Komandant Lata: Jam i shqetësuar – nuk e di nëse dikush ka kërkuar haraç në emrin tim [video]
Komandant Lata: Jam i shqetësuar – nuk e di nëse dikush ka kërkuar haraç në emrin tim [video]
Latif Gashi, i njohur si komandant Lata, u përmend në emisionin “Puls” të KTV-së nga afaristi Eroll Vitaku si emri të cilin haraçegjinjtë e përmendnin kur i kërkonin atij haraç për të vazhduar biznesin e tij.
Vitaku ka thënë se personat janë thirrur në emrin e komandant Remit dhe Latës, të dy këta deputetë të PDK-së, ndërsa ka treguar se dëshmuar se ata edhe e kanë sulmuar fizikisht.
Ndaj kësaj deklarate ka reaguar komandant Lata, i cili, në një prononcim telefonik në emisionin Interkativ të KTV-së, ka thënë se është ndjerë tejet keq nga këto deklarata.
Ai ka thënë se me afaristin Vitaku njihet tash e disa vite dhe ka theksuar se Vitaku ka bërë keq që nuk i ka treguar atij direkt për këto ngjarje.
“Unë dhe familja ime u ndjemë shumë keq të ofenduar kur në debatin televiziv në emisionin “Puls” u përmend edhe emri im nga një qytetar i Republikës, nga një afarist i nderuar siç është Eroll Vitaku të cilin personalisht e njoh dhe kam, besoj, raporte të mira me të. U shqetësova më së shumti duke qenë se tani e shtatë vite ka pasur mundësi të më kontaktojë me miliona herë dhe të më thotë, ‘Latë, dikush po thirret në emrin tënd’. Më erdhi shumë keq nga ai që qe 7 vjet u paguan personave të pandërgjegjshëm dhe pas shtatë viteve tregon se janë thirrur në emër të ‘filanit’ apo ‘filanit’. Ky ishte shqetësimi më i madh i imi, përndryshe, juve dhe të gjithë qytetarëve të Republikës ju garantoj se kurrë në jetën time, as me këta e as me asnjë qytetar nuk kam biseduar dhe nuk qëndro emri im apo personaliteti im prapa njerëzve të pandërgjegjshëm, njerëzve që shkelin ligjin dhe i shkelin të drejtat e qytetarëve. Tërë jetën time jam munduar të jem në dispozicion të të drejtave të tyre dhe lirinë fizike time dhe familjes time e kam sakrifikuar gjithherë për me qenë të lirë qytetarët. U ndjeva shumë keq që ai ka pësuar lëndime fizike nga njerëz të pandërgjegjshëm të cilët aq më keq janë thirrur në emra, nëse janë thirrur, gjithherë po flas duke i besuar Erollit, edhe pse e shoh veprim jo-burrëror dhe jo-qytetar i cili për shtatë vjet u ka dhënë reket njerëzve duke njollosur emra e duke mos e denoncuar rastin në polici. Ky besoj se i ka bërë një shërbim shumë të keq vendit, duke i dhënë mundësi disa njerëzve të papërgjegjshëm që në njëfarë mënyre të bëhen të fuqishëm të cilët, pse jo nesër, të vinin e të më qitnin reket edhe në shtëpinë time”, ka thënë ndër të tjera komandant Lata, transmeton Koha.net.
Ai ka thënë se është hera e parë që dëgjon se dikush ka kërkuar haraç në emrin e tij.
“Ky është rasti i parë që u përmend emri im diku. Kurrë në jetën time nuk kam dëgjuar asnjë ankesë të asnjë qytetari, prandaj u ndjeva shumë i shqetësuar”, ka thënë më tej Gashi.
I pyetur nëse ka mundësi që dikush të kërkojë haraç në emrin e tij pasi që dihet se e kaluara e tij është e ndërlidhur me UÇK-në dhe SHIK-un dhe se vet Vitaku ka thënë se personat që i kërkonin haraç e kanë përmendur në disa raste UÇK-në, Gashi ka thënë se ai ndjehet si njeriu më i dobët para ligjit.
“Unë jam shumë krenar që kam qenë së pari ushtar në luftën e UÇK-së dhe shumë i nderuar e krenar që kam qenë ish-Drejtor i Përgjithshëm në Shërbimin Informativ të Kosovës (SHIK) dhe të gjithë autoritetin dhe shërbimin tim në këto institucione e kemi bërë për lirinë dhe pavarësinë e vendit tonë. Andaj, askush nuk mund të thotë se zoti Gashi është i fuqishëm para ligjit, ngase para ligjit, njeriu më i ligë jam unë, njeriu i cili për 14 vjet jam në shërbim të drejtësisë vendore dhe ndërkombëtare, por është paragjykim i gjithë atyre që mendojnë se ne jemi të fuqishëm edhe para ligjit. Ky paragjykim vjen nga njerëzit që janë në kundërshtim me ligjin”, ka theksuar Gashi.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Komandant Remi: Nëse dikush ka kërkuar haraç në emrin tim, le ta denoncojë rastin menjëherë në prokurori
» Nuk ishte aksident. Ishte papërgjegjësi- e korrupsion potencial!
» Rashiti: Nëse dikush raporton se ishte aksident gënjen
» Flet Eroll Vitaku: Në emër të komandantëve kam paguar haraç me vite të tëra (Video)
» Si dëshmonte për UÇK-në komandant Drini, i cili do të vritej pas luftës (video)
» Nuk ishte aksident. Ishte papërgjegjësi- e korrupsion potencial!
» Rashiti: Nëse dikush raporton se ishte aksident gënjen
» Flet Eroll Vitaku: Në emër të komandantëve kam paguar haraç me vite të tëra (Video)
» Si dëshmonte për UÇK-në komandant Drini, i cili do të vritej pas luftës (video)
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi