Xhevat Rexhaj: E ardhmja e shqiptarëve ''unioni turko-arab''?!
2 posters
Faqja 1 e 1
Xhevat Rexhaj: E ardhmja e shqiptarëve ''unioni turko-arab''?!
E ARDHMJA E SHQIPTARËVE “UNIONI TURKO-ARAB”?!
Nga Xhevat Rexhaj
Pas LDBsë, popullata shqiptare në të gjitha trojet etnike ishte e shkëputur nga e drejta e fjalës së lirë. Në asnjë mjet të athershëm informimi shqiptarët nuk e kishin guximin (nuk lejohej- të hante furra) të merreshin me vetvehten por duhej të shkruanin për të huajtë, për sllavizmin dhe sllavët edhe këtë në të dy anët e kufirit të athershëm. Ata që mendonin dhe deklaronin diç tjeter nga politikat zyrtare denoheshin dhe eliminoheshin përfundimishtë nga jeta normale njerëzore.
Vitet e 80 të shekullit të kaluar sollën një freski në Evropën ish komuniste, pasi që USA e shkatërroi arushen e madhe BRSS me satelitet e saj edhe për ne shqiptaret filluan erëra më të buta, pra qysh me 1989 intelektualët shqiptarë në krye me Dr. Ibrahim Rugovën formuan një parti, të parën në Evropën Juglindore LDK-në. Me vetë zgjedhjen e Dr. Rugovës kryetar, e më vonë President historik i Kosovës dhe njëherit Lider historik i shqiptarëve të të gjitha trojeve, u vu një bazë e fortë e lirisë së të shprehurit dhe të shkrimit. Mirëpo ajo më kryesorja ishte se filozofia rugoviane ishte përcaktuese e një rruge nga e ardhmja ajo e Euroatlantizmit, kuptohet në një arritje të një miqësie historike SHBA- Shqiptarë. Falë kësaj filozofie dhe mençurie rrodhën edhe ngjarjet për të cilat ne jemi vetë dëshmitarë, Kosova u pranua shtet, shqiptarët u faktorizuan dhe së fundit Presidenti i Madh i SHBA së G. W. Bush e bekoi Shqipërinë duke shkelur me këmbë në truallin e Arbërit.
Po si vepruam ne shqiptarët atëhere?
Thuaja që të gjithë ishim më Amerikanë se vetë amerikanët, ishim të ngazëllyer nga përkrahja marramendëse e tyre për çështjen tonë dhe thjeshtë shpesh thoshim se mund të bëhemi edhe shteti i 54 i SHBA-ve. Thënë të drejten edhe përfaqësuesit më të lartë të administrates amerikane mahniteshin nga një mishërim i tillë shqiptarë për SHBA-në. Ata kishin dëgjuar qysh në vitin 1990 për këtë nga goja e Presidentit Rugova..
Si po veprojmë ne shqiptarët tani?
Një fjalë e popullit thotë” kceva ujin ta dhj... kalin”
Po pra, nëse shihen dhe përcillen të gjitha rrjedhat dhe ndodhitë pas përfundimit të luftës vihet në përfundim se mu ajo thanje e popullit po gjenë vend në realitetin tonë, sidomos të sotëm.
- Në biseda të ndryshme, në lexime të ndryshme dhe njëherit në përditshmërin e sodit, mund të konkludosh se fatkeqësishtë po shtohet numri i njerëzve që shajnë Amerikën. Shajnë Bushin dhe atë vetëm se ai dhe Amerika janë kundër myslimanëve (?), shkohet aq largë sa që të tillët edhe rekrutohen nepër organizata të ndryshme që ti shkaktojnë dëme dhe terror Amerikës, pa koment.
- Deri para përfundimit të luftës besimtarët mysliman kishin mishërim fenë e mirë islame, ishin tolerant dhe më në fund ishin patriot shqiptarë që mendim të fundit kishin çlirimin shqiptarë nga zgjedha serbe. Lehtë mund të dokumentohet se për të gjitha fetë tona në plan të parë ishte përkatësia kombëtare, pra Shqiptari.
- Tani më ka ndërruar shumçka, një numër i madh i njerëzve së pari deklarohen mysliman-islam e pastaj shqiptarë, pa koment.
- Në tërë këtë “allishverish”, që në të ardhmen do të ketë pasoja fatale (ato vetem se kan filluar me terror), lojë të fëlliqur janë duke luajtur një numër shumë i madh i intelektualëve shqiptarë, nëse mund të ju themi intelektual, të cilët prijnë në kinse mbajtjen e fesë, falen, agjërojnë dhe janë nonstop në lëvizje për ta zgjeruar rrjetin e një myslimanizmi ekstrem dhe fatal për të ardhmen e kombit tonë.
Që terë kjo përçudni të vazhdojë dhe të mos trazohet fare, vulën përfundimtare po e japin insitucionet shtetërore të Kosovës. Ne e dimë mirëfilli se në vetë institucionet tona dhe te vetë krerët e tyre arabizmi dhe turqizmi kanë zënë vend dhe bëjnë strofull. Të tillët të futur gjerë në fytë në korrupcion nuk duan dhe nuk guxojnë të i dalin përpara kësaj përçudnie. Duhet të jetë e sigurtë se shumë donacione të pazbardhura dhe ilegale hisen e ndajnë me krerët institucional. Shihet kjartë se shteti në Kosovë nuk funkcionon, partnerët e koalicionit për të mos rrezikuar votat edhe kinse myslimane lejojnë atentate, rrahje, djegje shtepish dhe kërcënime serioze.
E thash në fillim dikur nuk ishte liria e të shprehurit, kur nuk kishim shtet, e tani më nuk guxon të flasësh fare për devijimet e shoqërisë shqiptare sepse je në listë të zezë, mund të likuidohesh lehtë si një bubrec, se qentë nuk po guxojnë t'i vrasin sepse për këtë nuk ka ende tenderë, e kur të hapet tenderi mbushin gjepat para dhe i vrasin.
Pra ku ka më keq, dikur të torturonte dhe të eliminonte Serbia dhe pushteti serb, e sot fatkeqësishtë të njejten dhe besa më keq ta bënë shqiptari, andaj edhe lind pyetja çfarë shteti dhe çfarë pushteti kemi ore? MOZOMOKEQ.
Amerika i pat përkrahur shumë talebanët në luftë për tu çliruar nga okupimi rus, kur ata e bënë shtetin bashkë me ndihmen amerikane ua kthyen pushken amerikanëve, kësaj shul shqip i thonë bukëpërmbysësa, ose si thanja për kalin.
Po frikohem se mos po bëhemi edhe ne si talebanët e duhet dikur Amerika me na pushtu me armë për me na kthye, po e tham myslimançe ”ndinë”, argatin jemi kah e bajmë me vetëdije.
Gjashtë pikat e Ban Ki Munit dhe gjashtë yjet në flamurin e Sejdi –Thaçit, nuk na sjellin asgje tjeter. Populli i urtë shqiptarë ka thënë “ qysh a mileti ashtu edhe pushteti”, sa të ketë bakllava dhe çaj rusi mirë janë punët...
Mjerishtë me duhet të them se shqiptari për pak para shitet çdokund, edhe unë jam shqiptar...
Nga Xhevat Rexhaj
Pas LDBsë, popullata shqiptare në të gjitha trojet etnike ishte e shkëputur nga e drejta e fjalës së lirë. Në asnjë mjet të athershëm informimi shqiptarët nuk e kishin guximin (nuk lejohej- të hante furra) të merreshin me vetvehten por duhej të shkruanin për të huajtë, për sllavizmin dhe sllavët edhe këtë në të dy anët e kufirit të athershëm. Ata që mendonin dhe deklaronin diç tjeter nga politikat zyrtare denoheshin dhe eliminoheshin përfundimishtë nga jeta normale njerëzore.
Vitet e 80 të shekullit të kaluar sollën një freski në Evropën ish komuniste, pasi që USA e shkatërroi arushen e madhe BRSS me satelitet e saj edhe për ne shqiptaret filluan erëra më të buta, pra qysh me 1989 intelektualët shqiptarë në krye me Dr. Ibrahim Rugovën formuan një parti, të parën në Evropën Juglindore LDK-në. Me vetë zgjedhjen e Dr. Rugovës kryetar, e më vonë President historik i Kosovës dhe njëherit Lider historik i shqiptarëve të të gjitha trojeve, u vu një bazë e fortë e lirisë së të shprehurit dhe të shkrimit. Mirëpo ajo më kryesorja ishte se filozofia rugoviane ishte përcaktuese e një rruge nga e ardhmja ajo e Euroatlantizmit, kuptohet në një arritje të një miqësie historike SHBA- Shqiptarë. Falë kësaj filozofie dhe mençurie rrodhën edhe ngjarjet për të cilat ne jemi vetë dëshmitarë, Kosova u pranua shtet, shqiptarët u faktorizuan dhe së fundit Presidenti i Madh i SHBA së G. W. Bush e bekoi Shqipërinë duke shkelur me këmbë në truallin e Arbërit.
Po si vepruam ne shqiptarët atëhere?
Thuaja që të gjithë ishim më Amerikanë se vetë amerikanët, ishim të ngazëllyer nga përkrahja marramendëse e tyre për çështjen tonë dhe thjeshtë shpesh thoshim se mund të bëhemi edhe shteti i 54 i SHBA-ve. Thënë të drejten edhe përfaqësuesit më të lartë të administrates amerikane mahniteshin nga një mishërim i tillë shqiptarë për SHBA-në. Ata kishin dëgjuar qysh në vitin 1990 për këtë nga goja e Presidentit Rugova..
Si po veprojmë ne shqiptarët tani?
Një fjalë e popullit thotë” kceva ujin ta dhj... kalin”
Po pra, nëse shihen dhe përcillen të gjitha rrjedhat dhe ndodhitë pas përfundimit të luftës vihet në përfundim se mu ajo thanje e popullit po gjenë vend në realitetin tonë, sidomos të sotëm.
- Në biseda të ndryshme, në lexime të ndryshme dhe njëherit në përditshmërin e sodit, mund të konkludosh se fatkeqësishtë po shtohet numri i njerëzve që shajnë Amerikën. Shajnë Bushin dhe atë vetëm se ai dhe Amerika janë kundër myslimanëve (?), shkohet aq largë sa që të tillët edhe rekrutohen nepër organizata të ndryshme që ti shkaktojnë dëme dhe terror Amerikës, pa koment.
- Deri para përfundimit të luftës besimtarët mysliman kishin mishërim fenë e mirë islame, ishin tolerant dhe më në fund ishin patriot shqiptarë që mendim të fundit kishin çlirimin shqiptarë nga zgjedha serbe. Lehtë mund të dokumentohet se për të gjitha fetë tona në plan të parë ishte përkatësia kombëtare, pra Shqiptari.
- Tani më ka ndërruar shumçka, një numër i madh i njerëzve së pari deklarohen mysliman-islam e pastaj shqiptarë, pa koment.
- Në tërë këtë “allishverish”, që në të ardhmen do të ketë pasoja fatale (ato vetem se kan filluar me terror), lojë të fëlliqur janë duke luajtur një numër shumë i madh i intelektualëve shqiptarë, nëse mund të ju themi intelektual, të cilët prijnë në kinse mbajtjen e fesë, falen, agjërojnë dhe janë nonstop në lëvizje për ta zgjeruar rrjetin e një myslimanizmi ekstrem dhe fatal për të ardhmen e kombit tonë.
Që terë kjo përçudni të vazhdojë dhe të mos trazohet fare, vulën përfundimtare po e japin insitucionet shtetërore të Kosovës. Ne e dimë mirëfilli se në vetë institucionet tona dhe te vetë krerët e tyre arabizmi dhe turqizmi kanë zënë vend dhe bëjnë strofull. Të tillët të futur gjerë në fytë në korrupcion nuk duan dhe nuk guxojnë të i dalin përpara kësaj përçudnie. Duhet të jetë e sigurtë se shumë donacione të pazbardhura dhe ilegale hisen e ndajnë me krerët institucional. Shihet kjartë se shteti në Kosovë nuk funkcionon, partnerët e koalicionit për të mos rrezikuar votat edhe kinse myslimane lejojnë atentate, rrahje, djegje shtepish dhe kërcënime serioze.
E thash në fillim dikur nuk ishte liria e të shprehurit, kur nuk kishim shtet, e tani më nuk guxon të flasësh fare për devijimet e shoqërisë shqiptare sepse je në listë të zezë, mund të likuidohesh lehtë si një bubrec, se qentë nuk po guxojnë t'i vrasin sepse për këtë nuk ka ende tenderë, e kur të hapet tenderi mbushin gjepat para dhe i vrasin.
Pra ku ka më keq, dikur të torturonte dhe të eliminonte Serbia dhe pushteti serb, e sot fatkeqësishtë të njejten dhe besa më keq ta bënë shqiptari, andaj edhe lind pyetja çfarë shteti dhe çfarë pushteti kemi ore? MOZOMOKEQ.
Amerika i pat përkrahur shumë talebanët në luftë për tu çliruar nga okupimi rus, kur ata e bënë shtetin bashkë me ndihmen amerikane ua kthyen pushken amerikanëve, kësaj shul shqip i thonë bukëpërmbysësa, ose si thanja për kalin.
Po frikohem se mos po bëhemi edhe ne si talebanët e duhet dikur Amerika me na pushtu me armë për me na kthye, po e tham myslimançe ”ndinë”, argatin jemi kah e bajmë me vetëdije.
Gjashtë pikat e Ban Ki Munit dhe gjashtë yjet në flamurin e Sejdi –Thaçit, nuk na sjellin asgje tjeter. Populli i urtë shqiptarë ka thënë “ qysh a mileti ashtu edhe pushteti”, sa të ketë bakllava dhe çaj rusi mirë janë punët...
Mjerishtë me duhet të them se shqiptari për pak para shitet çdokund, edhe unë jam shqiptar...
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Re: Xhevat Rexhaj: E ardhmja e shqiptarëve ''unioni turko-arab''?!
|
Lumi- Numri i postimeve : 61
Registration date : 12/12/2008
Nuk ka Xhihad as nuk do te kete kurre ... | |
Pirroja | 26-08-2009, 04:05pm |
Nuk ka nevoje te imponohen opinione te nxiten pershtypjet minoritare nga islmofobia, indikimi oriental se po sodisim pakez historine vlerat: nga do qe populli i pranon jane vlera universale.Populli kurre nuk pranoje ate qe metonin sllavet,serbet dhe ai ishte nje okupim i eger qe erdhi me dhune dhe shkoje me dhune.Ai qe ngrihet kunder deshires dhe vullnetit kolektiv historia na ka mesuar se eshte i destinuar te deshtoj. |
|
| ||||||
|
27-08-2009, 11:20pm | |
Pirro, qe je nje islamik me shpirt te humbur ne Sahara s'ka dyshim. Une jam mire dhe nuk pres te pasurohem pas vdekjes se islamit ne trojet tona. Kjo vdekje eshte e domosdoshme per te ringjallur shqiptarin dhe dinjitetin e tij. Viktima te pushtimeve mbesin vetem te vdekurit (nuk e kam fjalen me heronjte) dhe shqiptaret nuk mund te jene nje popull i vdekur, ne ferret e allahrave aziatike. Destinacioni i islamit ne trojet tona eshte vdekja, ndoshta jo sa te jemi gjalle une e ti, por sigurisht qe do vdese. Brezat e ardhshem do te jene krenaria e kombit tone dhe nuk do e hane turpin me buke apo me m**, sic e hane ti, Arifi e plote specie te tilla. Nuk me shqeteson aspak feja e Gjergj Kastriotit, por di qe ka vdekur Katolik. Ti Arif, me dukesh si je nje fare ismet m..., e kam thene publikisht se mbiemri im Dardani eshte i vene nga une sepse pshurra ne ate islamikun e qe kisha. Une nuk jam viktime e fatkeqesise dhe poshtersise shqiptare. Kaq se sja vlen te merrem me ty, ti je e shkuara e ndyre, asgje me shume. |
Z. Lumi,
Të skjaroj diçka: Ilir Dardani nuk është Bajram e as Gjergj Kabashi andaj afishimi fshihet dhe e dyta, ate çka nuk e botojnë faqet tjera as ne nuk i botojmë. Na falni por e kemi rregulloren dhe simbas saj duhet edhe të vijojmë punën.
Stafi
Të skjaroj diçka: Ilir Dardani nuk është Bajram e as Gjergj Kabashi andaj afishimi fshihet dhe e dyta, ate çka nuk e botojnë faqet tjera as ne nuk i botojmë. Na falni por e kemi rregulloren dhe simbas saj duhet edhe të vijojmë punën.
Stafi
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Nese e shef te arsyshme te fshish athere mir ia ke ba > por kushdo qofte ky ose eshe Selim Hasanaj ose Gjergji ose vet Gzim Marku tjeter kush nuk mund te jet. Kushdo qe te jet eshte maskara e kaluar maskarjve. Ja se cka thot:
"Ti Arif,
me dukesh si je nje fare ismet m...,
e kam thene publikisht se mbiemri im Dardani eshte i vene nga une sepse
pshurra ne ate islamikun e qe kisha. Une nuk jam viktime e fatkeqesise
dhe poshtersise shqiptare."
"Ti Arif,
me dukesh si je nje fare ismet m...,
e kam thene publikisht se mbiemri im Dardani eshte i vene nga une sepse
pshurra ne ate islamikun e qe kisha. Une nuk jam viktime e fatkeqesise
dhe poshtersise shqiptare."
Similar topics
» Xhevat Rexhaj: 22 vjet LDK në Zvicër
» Xhevat Rexhaj: Serbët dhe osmanët kundër shqiptarëve
» Fahri Xharra:Rrënjët nuk harrohen ose marreveshja shekullore turko-serbe per shfarosjen e shqiptareve
» Xhevat Rexhaj:Lindja e LDK-së
» Xhevat Rexhaj:KATANDISJA E LDK-së- E QËLLIMSHME APO ?
» Xhevat Rexhaj: Serbët dhe osmanët kundër shqiptarëve
» Fahri Xharra:Rrënjët nuk harrohen ose marreveshja shekullore turko-serbe per shfarosjen e shqiptareve
» Xhevat Rexhaj:Lindja e LDK-së
» Xhevat Rexhaj:KATANDISJA E LDK-së- E QËLLIMSHME APO ?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi