Dëshmitari me kodin “K” tregon se si është arrestuar e rrahur në kampin e UÇK-së në Cahan të Shqipërisë
Dëshmitari me kodin “K” tregon se si është arrestuar e rrahur në kampin e UÇK-së në Cahan të Shqipërisë
Tetuta Rexhepi Bota sot
Dëshmitari i mbrojtur me kodin “K” të hënën është paraqitur në Gjykatën Supreme të Kosovës për të dhënë dëshminë e tij në gjykimin kundër Sabit Gecit, Rizah Aliajt dhe Haki Hajdarit, i njohur si “Haki Drenica”, Sali Rexhepi dhe Shaban Hotit, të cilët ngarkohen për veprat penale krime lufte kundër popullatës civile gjatë vitit 1999 në kampin e Cahanit, Shqipëri. Dëshmitari “K” duke iu përgjigjur pyetjeve të prokurorit të çështjes, Maurisio Salustro tha se pas bombardimeve të NATO-së në Kosovë saktësisht më 30 mars 1999 me bashkëshorten e tij dhe disa bashkëfshatarë të tij kishin shkuar në Durrës dhe ishin vendosur në kampin e punëtorëve në afërsi të plazhit. Aty tha se kishin qëndruar 12 ditë derisa ishte arrestuar siç ,tha ai, nga Xhemshit Krasniqi.
“Arrestimi ka ndodhur gjersa shkoja te një shok i imi në Durrës dhe më dolën dy persona civil njëri nga ta Xhemshiti me një veturë të cilët më pyetën se kush jam, ku banoj dhe se a ka ndonjë person nga Rahoveci në kampin e punëtorëve. U ofrova afër veturës së tyre dhe i pyeta se kush janë dhe mu përgjigjen se janë pjesëtarë të UÇK-së dhe se duan të më marrin në pyetje dhe nëse kam faj të më mbajnë nëse jo të më lirojnë. Unë pranova të shkoja me gjithë qeft. Nga aty më dërguan në hotel “Drenica” në Durrës ku ishte shtabi i UCK-së. Kur shkova aty më pyetën nëse e njoh Xhemshitin dhe unë u thash jo. Këtë person e njihja vetëm me emër sepse ishte i vendit tim. Në hotel më dërguan në një dhomë ku më morën informata dhe janë sjell shumë mirë me mua”, tha dëshmitari i mbrojtur “K”. Ai po ashtu tha se të nesërmen në hotel ia kishin sjellë një hetues nga Tirana për ta marrë në pyetje. “Unë kundërshtova gjatë kësaj interviste dhe ai reagoi duke thënë përse nuk ia keni lidhur duar këtij personi. Unë pas kësaj i thash se ti nuk qenke gjyqtar sepse nuk merret një person në pyetje me duart e lidhura dhe hetuesi u revoltuar dhe filloi të më pyeste për vitin 1981 dhe unë i tregova se isha vetëm mësues”, u shpreh dëshmitari “K”. Ai po ashtu tha se në mbrëmje të asaj dite e kishin marrë dhe e kishin dërguar në një qeli afër një lumi që sipas tij ishte vend shumë i vështirë. Pastaj ai deklaroi se sërish kishin shkuar dhe e kishin marrë dhe dërguar në hotel “Drenica” kurse disa persona të tjerë e kishin dërguar në Kukës.
(Më gjerësisht mund të lexoni në numrin e nesërm të gazetës “Bota sot”)
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» "Rasti Kleqka", dëshmitari "A" është Sokol Dobruna, dënoi Blerim Kuçin me pushkatim
» LDD thotë se një kandidat i saj është rrahur në Skenderaj
» Tronditet Greqia, kush është biondja e zbuluar në kampin e romëve
» Ë AQUILA ËSHTË ARRESTUAR NJË SHTETAS I KOSOVËS
» Topi: E ardhmja e Kosovës dhe Shqipërisë është BE-ja
» LDD thotë se një kandidat i saj është rrahur në Skenderaj
» Tronditet Greqia, kush është biondja e zbuluar në kampin e romëve
» Ë AQUILA ËSHTË ARRESTUAR NJË SHTETAS I KOSOVËS
» Topi: E ardhmja e Kosovës dhe Shqipërisë është BE-ja
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi