Ambasadorja e re e SHBA-vë në Kosovë, ka studiuar gjuhën shqipe
Jacobson premton bashkëpunim me Qeverinë dhe popullin e Kosovës
Ambasadorja e re e SHBA-vë në Kosovë, Tracey Ann Jacobson që ditët e ardhme do të vjen në Kosovë për të marrë postin e saj, ka prezantuar veten dhe qëllimet e saj për vendin tonë, në një video në gjuhën shqipe.
Ajo thotë se ka studiuar gjuhën shqipe, se i pëlqen natyra dhe se mezi pret të eksplorojë natyrën e Kosovës dhe të njoh kulturën dhe traditat e vendit tonë.
Jakobcon ka 24 vjet si diplomate, e që tani mëson brezat e rinj të diplomatëve amerikanë, shprehet mese e interesuar të jetë sa më shpejtë në Kosovë, me qëllimin siç thotë, ajo për t’u bërë partner i Kosovës për forcimin e demokracisë shumë etnike dhe për të ndërtuar një ekonomi të suksesshme drejt rrugës evropiane.
Ambasadorja Jakobcon flet në shqip, të cilin fjalim po e botojmë të plotë:
Përshëndetje, unë quhem Tracey Jakobcon, dhe kam nderin të jem tashmë ambasadorja e re e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë.
Bashkëshorti im Dejvid dhe unë jemi këtu në Great Falls, që është një nga parqet lokale më i preferuar për ne.
Ne vijmë këtu shpesh për të shëtitur me biçikleta ose me këmbë. Na pëlqen shumë shëtitja në natyrë, dhe mezi presim të eksplorojmë bukuritë natyrore të vendit tuaj.
Unë kam punuar 24 vite në shërbimin diplomatik dhe gjithmonë më ka pëlqyer të njihem me njerëzit, me natyrën dhe me kulturën e vendeve ku kam shërbyer, kohët e fundit e fundit në Azinë Qendrore dhe në vendet Baltike.
Në Uashington kam punuar në departamentin e shtetit dhe në Shtëpinë e Bardhë gjatë administratës së Presidentit Klinton, por tani punoj këtu në Institutin e Shërbimeve të Jashtme, ku jap kontributin tim dhe përgatitjen e brezit të diplomatëve të rinj amerikanë.
Kam studiuar vet gjuhën shqipe, dhe unë jam e bindur se ju do të më ndihmoni për ta mësuar edhe më mirë.
Pres me padurim të punoj në krye të stafit të përkushtuar të Ambasadës Amerikane në Prishtinë, si dhe të bashkëpunoj me Qeverinë dhe popullin e Kosovës, për t’i përforcuar më tej lidhjet tona të miqësisë.
Misioni im, do të vazhdojë të jetë ai i një partneri të fuqishëm, në përpjekje të Kosovës për forcimin e demokracisë shumë etnike dhe për të ndërtuar një ekonomi të suksesshme drejt rrugës Evropiane.
Mirupafshim në Kosovë!
Jacobson premton bashkëpunim me Qeverinë dhe popullin e Kosovës
Ambasadorja e re e SHBA-vë në Kosovë, Tracey Ann Jacobson që ditët e ardhme do të vjen në Kosovë për të marrë postin e saj, ka prezantuar veten dhe qëllimet e saj për vendin tonë, në një video në gjuhën shqipe.
Ajo thotë se ka studiuar gjuhën shqipe, se i pëlqen natyra dhe se mezi pret të eksplorojë natyrën e Kosovës dhe të njoh kulturën dhe traditat e vendit tonë.
Jakobcon ka 24 vjet si diplomate, e që tani mëson brezat e rinj të diplomatëve amerikanë, shprehet mese e interesuar të jetë sa më shpejtë në Kosovë, me qëllimin siç thotë, ajo për t’u bërë partner i Kosovës për forcimin e demokracisë shumë etnike dhe për të ndërtuar një ekonomi të suksesshme drejt rrugës evropiane.
Ambasadorja Jakobcon flet në shqip, të cilin fjalim po e botojmë të plotë:
Përshëndetje, unë quhem Tracey Jakobcon, dhe kam nderin të jem tashmë ambasadorja e re e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë.
Bashkëshorti im Dejvid dhe unë jemi këtu në Great Falls, që është një nga parqet lokale më i preferuar për ne.
Ne vijmë këtu shpesh për të shëtitur me biçikleta ose me këmbë. Na pëlqen shumë shëtitja në natyrë, dhe mezi presim të eksplorojmë bukuritë natyrore të vendit tuaj.
Unë kam punuar 24 vite në shërbimin diplomatik dhe gjithmonë më ka pëlqyer të njihem me njerëzit, me natyrën dhe me kulturën e vendeve ku kam shërbyer, kohët e fundit e fundit në Azinë Qendrore dhe në vendet Baltike.
Në Uashington kam punuar në departamentin e shtetit dhe në Shtëpinë e Bardhë gjatë administratës së Presidentit Klinton, por tani punoj këtu në Institutin e Shërbimeve të Jashtme, ku jap kontributin tim dhe përgatitjen e brezit të diplomatëve të rinj amerikanë.
Kam studiuar vet gjuhën shqipe, dhe unë jam e bindur se ju do të më ndihmoni për ta mësuar edhe më mirë.
Pres me padurim të punoj në krye të stafit të përkushtuar të Ambasadës Amerikane në Prishtinë, si dhe të bashkëpunoj me Qeverinë dhe popullin e Kosovës, për t’i përforcuar më tej lidhjet tona të miqësisë.
Misioni im, do të vazhdojë të jetë ai i një partneri të fuqishëm, në përpjekje të Kosovës për forcimin e demokracisë shumë etnike dhe për të ndërtuar një ekonomi të suksesshme drejt rrugës Evropiane.
Mirupafshim në Kosovë!
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Maqedoni, polemika për gjuhën shqipe
» Së shpejti Rita Ora me këngë në gjuhën shqipe
» Kristaq Shabani:Skandal me gjuhën shqipe
» Kryeministrit Thaci ka probleme me gjuhen shqipe
» Lajme nga Maqedonia-Ilirida
» Së shpejti Rita Ora me këngë në gjuhën shqipe
» Kristaq Shabani:Skandal me gjuhën shqipe
» Kryeministrit Thaci ka probleme me gjuhen shqipe
» Lajme nga Maqedonia-Ilirida
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi