Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ramiqi: Nuk e durojmë më injorimin

Shko poshtë

Ramiqi: Nuk e durojmë më injorimin Empty Ramiqi: Nuk e durojmë më injorimin

Mesazh nga Agim Gashi Sun Oct 02, 2011 12:32 pm

Ramiqi: Nuk e durojmë më injorimin

Intervistoi: Besim Toska
Fatkeqësia më e madhe ta quajmë e kësaj klase të politikës dhe medieve është në injorancë e thellë e të gjitha feve e në veçanti të besimit islam thotë në intervistën ekskluzive për “Bota sot”, Fuad Ramiqi lider i Lëvizjes “Bashkohu”.
Ramiqi: Nuk e durojmë më injorimin F-Ramiqi-2tet
Katedralja
Duhet të ndërtohet xhamia në qendër të Prishtinës dhe ka shumë arsye. E rëndësishme është se nuk do të tolerojmë më që të flitet për tolerancën bashkëjetesën vetëm në teori por edhe në praktik dhe në qendër të bashkëjetojnë të dyja kisha e xhamia.

Financimi
Lëvizja Bashkohu, deri më sot nuk ka pasur asnjë financim nga jashtë as nga brenda e them me bindje të plotë se të gjitha këto që i kemi bërë deri tash janë bërë me angazhimin tonë dhe pak financa janë nga donatorët në mënyrë individuale.

Me profesion është ushtarak. Ka marrë pjesë në luftërat e fundit të zhvilluara në disa territore të ish-Jugosllavisë. Është rreshtuar edhe në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në kuadër të Forcave të Armatosura të Republikës së Kosovës që vepronin në kuadër të Ministrisë së Mbrojtjes.

Ata që kanë pasur rastin ta shohin ceremoninë e dorëzim pranimit të flamurit nga kolonel Ahmet Krasniqi te kolonel Tahir Zemaj do ta kenë parë edhe ushtarakun Fuad Ramiqin.

I demobilizuar pas lufte e mbase edhe i demoralizuar nga forma e transformimit të UÇK-së në TMK e mbi të gjitha nga mënyra jo profesionale e organizimit të TMK-së, Fuad Ramiqi do të zhveshë uniformën ushtarake dhe do të veshë atë civile. “I harruar” nga institucionet dhe partitë politike për një kohë do të jetë “pasivë” si shumica e shqiptarëve të Kosovës.

Më pas do të jetë pjesë e strukturave të larta të Partisë së Drejtësisë. Do të garojë si kandidat i pavarur për komunën e Vitisë dhe do të sfidojë bukur shumë kundër-kandidatin e PDK-së.

Pas “shkurorëzimit” me Partinë e Drejtësisë do t’i organizohet një pritje solemne në selinë e LDK-së dhe do të anëtarësohet publikisht në këtë parti politike. Do të garojë si kandidat i kësaj partie për deputet në zgjedhjet e fundit nacionale por nuk do të kalojë “pragun” e nevojshëm për t’u bërë deputet.

Fuad Ramiqi kohëve të fundit është zemëruar në të gjithë, edhe me Hashim Thaçin, edhe me Isa Mustafën e madje edhe në Myftiun e Kosovës Naim Tërrnaven. Ai po kërkon lirinë që i takon atij si shqiptar e si mysliman i Kosovës. Por përderisa Bashkësia Islame e Kosovës po i kërkon të drejtat e veta në mënyrë institucionale, Fuad Ramiqi ka zgjedhur një formë tjetër të presionit: protestave në rrugë, para Qeverisë.

Për Fuad Ramiqi kemi shtruar këto pyetje: Si lindi ideja për themelimin e Lëvizjes “Bashkohu”? Kush e financon këtë lëvizje dhe a qëndron ndonjë organizatë e jashtme, të themi nga vendet arabe që e financon lëvizjen tuaj? Bota sot:Megjithëse pajtohet me kërkesat e juaja Bashkësia Islame është kundër metodave të veprimit tuaj në rrugë? Si e vlerësoni këtë qëndrim të Bashkësisë Islame në raport me Lëvizjen “Bashkohu”? Pse në protestat e fundit është përsëritur brohoritja “jemi shqiptarë, jemi shqiptarë”? A ka rrezik Kosova nga ekstremizmi islam? Pse ka kërkuar që xhamia e madhe të ndërtohet përballë Katedrales.

Pse pikërisht përballë katedrales dhe a mendoni se prishja e një çerdhe të fëmijëve është zgjidhje e mirë për ndërtimin e një xhamie? A kanë qenë anëtarë të Lëvizjes “Bashkohu” ata që kohë më parë “ia vunë themelet” xhamisë në oborrin e Fakultetit Filologjik? A mendoni se radikalizmi fetar mund ta përçajë tolerancën fetare në mes të shqiptarëve? :A ka rrezik që Kosova të jetë një “çerdhe” e vogël në Ballkan e terrorizmit islamik. Në fakt kah duhet të shkojë Kosova, drejt integrimeve evropiane (Perëndimit) apo drejt orientimit fetar islam (Lindjes)? Si ushtarak me profesion pse kohëve të fundit po merrni primatin e një lideri mysliman në Kosovë? Çka kanë të përbashkët profesioni i ushtarakut dhe ai i një udhëheqësi mysliman? Çka ju ndan e çka ju bashkon me LDK-në.

Intervistën e plotë mund ta lexoni në numrin e ditës së diel në “Bota sot”

Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi