Përkujtim:Hamit Gashi (1931-2006)
Faqja 1 e 1
Përkujtim:Hamit Gashi (1931-2006)
Hamit Gashi (1931-2006) Sot më 12.05.2009, u mbushën gjashtë vite nga vdekja e bashkëshortit, babait, vëllaut dhe gjyshit tonë HAMIT BAJRUSH GASHI Nga Akllapi (1931-2006) Të shkruhet përkujtimi për Ty qenka vështirë, por na ngushllon fakti se Ti ishe njeriu që na mbushe me gëzime, jetë e krenari gjatë gjithë jetës sate. Sa na mungon nuk ka përshkrim. Jetove duke e dashur atdheun dhe lirinë e Kosovës, duke na dashur ne si familje, miqësinë dhe shoqërinë. Endërrën që ta festosh ditën e pavarsisë nuk e arrite por fli i qetë se ke pasardhës që do ta gëzojnë ate.Krenaria dhe dashuria që kemi për Ty, po na e lehtsojnë dhëmbjen që më nuk të kemi pranë dhe në sofrat tona. Kujtimi për ty do të na mbajë të gjallë derisa mos të ketë jetë në këtë botë. Të përkujtojnë;Bashkëshortja Fikrija, djemt Agimi, Samiu, Afrimi dhe Agroni, vajzat Drita, Afërdita, Shpresa dhe Besa, vllëzërit Sabiti, Ragipi, Fadili dhe Milazimi, motrat Hanumshahja dhe Nurija, nipat e stërnipat, mbesat dhe stërmbesat nga Lipjani, Akllapi, Prishtina, Gjermania, Suedia, Kanada, Zvicra etj. Agim Gashi BABAIT TIM HAMIT GASHIT Ditë e premte në mëngjez më erdhi një lajm i zi... vdiq ai, qe me solli në jetë e në kurbet s’më pa dot me sy. Dymbëdhjetë maji i luleve mori me vete babën tim, pa e takuar dhe një herë, pa e marrë në përqafim. Më kaploi terri i dhimbjes dilelli për mua s’bënte dritë. Të mos jem në varrimin e tij këtë gjë nuk e kam pritë. Ah, kurbet ti qofsh mallkuar që i ndave njerzit për së gjalli, dhe ia çove vdekjes për t’i shuar, duke i lënë t’i djegë malli. E dija, or babë, që s´jeton gjithmonë dhe të kujtoja me shumë mall, por ke mbetur në zemrën time gjithmonë i paharruar dhe i gjallë. Vepra jote në këtë bote më jep forcë e më jep nder, kudo të eci e ngado të shkoj, ti me mua do jeshë përherë. Se dashuria për babë e nanë është dashuri që ska mbarim, Por kur të ikin pa i parë, të mbetet pengu thellë në shpirt. Ditë e natë të kam në mendje, në atë botë kur të shihemi dikur, do çmallemi për të dy botërat dhe s’kemi për tu ndarë kurrë. Lamtumirë baba i dashur, fli i qetë në tokë arbërore, se i pa shuar do mbetet ylli yt në jetën fisnore qindravjeçare. |
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Agim Gashi: Përkujtim për babain tim Hamit Gashit
» Agim Gashi-NË PËRKUJTIM TË BABAIT TIM HAMIT GASHIT
» Agim Gashi:Në pesë vjetorin e shuarjes së Sali Bajres më 13 dhjetor 2006
» Agim Gashi:Në përkujtim të dy kolosëve patriot të mërgimit-Enver Hadrit e Gani Azemit
» Agim Gashi:Në pesë vjetorin e shuarjes së Sali Bajres më 13 dhjetor 2006
» Agim Gashi:Në përkujtim të dy kolosëve patriot të mërgimit-Enver Hadrit e Gani Azemit
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
|
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi