Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Standard i ri, klasat me 35 nxënës. Vejsiu: Kritere të forta për mësuesit

Shko poshtë

Standard i ri, klasat me 35 nxënës. Vejsiu: Kritere të forta për mësuesit  Empty Standard i ri, klasat me 35 nxënës. Vejsiu: Kritere të forta për mësuesit

Mesazh nga Agim Gashi Sun Sep 05, 2010 9:19 pm

Standard i ri, klasat me 35 nxënës. Vejsiu: Kritere të forta për mësuesit

Standard i ri, klasat me 35 nxënës. Vejsiu: Kritere të forta për mësuesit  Fatmir-5

Edhe pse ditët e fundit, ka patur një fluks kërkesash për tu regjistruar në shkollat e sistemit parauniversitar, klasat këtë vit shkollor nuk do të jenë të mbingarkuara. Kështu shprehet për Alsat, drejtori i sistemit parauniversitar Fatmir Vejsiu, i cili thotë se në klasa nuk do të ketë më shumë se 35 nxënës. Ndërkohë që për këtë vit parashikohet një shpërndarje e mësueve nga nje shkollë në tjetrën.
“Numri i madh i nxënësve në një shkollë, do të thotë që shkolla do të hapej klasa më me shumë se sa 32 nxënës. Tani është vënë si kriter që hapja e klasave të bëhet deri në 32 nxënës. Mund të shkoj dhe më shumë nëse numri i paraleleve kushtëzon 35 maksimumi”, bën të ditur Fatmir Vejsiu, drejtor i sistemit parauniversitar në MASH.
Ndërkohë për vititin e ri shkollor janë parashikuar thotë Vejsiu, edhe kritere më të forta në përzgjedhjen e arsimtarëve të rinj.
“Nuk është më thjesht kërkesa për tu punësuar po dhe masterat, gjuhët e huaja, dhe kualifikimi paraprak”, thotë Vejsiu. Viti i ri shkollor pritet të fillojë ditën e hënë në mbarë vendin.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi