Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Letër Sabit Rrustemit e Mentor Thaqit

Shko poshtë

Letër Sabit Rrustemit e Mentor Thaqit Empty Letër Sabit Rrustemit e Mentor Thaqit

Mesazh nga Agim Gashi Sat Sep 14, 2013 11:28 am

Musa Jupolli 

Letër Sabit Rrustemit e Mentor Thaqit

E 13-ta , e premte, 2013 viti
Letër Sabit Rrustemit e Mentor Thaqit 970017_10202034692256952_1776448252_n
Theatri i Atdheut tim ?!
Fjalë që dalin nga dheu, vertetësia në tekstet prozë-poezi vargu im, aty ku Qetësia flet me shpresë, metamorfoza e Lirisë n' udhëtim! Theatri ynë l'aforizmat shëndrron në poetikë, n' udhëtim të mistershëm, harmonia e çasteve shpirtërore. Aty para Theatrit takimi ështe i pashëm, ecje ritmike, hapi i kohës, pamje e vetëdijësuar, mungon vetëm Liria e fituar, metafora e bukura e stilit, analogjia ime në bisedë mes nesh ! 
Jungjatjeta në jetëgjatësi , pritje në rrugën e gjatësisë shkullore! Aty pran Theatrit melodia e ndajfoljeve n' atmosferën e butësisë shqiptare, vallëzim në mungesë të gramafonit, hare në pa kufi, bubullimë ndjenjash në muzikën e ndaluar !
Pragu i vjeshtës, rrezja e Diellit vjeshtak m' ushqen çdo çelizë të trpit tim!
Liria quhej Shqipëri, me kuptoni Liria quhet vetëm Shqipëri! Avanturat e mia n' etje për recitim, kristalet e jetës , melodia e elegancës shqiptare !
Fotografizmi ynë perde e mbyllur, Theatri i jetës në rrënim!
Ngjyrë ar(t)i kishte, ka Atdheu im : Heronjët , diplometët, Krijuesi i Dardanisë së Re biblioteka e imagjinuar e Poetit!
Theatri sot mbet pa festuar Biografinë e kohës së sotme nga politikë e çfrenuar nga "modernizmi" shqiptar!
Liri e kapërdirë !
Hipokrati « NON-Grata » !
Tragjedi-Komedi !
Parlamentet e Demokracisë Kombëtare !
Testament i premtuar i rikthyer në dashuri të humbur! 
*Mos e lozni as një Dramë pa e mësuar tekstin prozë-poezi të vargut tim !
*Pa e brymosur Lirinë e Dardanisë !
*Dardania, Shqipëria nuk kanë nevojë për "Të pa ftuarit "... tha një krijues Poet i Madh i yni !

musajupolli,13/09/2013

(foto;M.Thaqi,S. Rrustemi ,M.Jupolli)

Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit: