Ramiqi: Nuk e durojmë më injorimin
Faqja 1 e 1
Intervistoi: Besim Toska
Fatkeqësia më e madhe ta quajmë e kësaj klase të politikës dhe medieve është në injorancë e thellë e të gjitha feve e në veçanti të besimit islam thotë në intervistën ekskluzive për “Bota sot”, Fuad Ramiqi lider i Lëvizjes “Bashkohu”.
Katedralja
Duhet të ndërtohet xhamia në qendër të Prishtinës dhe ka shumë arsye. E rëndësishme është se nuk do të tolerojmë më që të flitet për tolerancën bashkëjetesën vetëm në teori por edhe në praktik dhe në qendër të bashkëjetojnë të dyja kisha e xhamia.
Financimi
Lëvizja Bashkohu, deri më sot nuk ka pasur asnjë financim nga jashtë as nga brenda e them me bindje të plotë se të gjitha këto që i kemi bërë deri tash janë bërë me angazhimin tonë dhe pak financa janë nga donatorët në mënyrë individuale.
Me profesion është ushtarak. Ka marrë pjesë në luftërat e fundit të zhvilluara në disa territore të ish-Jugosllavisë. Është rreshtuar edhe në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në kuadër të Forcave të Armatosura të Republikës së Kosovës që vepronin në kuadër të Ministrisë së Mbrojtjes.
Ata që kanë pasur rastin ta shohin ceremoninë e dorëzim pranimit të flamurit nga kolonel Ahmet Krasniqi te kolonel Tahir Zemaj do ta kenë parë edhe ushtarakun Fuad Ramiqin.
I demobilizuar pas lufte e mbase edhe i demoralizuar nga forma e transformimit të UÇK-së në TMK e mbi të gjitha nga mënyra jo profesionale e organizimit të TMK-së, Fuad Ramiqi do të zhveshë uniformën ushtarake dhe do të veshë atë civile. “I harruar” nga institucionet dhe partitë politike për një kohë do të jetë “pasivë” si shumica e shqiptarëve të Kosovës.
Më pas do të jetë pjesë e strukturave të larta të Partisë së Drejtësisë. Do të garojë si kandidat i pavarur për komunën e Vitisë dhe do të sfidojë bukur shumë kundër-kandidatin e PDK-së.
Pas “shkurorëzimit” me Partinë e Drejtësisë do t’i organizohet një pritje solemne në selinë e LDK-së dhe do të anëtarësohet publikisht në këtë parti politike. Do të garojë si kandidat i kësaj partie për deputet në zgjedhjet e fundit nacionale por nuk do të kalojë “pragun” e nevojshëm për t’u bërë deputet.
Fuad Ramiqi kohëve të fundit është zemëruar në të gjithë, edhe me Hashim Thaçin, edhe me Isa Mustafën e madje edhe në Myftiun e Kosovës Naim Tërrnaven. Ai po kërkon lirinë që i takon atij si shqiptar e si mysliman i Kosovës. Por përderisa Bashkësia Islame e Kosovës po i kërkon të drejtat e veta në mënyrë institucionale, Fuad Ramiqi ka zgjedhur një formë tjetër të presionit: protestave në rrugë, para Qeverisë.
Për Fuad Ramiqi kemi shtruar këto pyetje: Si lindi ideja për themelimin e Lëvizjes “Bashkohu”? Kush e financon këtë lëvizje dhe a qëndron ndonjë organizatë e jashtme, të themi nga vendet arabe që e financon lëvizjen tuaj? Bota sot:Megjithëse pajtohet me kërkesat e juaja Bashkësia Islame është kundër metodave të veprimit tuaj në rrugë? Si e vlerësoni këtë qëndrim të Bashkësisë Islame në raport me Lëvizjen “Bashkohu”? Pse në protestat e fundit është përsëritur brohoritja “jemi shqiptarë, jemi shqiptarë”? A ka rrezik Kosova nga ekstremizmi islam? Pse ka kërkuar që xhamia e madhe të ndërtohet përballë Katedrales.
Pse pikërisht përballë katedrales dhe a mendoni se prishja e një çerdhe të fëmijëve është zgjidhje e mirë për ndërtimin e një xhamie? A kanë qenë anëtarë të Lëvizjes “Bashkohu” ata që kohë më parë “ia vunë themelet” xhamisë në oborrin e Fakultetit Filologjik? A mendoni se radikalizmi fetar mund ta përçajë tolerancën fetare në mes të shqiptarëve? :A ka rrezik që Kosova të jetë një “çerdhe” e vogël në Ballkan e terrorizmit islamik. Në fakt kah duhet të shkojë Kosova, drejt integrimeve evropiane (Perëndimit) apo drejt orientimit fetar islam (Lindjes)? Si ushtarak me profesion pse kohëve të fundit po merrni primatin e një lideri mysliman në Kosovë? Çka kanë të përbashkët profesioni i ushtarakut dhe ai i një udhëheqësi mysliman? Çka ju ndan e çka ju bashkon me LDK-në.
Intervistën e plotë mund ta lexoni në numrin e ditës së diel në “Bota sot”
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Princi Leka: Mitrovica e Presheva janë toka shqiptare, nuk durojmë pazarllëqe me trojet tona!
» Poezi nga Miradije RAMIQI
» Muzafer Ramiqi: Kukafshehtas
» Muzafer Ramiqi: TRILOGJI PER TRE MIQ...
» Muzafer Ramiqi:Zogzes
» Poezi nga Miradije RAMIQI
» Muzafer Ramiqi: Kukafshehtas
» Muzafer Ramiqi: TRILOGJI PER TRE MIQ...
» Muzafer Ramiqi:Zogzes
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi