Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mohohet shtetësia në kufirin me Serbinë

Shko poshtë

Mohohet shtetësia në kufirin me Serbinë Empty Mohohet shtetësia në kufirin me Serbinë

Mesazh nga Agim Gashi Tue Dec 27, 2011 7:57 pm

Mohohet shtetësia në kufirin me Serbinë

Publikuar: 27.12.2011

Mohohet shtetësia në kufirin me Serbinë 27merd_2712110826_1_2712110954_1

Merdar, Kurshumli, 27 dhjetor – Besnik Berisha shikonte shoferin e tij të hënën teksa i mbulonte targat RKS me një letër të bardhë. Mbi to po vinte targa prej letre me katër “S” të Republikës së Serbisë.

Pajtimi për t’i mbuluar targat RKS është kusht edhe për zyrtarët më të lartë të Republikës së Kosovës që duan të hyjnë në Serbi. Besnik Berisha është njëri prej tyre. Në cilësinë e drejtorit të Departamentit të Prodhimit të Dokumenteve në Ministrinë e Punëve të Brendshme të Kosovës, ai ishte nisur të hënën paradite për të përfaqësuar delegacionin teknik kosovar në bisedime me atë serb në Nish. I duhej të inspektonte edhe zbatimin e marrëveshjes së arritur në Bruksel muaj më parë.

“Hiqi krejt tabelat!”, e urdhëronte shoferin kosovar një polic barkmadh serb, tek mbante me dorë rripin e kallashnikovit në krah.

“Nuk mundem t’i heq. A mundem t’i mbuloj me letër”, i lutet shoferi i delegacionit kosovar.

“Mozhe” i përgjigjet ai pa dhënë çehre.

Pas një ore vetura zyrtare e Ministrisë së Punëve të Brendshme të Republikës së Kosovës nuk ngjante më e tillë. Një targë të quajtur provuese kishte prapa dhe një para. Në vend të inicialeve të shtetit të Kosovës - RKS kishte ato serbe - SRB. Në vend të stemës së Kosovës, kishte kryqin serb me katër “S”. “Samo Sloga Serbina Spashava”, që përkthyer e ka kuptimin “Vetëm uniteti e shpëton serbin”.

“Koha Ditore” të hënën ka udhëtuar deri në Kurshumli të Serbisë. Rrugës kishte pak automjete. Shumica prej tyre vetura policie e kamionë me mallra serbe që udhëtonin drejt Kosovës... Gjerësisht lexoni sot në “Koha Ditore”.

Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi