Si në përralla, qeni zbulon qypin me ar me vlerë prej 10 mln dollarë (FOTO)
Faqja 1 e 1
Një çift nga Kalifornia Veriore ka rënë në një qyp me monedha ari të rralla, teksa po shëtisnin qenin e tyre.
Vlera e saj llogaritet në rreth 10 milionë dollarë. Ato janë gjetur nën hijen e një peme.
Pothuajse të gjitha, 1 mijë e 427 monedha, që datojnë 1847-1894 , janë në gjendje të mirë, ka thënë David Hall, bashkëthemelues i Shërbimit Profesional të Monedhave, që së fundi ka legalizuar ato.
Edhe pse vlera e tyre prej arit llogaritet rreth 27 mijë dollar, disa prej tyre janë aq të rralla sa që ekspertët thonë se ata mund të shkojnë deri në 1 milion secila.
“Nuk më pëlqen të them ‘një herë në jetë’ për ndonjë gjë, por zor se do të keni rastin të keni në dorë edhe një thesar si ky”, ka thënë veterani Don Kagin , i cili përfaqëson çiftin që i gjeti ato. “Është si ajo gjetja e qypit të arit në fund të ylberti”, ka thënë më pas ai.
Kagin, familja e të cilit është marrë për 81 vjet me monedha të vjetra, ka thënë se çifti janë të moshës së re, dhe kanë jetuar për disa vite në pronë e tyre në fshatin ku edhe u gjetën monedhat.
Ata kanë qenë të vetëpunësuar për 40 vite, dhe nuk e kanë idenë se kush ka mundur t’i fut aty ato monedha. Çifti ka vendosur të mbetet anonim.
Një çift nga Kalifornia Veriore ka rënë në një qyp me monedha ari të rralla, teksa po shëtisnin qenin e tyre.
Vlera e saj llogaritet në rreth 10 milionë dollarë. Ato janë gjetur nën hijen e një peme.
Pothuajse të gjitha, 1 mijë e 427 monedha, që datojnë 1847-1894 , janë në gjendje të mirë, ka thënë David Hall, bashkëthemelues i Shërbimit Profesional të Monedhave, që së fundi ka legalizuar ato.
Edhe pse vlera e tyre prej arit llogaritet rreth 27 mijë dollar, disa prej tyre janë aq të rralla sa që ekspertët thonë se ata mund të shkojnë deri në 1 milion secila.
“Nuk më pëlqen të them ‘një herë në jetë’ për ndonjë gjë, por zor se do të keni rastin të keni në dorë edhe një thesar si ky”, ka thënë veterani Don Kagin , i cili përfaqëson çiftin që i gjeti ato. “Është si ajo gjetja e qypit të arit në fund të ylberti”, ka thënë më pas ai.
Kagin, familja e të cilit është marrë për 81 vjet me monedha të vjetra, ka thënë se çifti janë të moshës së re, dhe kanë jetuar për disa vite në pronë e tyre në fshatin ku edhe u gjetën monedhat.
Ata kanë qenë të vetëpunësuar për 40 vite, dhe nuk e kanë idenë se kush ka mundur t’i fut aty ato monedha. Çifti ka vendosur të mbetet anonim.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Vetëvendosja garanton: Kjo është kontrata në vlerë prej 659 milionë euro
» Top kleriku turk me makinë 435,000 dollarë (Foto)
» NASA zbulon “Tokën e re” (Foto)
» Mentor Thaqi:URIME DHE GËZUAR DITËLINDJEN VLERË, O MBESA IME PLOT VLERË!
» Kënd prej politikanëve e sundon gruaja, kush e ka amvise e kush Miss? (Foto)
» Top kleriku turk me makinë 435,000 dollarë (Foto)
» NASA zbulon “Tokën e re” (Foto)
» Mentor Thaqi:URIME DHE GËZUAR DITËLINDJEN VLERË, O MBESA IME PLOT VLERË!
» Kënd prej politikanëve e sundon gruaja, kush e ka amvise e kush Miss? (Foto)
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi