Butrint Rama shpallet kampion botëror
Faqja 1 e 1
Në një mbrëmje të thaiboksit në Vaduza
Butrint Rama shpallet fitues
Pas 1 minute e 31 sekondave, hungarezi Zsolt Nagy, e dorëzoi luftën duke mundësuar shpalljen e Buntrint Ramës fitues me KO teknik dhe kampion bote.
Në një mbrëmje interesante të thaiboksit në Vaduz të Lichtensteinit pos një varg meçesh tjera intersante ishin edhe dy meçe për titullin e kampionit botëror, në njërin prej të cilave merrte pjesë garuesi shqiptar Butrint Rama, 22 vjeçar, nga Ponasheci i Gjakovës. Sipas planit atë mbrëmje garuesi hungarez Zsolt Nagy në kategorinë super të mesme (deri 76,2 kilogramë) do të kishte një kundërshtar tjetër i cili u tërhoq dhe kështu Butrint Rama nga Wing Thai Gym Winterthur, hyri në këtë meç, pasi që sipas trajnerit të tij Azem Maksutaj, ishte mjaft i përgatitur.
Ishte kjo një luftë e paraparë për 5 raunde nga 3 minuta për titullin e kampionit botëror në versionin WFC, mirëpo ajo zgjati vetëm 1 minutë e 31 sekonda ngase nga këndi i garuesit hungarez u dorëzua ky meç. Ishte kjo një fitore me KO teknik dhe kjo u shkaktua ngase hungarezi pak çaste më parë goditi me këmbë brrylin e garuesit shqiptar dhe me këtë ai pësoi një thyerje të ashtit dhe kjo bëri që ai të mos e vazhdoi meçin.
-Ne ishim bërë gati për një meç tjetër. Butrinti ishte mjaft mirë i përgatitur dhe ky meç kundër hungarezit Nagy erdhi ashtu spontanisht. Rama para pak kohe kishte ngadhnjyer në një turne në Zürich duke mundur garuesin më të mirë në Evropë, prandaj iu dha ky rast. – tha trajneri i tij Azem Maksutaj, 14 herë ish-kampion i botës.
Ndërkaq Butrint Rama deklaroi: Jam shumë i lumtur. Meçi ishte më i fortë se sa kam menduar, por e falënderoi Zotin që unë tash jam kampion bote. Tash pason pushimi prej dy muajsh e pastaj do te kem meçin e parë për të mbrojtur këtë titull. - tha ai.
Pos një varg meçesh interesante atë mbërmje në Vaduz garuan edhe disa garues shqiptarë. Fatmir Vejseli i peshës 72.56 kilogramë (Arena Thai Gym Rorschach) fitoi meçin kundër turkut Tasan Dogan (Diamond Gym Basel) e Ylli Rashiti i peshës 82,55 kilogramë (Kickbox Rheintal) që mundi Murat Oushen (Frankfurt - Gjermani). Në program ishte edhe një meç mes dy garuesve shqiptarë: Leotrim Morinës (Wing Thai Gym Buchs) dhe Burim Aliut (Diamond Gym Basel) në peshën deri 72,58 kilogramë. Lufta e tyre zgjati 3 raunde nga 3 minuta dhe në bazë të vendimit të gjyqtarëve fitorja i takoi Morinës, sikurse edhe Vejselit e Rashitit me poena 3:0.
Myftar Halili
Në një mbrëmje të thaiboksit në Vaduza
Butrint Rama shpallet fitues
Pas 1 minute e 31 sekondave, hungarezi Zsolt Nagy, e dorëzoi luftën duke mundësuar shpalljen e Buntrint Ramës fitues me KO teknik dhe kampion bote.
Në një mbrëmje interesante të thaiboksit në Vaduz të Lichtensteinit pos një varg meçesh tjera intersante ishin edhe dy meçe për titullin e kampionit botëror, në njërin prej të cilave merrte pjesë garuesi shqiptar Butrint Rama, 22 vjeçar, nga Ponasheci i Gjakovës. Sipas planit atë mbrëmje garuesi hungarez Zsolt Nagy në kategorinë super të mesme (deri 76,2 kilogramë) do të kishte një kundërshtar tjetër i cili u tërhoq dhe kështu Butrint Rama nga Wing Thai Gym Winterthur, hyri në këtë meç, pasi që sipas trajnerit të tij Azem Maksutaj, ishte mjaft i përgatitur.
Ishte kjo një luftë e paraparë për 5 raunde nga 3 minuta për titullin e kampionit botëror në versionin WFC, mirëpo ajo zgjati vetëm 1 minutë e 31 sekonda ngase nga këndi i garuesit hungarez u dorëzua ky meç. Ishte kjo një fitore me KO teknik dhe kjo u shkaktua ngase hungarezi pak çaste më parë goditi me këmbë brrylin e garuesit shqiptar dhe me këtë ai pësoi një thyerje të ashtit dhe kjo bëri që ai të mos e vazhdoi meçin.
-Ne ishim bërë gati për një meç tjetër. Butrinti ishte mjaft mirë i përgatitur dhe ky meç kundër hungarezit Nagy erdhi ashtu spontanisht. Rama para pak kohe kishte ngadhnjyer në një turne në Zürich duke mundur garuesin më të mirë në Evropë, prandaj iu dha ky rast. – tha trajneri i tij Azem Maksutaj, 14 herë ish-kampion i botës.
Ndërkaq Butrint Rama deklaroi: Jam shumë i lumtur. Meçi ishte më i fortë se sa kam menduar, por e falënderoi Zotin që unë tash jam kampion bote. Tash pason pushimi prej dy muajsh e pastaj do te kem meçin e parë për të mbrojtur këtë titull. - tha ai.
Pos një varg meçesh interesante atë mbërmje në Vaduz garuan edhe disa garues shqiptarë. Fatmir Vejseli i peshës 72.56 kilogramë (Arena Thai Gym Rorschach) fitoi meçin kundër turkut Tasan Dogan (Diamond Gym Basel) e Ylli Rashiti i peshës 82,55 kilogramë (Kickbox Rheintal) që mundi Murat Oushen (Frankfurt - Gjermani). Në program ishte edhe një meç mes dy garuesve shqiptarë: Leotrim Morinës (Wing Thai Gym Buchs) dhe Burim Aliut (Diamond Gym Basel) në peshën deri 72,58 kilogramë. Lufta e tyre zgjati 3 raunde nga 3 minuta dhe në bazë të vendimit të gjyqtarëve fitorja i takoi Morinës, sikurse edhe Vejselit e Rashitit me poena 3:0.
Myftar Halili
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» KAMPION NË BOKS, TANI KAMPION NË NAMAZ
» Mentor Thaqi:GËZUAR DITËLINDJEN BUTRINT, DJALI IM!
» Xhemail Peci: Baki Ymeri - Kampion kombëtar dhe maraton i mërgatës shqiptare
» AGIM GASHI „FC AKLLAPI“ PËRSËRI KAMPION I LIPJANIT
» Peshëngritësi Ervis Tabaku, kampion Europe për të rinj
» Mentor Thaqi:GËZUAR DITËLINDJEN BUTRINT, DJALI IM!
» Xhemail Peci: Baki Ymeri - Kampion kombëtar dhe maraton i mërgatës shqiptare
» AGIM GASHI „FC AKLLAPI“ PËRSËRI KAMPION I LIPJANIT
» Peshëngritësi Ervis Tabaku, kampion Europe për të rinj
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi