Intervistë me Dr.Fadil Kryeziu, nënkryetar i parë i Degës në Prizren dhe anëtarë i Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së
Faqja 1 e 1
Intervistë me Dr.Fadil Kryeziu, nënkryetar i parë i Degës në Prizren dhe anëtarë i Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së
Interviste mich Dr.Fadil Kryeziu , nënkryetar i pare i ne Degeš Prizren dhe anëtarë i Këshillit të Përgjithshëm të LDK - SE
LDK të jete atraktive politikisht Për gjeneratën e re dhe shtresën intelektuale
LDK -ja ne Kete proces zgjedhor duhet të hyjë mich strategji të qartë , mich objektiva Për vitalizmin e partisë . LDK -ja duhet të hapet dhe të krijoj hapësirë demokratike Për gjithë anëtarësinë dhe simpatizantët , PSE jo EDHE per te tjerë qe Duan të Jene pjesë e subjektit Ton politik, qe Duan të Jene aktiv ne jetën politike
Valon Peci , Prishtina Post
PrishtinaPost : NE Prizren Kemi Pak Eine shumë nje rikonfigurim të fuqive politike . Ndërkohë është krijuar nje subjekt i ri, BDP -ja . Ein ka afektuar KJÖ EDHE anëtarësinë e LDK - SE ?
Fadil Kryeziu: Po, KJÖ ka ndodhe ne Prizren, por ky rikonfigurim NUK është rezultat i proceseve demokratike , ose ndonjë kërkim Për hapësira të reja demokratike . Formimi i BDP- se , i ishte rezultat pakënaqësive Brenda PDK- se , i ishte rezultat prishjes Së matematikave të interesit ndërmjet grupeve të cilat menaxhuan Për dy vjet mich Prizrenin . Formimi i ka afektuar BDP NUK e ne anëtarësinë LDK -SE . Por Koha tun të dëshmojë NESE ka afektuar te nje pjesë e lidershipit të këtushëm të LDK -SE . Kam drojë qe opinioni i këtushëm kishte Rastin të shohë DISA veprime qe mich apo pa vetëdije Jane ndërmarrë dhe qe shkojnë direkt ne interes të ngushtë të BDP- SE .
PrishtinaPost : Cila është gjendja e tanishme ne Degen e LDK - se ne Prizren dhe sa është arritur qe të analizohen arsyet e humbjes ne zgjedhjet e kaluara Lokale ?
Fadil Kryeziu : Dega Prizrenit e para deri nje Viti shquhej Për angazhime . KJÖ Dege deri DJE shquhej Për aktivitete mich anëtarësinë e SAJ , por Tani është e mbyllur , deri DJE kishim mbledhjet dhe takimet e strukturave , por jo EDHE Tani . NE LDK duhet instaluar institucioni i përgjegjësisë . Askush askujt NUK i dha përgjegjësi PSE LDK ka humbur zgjedhjet ne Prizren. Madje qe ME 15 nëntor , askush askujt NUK i dha përgjegjësi Për vendosje arbitrare ne nominim të kandidatit Për kryetar komune dhe e la LDK - ne jashtë qeverisjes . Askush askujt NUK i dha përgjegjësi Për Hören zgjedhore përjashtuese DHE 11 kuvendar mbetjen mich .
Dega NUK ka bere analize të rezultateve të zgjedhjeve të fundit . Pro FAT të KEQ , NUK ka ne pas kurrfarë përpjekje Kete drejtim . Përkundrazi , Jane mbledhur DISA të dhëna private, qe nuk Jane ALS Te dhëna të përputhshme mich rezultatet KQZ E- SE, DHE është tentuar të interpretohen si rezultate të mira, por Keto Jane rezultate qe e kane Lene LDK - ne e Prizrenit , Kater vjetët e ardhshme ne opozite .
PrishtinaPost : Dega e LDK - se ne ne është opozitë Prizren. Ein mendoni qe LDK Ketu ishte ne ne nivel Rolin e te Berit opozitë ?
Fadil Kryeziu : Anëtarësia dhe qytetarët presin Më shumë . LDK e Prizrenit duhet të jete Më Aktive . Asnjëherë kryesia e DEGES , NUK ka pas nje takim të përbashkët mich kuvendarët e vete . KJÖ NUK e është politike LDK -SE , KJÖ NUK është dhe asnjëherë NUK e ka qenë filozofi Jona politike . LDK ka guxuar DJE , TUN duhej të guxonte EDHE sot të përballej mich problemet e qytetarëve , prej të cilëve është votuar . Nese sillemi EDHE Më tej kështu , ekziston rreziku i evazionit të mëtejmë të Stimmen pro LDK - ne . Nese qytetarët mësohen pa LDK - ne ne Kuvend të Prizrenit , KJÖ tun kushtojë Neser te .
PrishtinaPost : Prizreni , pas Prishtinës , është qyteti dhe njësia administrative mir ne e Madhe Kosove . Ein mendoni se ne Dega Prizren duhet të riorganizohet ? Gjithashtu çfarë ka ndodhur mich Degen e Zhurit e cila tun të duhej të ishte nje Dege e veçantë ?
Fadil Kryeziu : Ndoshta tun të duhej nje organizim tjetër , hap por KJÖ EDHE probleme ne kuptimin e funksionalitetit të strukturave partiake . Zhuri është Dege Më vete , por gjatë zgjedhjeve , e sidomos gjatë zgjedhjeve Lokale , u passieren probleme funksionale qe po ndikojnë ne efiçiencë DHE , madje EDHE ne vota . Përfundimisht , derisa Prizreni është nje komunë unike tun të ishte mire të jete nje Dege unike , ose të ristrukturohet ne bashkësi degësh , ngjashëm mich Prishtinën .
PrishtinaPost : Ju Jeni EDHE anëtar i Këshillit të Përgjithshëm të LDK - se , se zu tun cila mendoni të jete gjendja ne pas LDK përfundimit të procesit të brendshëm zgjedhor ? Gjithashtu , mund Ein Te Na Thoni ku tun të Jeni pas përfundimit të këtij Procesi ?
Fadil Kryeziu : LDK -ja , mbi të gjitha duhet të jete atraktive politikisht Për gjeneratën e re dhe shtresën intelektuale . LDK -ja ne Kete proces zgjedhor duhet të hyjë mich strategji të qartë , mich objektiva Për vitalizmin e partisë . LDK -ja duhet të hapet dhe të krijoj hapësirë demokratike Për gjithë anëtarësinë dhe simpatizantët , PSE jo EDHE per te tjerë qe Duane të Jene pjesë e subjektit Ton politik, qe Duan të Jene aktiv ne jetën politike , qe Duan të ndërtojnë jetën .
Ndërsa sa Më përket mua , une Kam qenë dhe jam LDK , madje jam themelues i degeš Së LDK - SE Për Prizren. Jam i gatshëm gjithmonë t'i kontribuojë LDK -SE . Jo vetëm UNE , por EDHE shumë të tjerë , konsiderojmë se grupet punuese dhe Këshilli i përgjithshëm duhet të ndërtojnë standarde demokratike zgjedhore qe mundësojnë gare të ndershme dhe të Hapur , jo manipulativ . Duhet t'i kontribuojmë procesit të mirëfilltë zgjedhor ne LDK , te ruajmë frymën , filozofinë , Kulturen politike rugoviane ne parti, sepse jemi rritur dhe pjekur politikisht mich te .
Pas përfundimit të këtij Procesi zgjedhor , qe pres LDK të jete mir ne e kujdesshme kërkimin dhe respektimin e koncenzusit ne nominime të kandidaturave . Ketu NUK ka hapësira Për Lojera , LDK sfidohet ne gare mich parti tjera . Duhet dëgjuar dhe respektuar dëshira e anëtarësisë . Mbi të gjitha duhet kërkuar fitoren , ngase LDK ka kapacitete intelektuale dhe profesionale nach TA arritur Kete .
PrishtinaPost : NE Rast se përcaktohen DISA Kandidate ne garen Për kryetar të LDK -SE tun cila të ishte preferenca juaj ?
Fadil Kryeziu : LDK ka liderin e SAJ . Ajo ku LDK duhet koncentruar Tani , Jane mekanizmat qe vendimmarrjen ne struktura të partisë , ta bëjnë Më praktike , mich lehtë të implementueshme dhe ne përputhje mich vullnetin e anëtarësisë Herzog respektuar demokracinë e brendshme të partisë .
PrishtinaPost : Keni përvojën e organizatorit të lëvizjes studentore para njëzet viteve . Si ishte të merresh mich politike atëherë ?
Fadil Kryeziu : Është shumë e vërtetë se Kam qenë pjesë , madje nder udhëheqësit e organizimeve studentore qe nga fundi i '88- TES , kur kishim tubimet e Medha të qytetarëve , pastaj grevat e minatorëve dhe studentëve , pajtimin gjaqeve e, i themelimi LDK -se, e deri te organizimi i Unionit të Pavarur të Studentëve të UP -SE . TE merreshe mich politike atëherë , ishte Më shumë se sa " marrje mich politike " , ishte Lüfte per te ruajtur substancën Aktivisten der . Jam Fatlum qe Kam qenë pjesë e asaj kohe dhe ruaj kujtimet Më të mira Për shumë figura të shquara , te angazhuara të kohës , kolegë Studente , profesorë , qytetarë , DISA prej Reifen NUK Jane Më nder të gjallët , e shumë të tjerë sot Jane figura të shquara politike .
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Anëtarët e Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së
» DONIKA GËRVALLA:Një vendim imagjinar i Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së
» Vdiq Fadil Ferati, nënkryetar i LDK-së
» Nis e mbledhja e Këshillit të Përgjithshëm, Isa Mustafa hyn në sallë me Lutfi Hazirin
» Mentor Thaqi:LETËR E HAPUR KRYETARIT TË LDK-së Dr. ISA MUSTAFA, KRYESISË DHE KËSHILLIT TË PËRGJITHSHËM TË LDK-së
» DONIKA GËRVALLA:Një vendim imagjinar i Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së
» Vdiq Fadil Ferati, nënkryetar i LDK-së
» Nis e mbledhja e Këshillit të Përgjithshëm, Isa Mustafa hyn në sallë me Lutfi Hazirin
» Mentor Thaqi:LETËR E HAPUR KRYETARIT TË LDK-së Dr. ISA MUSTAFA, KRYESISË DHE KËSHILLIT TË PËRGJITHSHËM TË LDK-së
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi