Ja nga kush e blen gazin lotsjellës Policia e Kosovës
Firma e themeluar nga Xhafer Gashi i AAK-së, kryetar i komunës së Obiliqit, është kontraktuar nga Policia e Kosovës për furnizim me gaz lotsjellës.
Policia shpalli fituese kompaninë “Katana” më 19 nëntor, vetëm një ditë pas protestës së opozitës.
Bazuar në Njoftimin për Dhënie të Kontratës të publikuar në faqen zyrtare të Komisionit Rregullativ të Prokurimit Publik parashihet që vlera e kontratës të kap vlerën e 1 milionë e 600 mijë e 286 euro.
Nuk ka pasur procedura të hapura tenderuese por Policia e Kosovës ka negociuar kontratën me këtë firmë private.
Xhafer Gashi, deklaroi se nuk ka qenë i informuar lidhur me këtë aktivitet të prokurimit.
Gashi thotë se nuk është drejtor e as pronar aksionesh në këtë kompani.
“Shihni në regjistrim të biznesit. Kanë ndryshuar emrat. Unë jam vetëm kryetar komune dhe me këtë punë merrem”, thotë Gashi.
Aktualisht pronarë të kësaj kompanie figurojnë katër veta.Dy prej tyre kanë mbiemrin Gashi.
Xhafer Gashi më 20 dhjetor të vitit 2013 u mandatua në pozitën e kryetarit të Obiliqit.
Ai ka deklaruar pasurinë më 23 janar të vitit 2014 ku pati shënuar se kishte 50 për qind të aksioneve në kompaninë “Katana”.
Po ashtu kishte shënuar se nga janari deri në shtator të vitit 2013 kishte marrë mbi 31 mijë pagë nga kjo kompani.
Ndërsa vlera e dividentës për vitin 2013 ishte në vlerë prej 59 mijë eurosh.
Hulumtimi i titulluar “Kontrata E Ndjeshme “Ushtarake” Fitohet Nga Miku i Krerëve Të Ministrisë”, u publikua në tetor të vitit 2013.
Gazeta pati zbuluar se firma e themeluar nga Xhafer Gashi kishte fituar tenderin 1.2 milionë eurosh të furnizimit me uniforma nga Ministria e Forcës së Sigurisë që udhëhiqej nga Agim Çeku.
Gashi më 2006 ishte përgjegjës për sigurinë e Çekut, kur ky i fundit ishte kryeministër i vendit.
Xhafer Gashi, përveç me ish-ministrin Çeku, kishte punuar edhe me zëvendësministrin e atëhershëm të Forcës së Sigurisë, Bejtush Gashin, i cili drejtoi për katër vjet një njësi biznesi ku kishte pronësi kryetari i Obiliqit.
Edhe ky tender i fituar nga “Katana” ishte i negociuar.
Gazeta Jeta në Kosovë publikoi në gusht të vitit 2014 hulumtimin tjetër ku përfshihej firma Katana.
Hulumtimi “Milionat Derdhen Te Kompania e Njeriut të Besueshëm”, tregonte për blerjen e tri autoblindave të blinduara nga Ministria e Forcës së Sigurisë nëpërmjet procedurës së mbyllur tenderuese.
Kontrata peshonte rreth 1 milionë e 490 mijë euro.
Aktualisht, Xhafer Gashi është anëtar i kryesisë së AAK-së, parti në opozitë në nivelin qendror.
Firma e themeluar nga Xhafer Gashi i AAK-së, kryetar i komunës së Obiliqit, është kontraktuar nga Policia e Kosovës për furnizim me gaz lotsjellës.
Policia shpalli fituese kompaninë “Katana” më 19 nëntor, vetëm një ditë pas protestës së opozitës.
Bazuar në Njoftimin për Dhënie të Kontratës të publikuar në faqen zyrtare të Komisionit Rregullativ të Prokurimit Publik parashihet që vlera e kontratës të kap vlerën e 1 milionë e 600 mijë e 286 euro.
Nuk ka pasur procedura të hapura tenderuese por Policia e Kosovës ka negociuar kontratën me këtë firmë private.
Xhafer Gashi, deklaroi se nuk ka qenë i informuar lidhur me këtë aktivitet të prokurimit.
Gashi thotë se nuk është drejtor e as pronar aksionesh në këtë kompani.
“Shihni në regjistrim të biznesit. Kanë ndryshuar emrat. Unë jam vetëm kryetar komune dhe me këtë punë merrem”, thotë Gashi.
Aktualisht pronarë të kësaj kompanie figurojnë katër veta.Dy prej tyre kanë mbiemrin Gashi.
Xhafer Gashi më 20 dhjetor të vitit 2013 u mandatua në pozitën e kryetarit të Obiliqit.
Ai ka deklaruar pasurinë më 23 janar të vitit 2014 ku pati shënuar se kishte 50 për qind të aksioneve në kompaninë “Katana”.
Po ashtu kishte shënuar se nga janari deri në shtator të vitit 2013 kishte marrë mbi 31 mijë pagë nga kjo kompani.
Ndërsa vlera e dividentës për vitin 2013 ishte në vlerë prej 59 mijë eurosh.
Hulumtimi i titulluar “Kontrata E Ndjeshme “Ushtarake” Fitohet Nga Miku i Krerëve Të Ministrisë”, u publikua në tetor të vitit 2013.
Gazeta pati zbuluar se firma e themeluar nga Xhafer Gashi kishte fituar tenderin 1.2 milionë eurosh të furnizimit me uniforma nga Ministria e Forcës së Sigurisë që udhëhiqej nga Agim Çeku.
Gashi më 2006 ishte përgjegjës për sigurinë e Çekut, kur ky i fundit ishte kryeministër i vendit.
Xhafer Gashi, përveç me ish-ministrin Çeku, kishte punuar edhe me zëvendësministrin e atëhershëm të Forcës së Sigurisë, Bejtush Gashin, i cili drejtoi për katër vjet një njësi biznesi ku kishte pronësi kryetari i Obiliqit.
Edhe ky tender i fituar nga “Katana” ishte i negociuar.
Gazeta Jeta në Kosovë publikoi në gusht të vitit 2014 hulumtimin tjetër ku përfshihej firma Katana.
Hulumtimi “Milionat Derdhen Te Kompania e Njeriut të Besueshëm”, tregonte për blerjen e tri autoblindave të blinduara nga Ministria e Forcës së Sigurisë nëpërmjet procedurës së mbyllur tenderuese.
Kontrata peshonte rreth 1 milionë e 490 mijë euro.
Aktualisht, Xhafer Gashi është anëtar i kryesisë së AAK-së, parti në opozitë në nivelin qendror.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Albin Kurti: Ja arsyet pse përdora gazin lotsjellës
» Policia nuk tregon se kush ka urdhëruar ndërhyrjen policore
» LAJMI I FUNDIT | Sulm masiv me gaz lotsjellës në Kuvend të Kosovës
» SKANDALI : Lluka lëshon alarmin: Serbia po blen pronat e Kosovës
» Agim Vuniqi:Kush janë shtet-ndërtuesit e kush shtet-rrënuesit e Kosovës?
» Policia nuk tregon se kush ka urdhëruar ndërhyrjen policore
» LAJMI I FUNDIT | Sulm masiv me gaz lotsjellës në Kuvend të Kosovës
» SKANDALI : Lluka lëshon alarmin: Serbia po blen pronat e Kosovës
» Agim Vuniqi:Kush janë shtet-ndërtuesit e kush shtet-rrënuesit e Kosovës?
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi