 1618520_10202190754681579_1092942852_n

Sipas kësaj teorie, "pushtimi osman ka pasur diçka pozitive për kombin shqiptar, sepse e ka mbrojtur kombin shqiptar nga një rrezik më i madh që ishte rreziku sllav". Por kjo, sipas Kadaresë është e gjitha krejtësisht e pavërtetë. Kjo është një fantazi makabër, shpifje, një doktrinë e sajuar. “Të gjithë popujt e Ballkanit pësuan një dramë të përbashkët dhe në këtë dramë nuk ka pse populli shqiptar të bëjë befas një përjashtim, sepse nuk ka pasur kurrëfarë përjashtimi në fatin e tij. Populli shqiptar ka qenë më i ashpri kundër Perandorisë Osmane, për vetë faktin se shqiptarët u bënë pengesë kryesore për depërtimin e Perandorisë Osmane deri në Itali. Sllavët vetë ishin për faqe të zezë, gjendja e tyre ishte më e defavorizuar se e shqiptarëve. Atëherë: nga cilët sllavë na mbrojti Perandoria Osmane? Si na mbrojtën ne turqit nga sllavët? Kjo është e pabesueshme, nga ana logjke, nga ana psikologjike. Për mua e gjitha është groteske, e paimagjinueshme, nga fillimi deri në fund“, shtoi Kadare.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi