Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

''Google'' në Kosovë hapet si ''google.rs''

Shko poshtë

''Google'' në Kosovë hapet si ''google.rs'' Empty ''Google'' në Kosovë hapet si ''google.rs''

Mesazh nga Agim Gashi Wed Oct 05, 2011 4:51 pm

''Google'' në Kosovë hapet si ''google.rs''

''Google'' në Kosovë hapet si ''google.rs'' Google-office

Faqja më e kërkuar e internetit në botë “Google” të martën nuk ka funksionuar si më parë në Kosovë, në vend të adresës në gjuhen angleze si ka qenë deri më tani: www.google.com, është hapur adresa që përfaqëson Serbinë: www.google.rs.

Sipas ekspertëve kjo është imponuar nga Serbia, pasi kompanitë e internetit që operojnë në Kosovë, IP-të i kanë të regjistruara në emër të Serbisë dhe jo të Kosovës, pasi Kosova ende nuk është anëtare e Kombeve të Bashkuara.

Por veç adresës që paraqet shkronjat “rs”, edhe gjuha e "Google"-es që hapet në Kosovë është në shkronja cirilike.

Ndryshe, qysh moti është shtruar nevoja që institucionet e Kosovës të veprojnë në drejtim të shkëputjes së internetit nga Serbia dhe të krijojë një lidhje të saj të veçantë, apo internetin ta merr përmes Shqipërisë.

Kosova e cila ka shpallur pavarësinë më 17 shkurt 2008, nuk i shfrytëzon vetëm IP-të e internetit që janë të regjistruara në emër të Serbisë, por edhe prefiksi i telefonisë fikse është i regjistruar si pjesë e Serbisë, nga të cilat Serbia çdo vit përfiton miliona euro.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi