Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zef Bala u shkruan Kryeministrit Berisha:I nderuari Ekselenca Juaj Z.Kryeministër Sali Berisha!

Shko poshtë

Zef Bala u shkruan Kryeministrit Berisha:I nderuari Ekselenca Juaj Z.Kryeministër Sali Berisha! Empty Zef Bala u shkruan Kryeministrit Berisha:I nderuari Ekselenca Juaj Z.Kryeministër Sali Berisha!

Mesazh nga Agim Gashi Sat Sep 01, 2012 9:55 pm

I nderuari Ekselenca Juaj Z.Kryeministër Sali Berisha!

Zef Bala u shkruan Kryeministrit Berisha:I nderuari Ekselenca Juaj Z.Kryeministër Sali Berisha! KRYEMINISTRI_tn_1

Zef Bala letër Kryeministrit Berisha - Monumenti i dinjitetit në mes të Tiranës
Me gëzim të madh ashtu si e gjithë kjo shtresë e cila kaloi një nga vuajtjet më të egra të diktaturës, dhe si një pjestar i anëtarvët te familjes time dhe bashkëshortes time të cilët i përkasim kësaj shtrese, më lejoni të përfitojë nga ky rastë për t’ju shprehur përgëzimet e mia me të sinqerta duke ju falenderuar thellësisht nga zemëra për lajmin(sihariqin) e shume pritur nga kjo shtresë; për ngritjen e një Permendorie kudo të përjetësohen të gjitha vuajtjet e tmerrshme të viktimavet të Komunizimit gjatë regjimit të Enver Hoxhës !
Me këtë rast mund të them se qysh në orët e para të rënjes së atij regjimi ju ishit ndër të parët që dolët në krye të lirisë e demokracisë së shqiptarëve. Kjo na ka rritur besimin dhe andaj kjo shtresë ju bashkangjitë ju në të gjitha lëvizjet demokratike, mbasi ne kishim besuar dhe besojmë ende tek Ju dhe qendrimi i Juaj i drejtë gjatë këtyre 22 viteve demokraci dhe liri të shqiptarëve, ai vazhdon të mbetet i njëjtë pavarësisht sulmeve të ashpëra të ish atyre që i kryen këto krime dhe bijëve të tyre.
Unë dhe familja ime, besuam tek Ju sepse ishim të bindur se jeni i vetemi ai që treguat gjatë kësaj periudhe se do të bënit më të mundshmen për të nxejerr në dritë atë vuajtjen e papërshkrueshme të atij populli që i qëndrojë edhe me sakrifica sublime, regjimit më të egër komunistë, në botë regjimit Enverijan për afro gjysmë shekulli.
Kujtimi i viktimave të komunizmit ka të bëjë me ruajtjen e një historie vuajtjesh, persekutimesh e vrasjesh të njerëzve të pafajshëm – kryesisht të ajkës së kombit shqiptar të asaj kohe -- vetëm e vetëm sepse menduan për liri dhe demokraci, ata u pushkatuan pa gjyqe, internuan dhe u presekutuan sepse mendonin ndryshe, apo edhe pse luftuan që Shqipëria të ishte ndryshe të ishte si Europa perendimore e lirë e demokratike. Ashtu si aspironin ata mijëra stundetë,shqiptarë që në 1991 rrëzuan e tërhoqën zvarrë nëpër Tiranë , statujën e Enver Hoxhës.
Mendojë Zoti Kryeministër, se Inisiativa e Juaj ishte një lajm i gëzueshem për të gjithë shtresën tonë, mbasi në një farë mënyre po i kthehet dinjiteti e krenaria e saj qoftë kjo edhe me ngritjen e memorialit që nderon viktimat e diktaturës komuniste. Urdhëri i Juaj për Ministrin e Kulturës dhe të Turizmit për një konkursë ndërkombëtar të projektit të një Obelisku në mes të Tiranës dhe gjetjen e vendit ku do të vendoset ky monument i viktimave të komunizimit është që t'ju tregojë brezave që vijnë e të shikojnë tmerret e diktaturës në Shqipëri,dhe kurre te mose harrohet.
Z.Kryeministër e gjej të rastit dhe shpresoj qe te pajtoheni edhe me mendimin tim, t'ju shpreh nji dëshirë që të ngrihet edhe një grup pune që do të ndjekë, nga afër punën për këtë çështje, së bashku me përfaqësues të kësaj shtrese përfaqësuesit e Instituti të ish-të Përndjekurve Politikë që memoriali që nderon viktimat e diktaturës komuniste të ngrihet në vendin kur dikur ishte busti i Enver Hoxhës qe juvet me studentat e lshuet perdhe, ose aty ku është mazouleumi i tij; te shembet ajo piramide dhe te ngrihet MONUMENTI I VIKTIMAVET ANTI KOMUNISTE.

Me shume respekt
Zef Balaj
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit: