Edhe kështu kërcnohej profesor Cana
Faqja 1 e 1
Edhe kështu kërcnohej profesor Cana
Dr.Zekeria Cana kërcënohet me vrasje në qendër të Prishtinës
Prishtinë, 7 gusht (QIK) - Në një deklaratë për mjetet e informimit, dr.Zekeria Cana bën me dije se sot, ditën e hënë, më 7 gusht, në orën 8.15, kur po kalonte rrugës, përballë Fakultetit të vjetër Teknik, një djalosh e kishte kërcënuar me vrasje.
Në deklaratë thuhet: "Në atë moment u ndal një veturë me ngjyrë të kuqe. Një djalosh më doli shpejt përpara. Nuk më tregoi cili ishte as më tha mirëmëngjes, por ngriti gishtin dhe zuri të më kërcënonte me tonin e ngritur se do të jap përgjegjësi për fotoreportazhin e botuar në "Bota sot" me titull: "Aty ku mbrohet pragu i shtëpisë", si dhe për shkrimet që kam botuar për UÇK-në gjatë vitit 1998-1999. Djaloshi ma komunikoi "kumtin" dhe u largua shpejt vet i dyti", thuhet në deklaratë.
Duke sqaruar këtë rast, dr.Cana thotë se përsa më ndodhi nuk është aspak e rastësishme. Opinionit të gjerë, pak të informuar, i detyroj sqarime, për më shumë që dhuna në Kosovë është bërë dukuri e përditshme, zezonë e madhe baraz me një murtajë.
- Lindjen dhe rritën e UÇK-së e kam ndjekur me shumë vëmendje, hap pas hapi, që nga aksionet e para, veçanërisht pas masakrës së Prekazit. Kam qëndruar në shumë zona të luftës, kam marrë kontakt me njësitet e UÇK-së, jam shtruar në bisedë me luftëtarët e lirisë dhe komandantët e tyre, duke shfaqur mendime dhe dhënë sygjerime për zhvillimin e luftës së mëtejshme çlirimtare. E kam quajtur të nevojshme të bëj edhe ndonjë vërejtje me qëllimin më të mirë në favor të çështjes sonë. Kam folur e shkruar për trimërinë, sakrificën dhe vetflijimin e luftëtarëve të UÇK-së, por kam tërheq vëmendjen edhe pasojat e mëdha që mund të ketë politizimi i saj, hapja e hendekut të mosmarrëveshjeve, rivaliteti ndërmjet komandantëve. Këtu e kam parë shkakun e gabimeve dhe dështimeve në luftë,"- thotë në deklaratën e tij profesor Zekeria Cana.
Pasi konstaton se si intelektual, veprimtar i të drejtave të njeriut dhe pajtimtar gjaqesh e ngatërresash, nuk ka mundur të qëndrojë indiferent edhe ndaj bëmave të ndryshme brenda UÇK-së, rrëmbimit dhe zhdukjes së njerëzve të ngarkuar me akuza të paargumentuara me forcën e fakteve të sakta, dr.Zekeria Cana konstaton:
"Më 1 tetor 1998, nëpërmjet Internetit, është shpërndarë lista e 10 personave të dënuar me vdekje për shkak të "tradhtisë", ku figuron edhe emri im. Shqiptimi i dënimit tim lidhet edhe me pjesëmarrjen time në varrimin e kolonel Ahmet Krasniqit në Tiranë, ministër i Mbrojtjes i Qeverisë së Republikës së Kosovës".
Dr.Zekeria Cana më poshtë në deklaratën e tij përkujton: "Më 31 tetor 1998 është dhënë urdhëri për vrasjen time. Kjo ndodhi ditën që qëndrova në Shtabin e UÇK-së të Rrafshit të Dukagjinit në Jabllanicë të Dushkajës së Gjakovës. Ata që kanë urdhëruar likuidimin tim janë gjallë, shëndosh e mirë. Ndjekja e tyre penale, jo vetëm për rastin tim, po edhe për shumë raste të tjera, është në dorën e organeve të drejtësisë", thuhet në deklaraten e dr.Zekeria Canës, dërguar mjeteve të infromacionit publik në Prishtinë, me lutje që ta botojnë të plotë.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Mr.sc Ymret Reshiti:''Bëje ose vdis'' kështu do thoshte profesor Ukshin Hoti-pengu i lirisë
» Pasi ndryshe spo mundemi bën edhe kështu(karikaturë e huazuar)
» Gentjan Banaj: Cu beme keshtu - Frymezuar nga vellimi poetik "Cu beme keshtu", i poetit dhe mikut tim, Edmond Shallvari....
» Lajme mbi rezultatet e zgjedhjeve:Edhe PD-ja edhe PS-ja kane filluar te festojne fitoren!
» Ilir Dardani: Pyetje, por edhe pergjigje! (Biles edhe nje Urim!)
» Pasi ndryshe spo mundemi bën edhe kështu(karikaturë e huazuar)
» Gentjan Banaj: Cu beme keshtu - Frymezuar nga vellimi poetik "Cu beme keshtu", i poetit dhe mikut tim, Edmond Shallvari....
» Lajme mbi rezultatet e zgjedhjeve:Edhe PD-ja edhe PS-ja kane filluar te festojne fitoren!
» Ilir Dardani: Pyetje, por edhe pergjigje! (Biles edhe nje Urim!)
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi