Tërnava me LISBA-n përurojnë xhaminë e dyshimtë (Foto)
Kandidati i cili po pretendon të jetë i vetëm për postin e Myftiut të Kosovës, Naim Tërnava, i cili deri vonë kishte për kundërkandidat tashmë të shkarkuarin nga posti i Kryetarit të Kuvendit të Bashkësisë Islame, Xhabir Hamiti, ditë më parë ka marrë pjesë në përurimin e një xhamie në fshatin Makovc, Komuna e Prishtinës.
Tërnava ishte në mesin e Kryeimamit të Këshillit të Prishtinës, Burhan Hashani, kryetarit të Lëvizjes Islamike “Bashkohu” (LISBA), Arsim Krasniqi, Imamit të Xhamisë së Madhe në Prishtinë, Shefqet Krasniqi, Kryetarit të BIK-ut në Gjilan, Sylejman Osmani e figurave tjera të larta fetare, nga Kosova e më gjerë.
Ndërkaq, ka qenë pikërisht kjo xhami që është përfolur të jetë një prej qendrave të rekrutimit të qytetarëve shqiptarë për të luftuar në anën e kryengritësve në Siri.
(Kreu i Bashkësisë Islame, myftiu Naim Tërrnava, Imami i Xhamisë së Madhe në Prishtinë, Shefqet Krasniqi, Kryeimami i Këshillit të Prishtinës, Burhan Hashani dhe kreu i LISBA-s, Arsim Krasniqi)
Sipas një raporti të organeve të sigurisë së Kosovës, të siguruar nga Klan Kosova, thuhet se kjo xhami është ndërtuar nga salafi, dhe frekuentohet nga persona të cilët mund të jenë rekrutë të ardhshëm në luftën e Sirisë.
Këtë gjë e pati mohuar Arsim Krasniqi, kryetar i Lëvizjes Bashkohu, i cili edhe e ka dhënë tokën për ndërtimin e xhamisë në Makofc.
Raporti tregon se shqiptarët shkojnë në Siri në grupe të vogla, ndërsa, sipas tij, janë dy pika ku bëhet grumbullimi i atyre që shkojnë tu ndihmojnë ‘vëllezërve’ sirianë - njëra në Prishtinë dhe tjetra në Mitrovicë.
Ndërkaq, Osman Musliu nga Sindikata e Bashkësisë Islame të Kosovës, tha për “Zërin” se për këtë çështje nuk është i interesuar të flas.
“Le të marrin pjesë jo vetëm në një xhami, por edhe në dhjetë xhami tjera”, ka thënë Musliu.
Eksperti i çështjeve të sigurisë, Avni Islami, i pyetur nga “Zëri” për pjesëmarrjen e Myftiut Tërnava në përurimin e xhamisë së dyshimtë në Makovc, tha se kjo vizitë është thikë me dy teha.
“Në njërën anë, ai tenton që para opinionit të paraqitet se kinse unë jam që t’i fus nën juridiksionin e BIK-ut të gjitha rrymat fetare dhe në anën tjetër, kryetari i BIK-ut Naim Tërnava, është duke e thelluar bashkëpunimin me grupe të caktuara ideologjike të cilat në një mënyrë e kanë në dorë Naim Tërnaven dhe në çdo kohë munden ta shantazhojnë”, ka thënë Islami. /Zëri/
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Reportazh: Fshati me xhaminë më të madhe në rajon - për ta ndërtuar, banorët shiten edhe tokat e tyre (Foto/Video)
» LISBA “grushton” imamin e Ferizajt
» Berlin, pako e dyshimtë pranë zyrës së kancelares Merkel (Foto)
» Hapet xhamia më e madhe në Kosovë, “Isa Beg” në Mitrovicë, Erdogan: Ta gëzoni xhaminë (FOTO)
» Nga Badovci nxirret një barkë e fundosur, nuk dihet a ka lidhje me të arrestuarit e dyshimtë për terrorizëm [Foto]
» LISBA “grushton” imamin e Ferizajt
» Berlin, pako e dyshimtë pranë zyrës së kancelares Merkel (Foto)
» Hapet xhamia më e madhe në Kosovë, “Isa Beg” në Mitrovicë, Erdogan: Ta gëzoni xhaminë (FOTO)
» Nga Badovci nxirret një barkë e fundosur, nuk dihet a ka lidhje me të arrestuarit e dyshimtë për terrorizëm [Foto]
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi