Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Koalicioni po i shkakton dëm të madh LDK-së

Shko poshtë

Koalicioni po i shkakton dëm të madh LDK-së Empty Koalicioni po i shkakton dëm të madh LDK-së

Mesazh nga Agim Gashi Wed Apr 29, 2009 10:33 pm

Koalicioni po i shkakton dëm të madh LDK-së

Bajrush Morina & Shqipe Osmani
Intervista Bujar Bukoshi, deputet i LDK-së
Koalicioni po i shkakton dëm të madh LDK-së Sh_b

Koalicioni po i shkakton dëm të madh LDK-së --bukoshi_JPG
Reformat me deklarata
Nuk jam aktiv në procesin e reformave në LDK-në pasi që në LDK ende nuk ka reforma. Reforma nuk bëhet me deklarata, ajo bëhet me vullnet pikë së pari, pastaj me zbatimin e saj.
LDK-ja nuk është në krizë. Krizën e saj e kanë shkaktuar strukturat udhëheqëse të partisë. LDK-ja është kapur prej tyre. Nëse arrin të lirohet prej këtyre strukturave, LDK-ja është e shpëtuar.

Ky koalicion po i shkakton dëm të madh LDK-së. Ky koalicion nuk po funksionon aspak si koalicion. Ky është pushtet një partiak. PDK-ja është ajo që dikton çdo gjë në këtë koalicion. LDK-ja është vetëm stoli, thotë në intervistën për “Bota sot” Bujar Bukoshi, deputet i LDK-së.
Ish-kryeministri i Qeverisë së Kosovës në ekzil dhe ish-lideri i Partisë së Re të Kosovës, tash deputet i LDK-së Bujar Bukoshi është emër i njohur i opinionit publik dhe politik në Kosovë. Ai njihet si një ndër nënshkruesit e parë të insiativës për themelimin e LDK-së që në vjeshtën e vitit 1989. Me gjithëse me profesion është mjek, ai ka njëzet vjet prej se është larguar nga salla e operacioneve. Është përpjekur të “shërojë” politikën shqiptare, por me disa deklarata të tij, të para luftës, të gjatë luftës dhe pas saj, ai më tepër i ka dhënë “zjarr” kësaj politike. Hyrjen në politikë e ka bërë në momentet shumë të rëndësishme kohore, kur mbi të gjitha është kërkuar guxim sesa njohuri. Madje falë guximit të tij ai ka pranuar që të emërohet kryeministër i parë i Qeverisë së Kosovës, post ky të cilin disa e kanë refuzuar e madje edhe nuk kanë guxuar ta pranojnë. Bujar Bukoshi është një prej politikanëve që flet pak. Edhe në këtë intervistë tonën, ai është treguar “i kursyer” megjithëse u ka mbetur besnik parimeve të tij që të flet “pa shibla”. Bujar
Bukoshi e ka “shkrirë” aktivitetin e tij partiak ashtu siç e ka “shkrirë” edhe partinë e tij PRK-në. I njohur si kritikues i madh i LDK-së, Bukoshi vazhdon të ruajë parimet e tij ë pandryshueshme politike.
PDK-ja e përdor dhe e keqpërdor LDK-në si t’ia dojë qejfi
I pyetur se si e shpjegon faktin se deri dje keni qene kritikues i madh i liderit të PDK-se shume vite me pare, ndërkaq tash jeni pjese e koalicionit me PDK-ne, çka ka ndryshuar me shume, lideri i PDK-se Thaçi apo ish kryeministri Bujar Bukoshi, ai përgjigjet: mendoj se pak rëndësi ka se sa kritikues i madh paskam qenë. Kemi të bëjmë me një realitet të hidhur sa i përket skenës politike të Kosovës. E para, ka pakënaqësi në LDK, nga fakti se një numër njerëzish e kanë uzurpuar LDK-në dhe, e dyta, për shkak të pozitës nënshtruese që ajo ka në koalicionin qeverisës. Ky koalicion po i shkakton dëm të madh LDK-së, sepse është i panatyrshëm dhe e ka vënë në pozitë nënshtruese LDK-në. Ky koalicion nuk po funksionon aspak si koalicion. Ky nuk është koalicion. Ky është pushtet një partiak. PDK-ja është ajo që dikton çdo gjë në këtë koalicion. LDK-ja është vetëm stoli. Ajo, për interesa individësh të përfshirë në këtë qeverisje, i shërben PDK-së si stoli. PDK-ja e përdor dhe e keqpërdor LDK-në si t’ia dojë qejfi. Ajo që i bën dëm edhe më të madh Kosovës, është se ky pushtet ndihet aq i sigurt, për shkak të gishtave në parlament, sa fare lehtë mund të kthehet në një diktaturë “demokratike”, nëse mund të thuhet kështu.
Bota sot: Ju tashme jeni pjese e LDK-se, por nuk jeni aktiv ne procesin e reformave ne LDK, pse po rrini "anash", për shkak se nuk dëshironi te imponoheni apo për shkak se nuk keni gjetur ende hapësire për veprim?
B.Bukoshi: Jam pjesë e LDK-së por nuk jam ne strukturat vendimarrëse të LDK-së. Nuk jam njeri që kam ndenjur anash, as sot jo, mirëpo rendi duhet respektuar. Nuk jam aktiv në procesin e reformave në LDK-në pasi që në LDK ende nuk ka reforma. Reformat janë proklamuar si synim dhe ka disa përpjekje fillestare, shumë të ngadalshme, të cilat, nëse vonohen, do ta fundosnin LDK-në. Reforma nuk bëhet me deklarata, ajo bëhet me vullnet pikë së pari, pastaj me zbatimin e saj. Në fund reforma nuk ka shans të bëhet nëse ata që kanë përgjegjësinë ta bëjnë këtë reformë, ndjekin logjikën absurde, sipas së cilës motoja është: po, jam për reforma, por unë dua të mbetem aty, sepse pa mua nuk funksionon kjo dynja. Kështu e duan mediokritetet në parti dhe gjithandej, ku interesi kryesor është interesi personal ose grupor.
LDK-ja mund të rikthehet
Bota sot: Cili është vizioni i juaj për reformën ne LDK dhe a shpresoni se këto reforma do ta rikthejnë LDK-ne ne krye te skenës politike ne Kosove?
B.Bukoshi: Unë kam vizion shumë të qartë për reformën në LDK. Ajo nënkupton largimin e pengesave, në këtë rast të atyre që pengojnë. Si koncept politik, si filozofi politike, LDK-ja nuk është në krizë. Krizën e saj e kanë shkaktuar strukturat udhëheqëse të partisë. LDK-ja është kapur prej tyre. Nëse arrin të lirohet prej këtyre strukturave, LDK-ja është e shpëtuar. Atëherë LDK-ja mund të rikthehet në krye të skenës politike të Kosovës me shkëlqimin e plotë të saj.
Me rëndësi është që LDK-ja të zgjohet nga kjo kllapi. Dhe njerëzit ta kuptojnë se reforma e LDK-së është e rëndësishme jo vetëm për LDK-në, por ka rëndësi për Kosovën. Gjithë ata njerëz që janë pjesë e LDK-së dhe që ndihen të afërt me të, kanë përgjegjësi për atë që ndodh sot në Kosovë dhe më shumë përgjegjësi për atë që mund të ndodhë nesër.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi