Pacolli: Unë jam duke e paguar fajin e të tjerëve
Behgjet Pacolli ka thënë se është arritur marrëveshja për tejkalimin e krizës politike në të cilën është vendi, ndërsa koalicioni qeverisës do të vazhdojë funksionimin e tij, duke evituar zgjedhjet e parakohshme.
Ai në një intervistë për RTK ka bërë të ditur se është tërhequr nga pretendimet e tij për të rikandiduar për të parin e vendit.
Pacolli ka thënë se këtë do ta bëjë pas amendamentimit kushtetues që pritet të ndodhë në 6 muajt e ardhshëm.
“Unë nuk do të jem kandidat i ardhëm për president të Kosovës, për arsye se asnjëherë nuk dua të përjetoj atë që kam përjetuar, nuk dua të përjetoj atë moment ku unë isha vetëm viktimë dhe tani unë jam duke e paguar fajin e të tjerëve”, ka thënë ai.
Pacolli ka thënë se me ndërmjetësimin e tij dhe të ambasadorit amerikan Kristofer Dell është arritur marrëveshja ndërmjet PDK-së dhe LDK-së që vendi t’i shmangë zgjedhjet e parakohshme. Sipas tij, koalicioni qeverisës do të vazhdojë mandatin e tij, ndërkaq ka thënë se vendi shumë shpejt do të bëhet me president të ri.
Sipas marrëveshjes, ky president nuk do të ketë mandat të plotë, por gjatë mandatit të tij që pritet të jetë nga 6 deri në 9 muaj, do të ndryshohet ligji për zgjedhje, duke përfshirë këtu edhe zgjedhjen e presidentit drejtpërdrejt me votat e qytetarëve.
“Presidenti i ri që do të zgjidhet do të ketë detyrë që brenda 6 muajve të bëhen këto reforma, të ndryshojë Kushtetutën, të plotësojë Kushtetutën e sidomos atë pikë, e cila i përket zgjedhjes së presidentit, kështu që presidenti i ardhshëm do të zgjidhet nga qytetari i Kosovës dhe këto zgjedhje do të ndodhin diku 9 deri në 12 muaj pre nga tani”, ka thënë Pacolli.
Pacolli ka bërë të ditur se ai do të kandidojë serish për president, duke kërkuar drejtpërdrejt votën e qytetarëve.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Momenti tragjik kur babai e gjen djalin e tij duke vdekur, ishte hedhur nga ura duke refuzuar të kryej vrasje (Foto)
» Enciklopedia problemATIKE.SHBA: Enciklopedia, pretendime neveritëse
» Berisha: Pas zgjedhjeve Rama do të thotë, fajin e ka populli
» Behgjet Pacolli president i KosovësBehgjet Pacolli president i KosovësBehgjet Pacolli president i Kosovës
» Qytetarët festojnë lirimin e Haradinajt dhe të tjerëve
» Enciklopedia problemATIKE.SHBA: Enciklopedia, pretendime neveritëse
» Berisha: Pas zgjedhjeve Rama do të thotë, fajin e ka populli
» Behgjet Pacolli president i KosovësBehgjet Pacolli president i KosovësBehgjet Pacolli president i Kosovës
» Qytetarët festojnë lirimin e Haradinajt dhe të tjerëve
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
|
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi