Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Demonstrohen kapacitetet ushtarake të Kosovës

Shko poshtë

Demonstrohen kapacitetet ushtarake të Kosovës Empty Demonstrohen kapacitetet ushtarake të Kosovës

Mesazh nga Agim Gashi Thu Sep 03, 2009 8:59 pm

Demonstrohen kapacitetet ushtarake të Kosovës

Bota sot
Forca e Sigurisë së Kosovës prezantoi sot për herë të parë arritjet e deritashme operacionale. Në ushtrimin e mbajtur në Ferizaj, FSK-ja demonstroi para udhëheqësve më të lartë vendorë dhe përfaqësuesve ndërkombëtarë arritjet e deritashme në ngritjen e saj.

Demonstrohen kapacitetet ushtarake të Kosovës ---demonstrim1
Presidenti i Republikës së Kosovës, Fatmir Sejdiu, kryeministri Hashim Thaçi, ministri i FSK-së Fehmi Mujota dhe komandanti i KFOR-it, gjenerali Xhuzepe Emilio Gaj kanë përcjellë demonstrimin e detyrave nga pjesëtarët e FSK së dhe janë shprehur me fjalët më të mira për të arriturat e pjesëtarëve të kësaj force.

Prishtinë - Në Komandën e Doktrinës dhe Stërvitjes të Forcës së Sigurisë së Kosovës në Ferizaj, sot është zhvilluar faza finale testuese e disa batalioneve të FSK-së në demonstrimin e kapaciteteve fillestare operacionale. Demonstrimi i pjesëtarëve të FSK së është përcjellë nga ekspertë të NATO-s, të cilët do të japin vlerësimin për të arriturat e FSK së, në një raport që do të hartojnë më vonë.
Vlerësimi i të arriturave
Vlerësim i lart iu bë sot nga ana e institucioneve më të larta të vendit pjesëtarëve të Forcës së Sigurisë së Kosovës, për të arriturat e tyre gjatë ushtrimit të parë për gatishmërinë e tyre që të ofrojnë ndihmë në raste të ndryshme.
Demonstrohen kapacitetet ushtarake të Kosovës Demonstrim2

Forca e Sigurisë së Kosovës është gatshme për misionin saj për paqën dhe stabilitetin e vendit, ka thënë sot Kryetari i Kosovës Fatmir Sejdiu, i cili së bashku me kryeministrin e vendit Hashim Thaçi, ministrin e Mbrojtjes, Fehmi Muja dhe Komandantin e KFOR-it, Xhyzepe Emilio Gay, gjatë inspektimit të ushtrimit të parë fushor të bërë nga ana e pjesëtarëve të Forcës së Sigurisë së Kosovës, në Kazermën e FSK në Ferizaj. Në këtë ushtrim janë treguar aftësitë e FSK-së në fusha të ndryshme, si deminim, ndihmë e shpejtë etj. Presidenti i Republikës së Kosovës, Fatmir Sejdiu, kryeministri Hashim Thaçi, ministri i FSK-së Fehmi Mujota dhe komandanti i KFOR-it, gjenerali Xhuzepe Emilio Gaj kanë përcjellë demonstrimin e detyrave nga pjesëtarët e FSK-së dhe janë shprehur me fjalët më të mira për të arriturat e pjesëtarëve të kësaj force. Presidenti i Republikës është shprehur i kënaqur me arritjet e deritashme të FSK së, siç tha ai, për të qenë në rolin që kanë, për të qenë partner të mirë për paqen, për stabilitetin e vendit, për bashkëpunimet e tjera të rëndësishme që do të vijnë në fazat e mëvonshme. Këta njerëz kanë arritur në mënyrën më të mirë të mundshme të shprehin shkathtësitë e tyre, theksoi Presidenti Sejdiu.
Demonstrohen kapacitetet ushtarake të Kosovës KOSOVA
Në Komandën e Doktrinës dhe Stërvitjes të Forcës së Sigurisë së Kosovës në Ferizaj, është zhvilluar faza finale testuese e disa batalioneve të FSK-së në demonstrimin e kapaciteteve fillestare operacionale
Çmohen lart të arriturat e FSK-së si dhe ndikimi në paqen dhe sigurinë rajonale.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi