Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Beqir Sina:Kardinali Timothy M. Dolan ndjek shembullin e Papa Francis I

Shko poshtë

Beqir Sina:Kardinali Timothy M. Dolan ndjek shembullin e Papa Francis I  Empty Beqir Sina:Kardinali Timothy M. Dolan ndjek shembullin e Papa Francis I

Mesazh nga Agim Gashi Fri Aug 02, 2013 4:26 pm

Beqir Sina:Kardinali Timothy M. Dolan ndjek shembullin e Papa Francis I  602508_10201113028340061_62955265_n

Kardinali Timothy M. Dolan ndjek shembullin e Papa Francis I – Katolikët dhe myslimanët kanë vlera të përbashkëta: “Falënderoj Perëndinë që erdhi kjo ditë!”
Beqir Sina:Kardinali Timothy M. Dolan ndjek shembullin e Papa Francis I  418084_321132931284967_496962864_n
Nga Beqir Sina

Kardinali Timothy Dolan, Kryepeshkopi i New York-ut zgjodhi, për vizitën e tij të parë në një xhami të qytetit të Nju Jorkut, Qendrën Islamike Kulturore Shqiptare në Tompkinsville – Staten Island, ku ai u takua me krerët e fesë myslimane dhe krerë të tjerë fetarë.

Shtypit katolik dhe ai lokal i bënë jehonë të madhe kësaj vizite, e cila u krye dy javë para fillimit të muajit të Ramazanit.
Kardinali Dolan, së bashku me ata që e shoqëronin, ka kaluar më shumë se dy orë vizitë në mjediset e xhamisë shqiptare dhe Medresesë “Miraj” në Qendrën Islamike Kulturore Shqiptare në Staten Island. Më tej Ai ka drekuar me rreth 40 klerikë të tjerë në një tryezë, sipas riteve myslimane.
Dolan, i cili është e njohur gjerësisht për vlerat e tij konservatore dhe si një personalitet karizmatik. Revista prestigjoze amerikane “Time” e ka shpallur cilësuar si një prej “100 njerëzve më me ndikim në botë” për vitin 2012.
“Falënderoj Perëndinë që kjo ditë ka ardhur – Ju falënderoj për mikpritjen tuaj, dhe ju falënderoj juve që më bëtë të ndihem një mik dhe anëtar i familjes”, tha ai gjatë kësaj vizite.
Kardinali Dolan, pas interesimit të gazetarëve, theksoi se gjatë vizitës së tij ka shprehur disa herë se sa të përbashkëta kanë në mes tyre këto dy fe dhe pjesëtarët e tyre.

Solli:Prend Buzhala
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi