ISH USHTARËT E UÇK-së NË MJERIM-DISA MILIONER
Faqja 1 e 1
Ish luftetar i UCK-s i zhytur ne varferi
Kam qenë ushtar i UÇK-së. Kam luftuar për ta parë vendin tim të lirë, e kjo gjë erdhi, mirëpo, pavarësisht kësaj, unë asnjëherë nuk kam marrë ndonjë gjë. I kam të gjitha dokumentet se jam veteran i luftës, por ne jemi kategoria më e lënë pas dore nga shteti ynë, dhe kjo më dhemb shumë, sepse ne kemi rrezikuar edhe jetën tonë”, është shprehur Milaim Beqiri
I mbetur vetëm me gruan, Milaim Beqiri kishte rënë në mendime të thella.
Ajo që e shqetësonte më shumë ishte se si do t’ia bënte që ta siguronte miellin për ditët në vazhdim, pasi që vetëm edhe dy javë kishte. Në kokën e tij silleshin mendime të shumta, por assesi nuk i vinte ndonjë zgjidhje se si do ta siguronte më pas ushqimin.
Kur ne shkuam për vizitë, ai na e hapi derën e shtëpisë dhe na priti duke u gëzuar që dikush ia kishte hapur derën, pasi që askush asnjëherë nuk e kishte vizituar.
Ai filloi të na rrëfente për hallet e problemet në të cilat gjendej, shkruan Kosova Sot.
“Jam në gjendje shumë të vështirë, pasi që vetëm edhe dy javë kam miell për bukë, dhe pasi të më harxhohet, nuk e di si do t’ia bëj, sepse nuk punoj askund dhe nuk kam të holla të mjaftueshme për këtë”, ka thënë ai.
Ish luftetar i UCK-s i zhytur ne varferi
Kam qenë ushtar i UÇK-së. Kam luftuar për ta parë vendin tim të lirë, e kjo gjë erdhi, mirëpo, pavarësisht kësaj, unë asnjëherë nuk kam marrë ndonjë gjë. I kam të gjitha dokumentet se jam veteran i luftës, por ne jemi kategoria më e lënë pas dore nga shteti ynë, dhe kjo më dhemb shumë, sepse ne kemi rrezikuar edhe jetën tonë”, është shprehur Milaim Beqiri
I mbetur vetëm me gruan, Milaim Beqiri kishte rënë në mendime të thella.
Ajo që e shqetësonte më shumë ishte se si do t’ia bënte që ta siguronte miellin për ditët në vazhdim, pasi që vetëm edhe dy javë kishte. Në kokën e tij silleshin mendime të shumta, por assesi nuk i vinte ndonjë zgjidhje se si do ta siguronte më pas ushqimin.
Kur ne shkuam për vizitë, ai na e hapi derën e shtëpisë dhe na priti duke u gëzuar që dikush ia kishte hapur derën, pasi që askush asnjëherë nuk e kishte vizituar.
Ai filloi të na rrëfente për hallet e problemet në të cilat gjendej, shkruan Kosova Sot.
“Jam në gjendje shumë të vështirë, pasi që vetëm edhe dy javë kam miell për bukë, dhe pasi të më harxhohet, nuk e di si do t’ia bëj, sepse nuk punoj askund dhe nuk kam të holla të mjaftueshme për këtë”, ka thënë ai.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Re: ISH USHTARËT E UÇK-së NË MJERIM-DISA MILIONER
Krejt le ta shofin se si jetojnë ata që luftuan e si ata të Rognerit.
Ishallah i zen haku i gjakut qe e shet!
lavdi i qofte
Manush Shamolli "Tajsoni" me kapel te kuqe ,Elmi Korpuzi"Japani"me kapel te gjerlbert , Basri Shala"Virusi" me kapel te zez gjat varrimit te shokut te tyre Deshmorit Ramiz Shala nga Kleqka
Në përcjellje të të birit në luftë!
Nga varrezat masive.
Pishman qe ka Luftuar `Lexojeni ja vlen`
Çdo hap që shkel rrugën plot baltë dhe thik përpjetë, mallkon të gjithë, Komunën, pushtetin, anëtarët e familjes së tij, por edhe fatin e vet.
Kujtim Dërvishaj çdo ditë në orën 6 e gjysmë të mëngjesit me karrocë në dorë kalon kodrën deri te bunari që i është falur para pak kohësh.
Ai nuk ka ujë në shtëpi dhe për këtë arsye, rrugën e mundimshme duhet ta bëjë pesë e nganjëherë edhe gjashtë herë në ditë.
Hera e fundit kur ka ngrënë mish ka qenë pak ditë para zgjedhjeve të parafundit kur vetura të shtrenjta që bartnin zyrtarë të lartë të komunës së Skenderajt, përfshirë edhe kryetarin Sami Lushtaku, ndaluan në kodrën poshtë së cilës gjendet edhe shtëpia e Kujtimit, shkruan “Zëri”.
Aty premtohej ndërtimi i rrugës disakilometërshe, ndërsa qengji i prerë ishte blerë nga vetë fshatarët.
Rruga nuk u ndërtua kurrë. Një pjese të saj iu hodh rërë sipër.
“25 centë kushton një plumb. Sikur ta dija që po vjen kjo ditë, më mirë ia kisha jap vetit një plumb. Por, tash i kam katër fëmijë e ku t’i lë ata”, thotë më tej Kujtim Dervishaj.
I dërmuar nga jeta e rëndë, ai thotë se nuk do të luftonte kurrë për këtë shtet që sot kemi
Kujtimi është e kundërta e asaj që secili e imagjinon të jetë një hero. Ai më së miri e personifikon thënien “asht e lëkurë”, ndërsa mjekra dhe trupi i zvogëluar e bën të duket në moshë të shtyrë. /Zëri/
Çdo hap që shkel rrugën plot baltë dhe thik përpjetë, mallkon të gjithë, Komunën, pushtetin, anëtarët e familjes së tij, por edhe fatin e vet.
Kujtim Dërvishaj çdo ditë në orën 6 e gjysmë të mëngjesit me karrocë në dorë kalon kodrën deri te bunari që i është falur para pak kohësh.
Ai nuk ka ujë në shtëpi dhe për këtë arsye, rrugën e mundimshme duhet ta bëjë pesë e nganjëherë edhe gjashtë herë në ditë.
Hera e fundit kur ka ngrënë mish ka qenë pak ditë para zgjedhjeve të parafundit kur vetura të shtrenjta që bartnin zyrtarë të lartë të komunës së Skenderajt, përfshirë edhe kryetarin Sami Lushtaku, ndaluan në kodrën poshtë së cilës gjendet edhe shtëpia e Kujtimit, shkruan “Zëri”.
Aty premtohej ndërtimi i rrugës disakilometërshe, ndërsa qengji i prerë ishte blerë nga vetë fshatarët.
Rruga nuk u ndërtua kurrë. Një pjese të saj iu hodh rërë sipër.
“25 centë kushton një plumb. Sikur ta dija që po vjen kjo ditë, më mirë ia kisha jap vetit një plumb. Por, tash i kam katër fëmijë e ku t’i lë ata”, thotë më tej Kujtim Dervishaj.
I dërmuar nga jeta e rëndë, ai thotë se nuk do të luftonte kurrë për këtë shtet që sot kemi
Kujtimi është e kundërta e asaj që secili e imagjinon të jetë një hero. Ai më së miri e personifikon thënien “asht e lëkurë”, ndërsa mjekra dhe trupi i zvogëluar e bën të duket në moshë të shtyrë. /Zëri/
Similar topics
» Asllan Dibrani:"Përse duhet të hapen disa konsullata të Kosovës në Shtutgard dhe në disa qytete të Gjermanisë?
» Faik Poeti:DISA-DISA
» AGIM GASHI-ATDHEU NË MJERIM
» Partia e Fortë lansoi spotin “Do të bëhem milioner” (Video)
» Berisha: Qeveria, e vendosur për të mos lënë asnjë familje në mjerim
» Faik Poeti:DISA-DISA
» AGIM GASHI-ATDHEU NË MJERIM
» Partia e Fortë lansoi spotin “Do të bëhem milioner” (Video)
» Berisha: Qeveria, e vendosur për të mos lënë asnjë familje në mjerim
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi