SKËNDER ZOGAJ - SERBIA ESHTE MAKINA E RRENVE, SERBET VENTILAT E SAJ
Faqja 1 e 1
SKËNDER ZOGAJ - SERBIA ESHTE MAKINA E RRENVE, SERBET VENTILAT E SAJ
SKËNDER ZOGAJ
SERBIA ESHTE MAKINA E RRENVE, SERBET VENTILAT E SAJ
Kujdes! Serbia është makinë e rrenve, përmes së cilës serbët kanë përfituar të gjitha sukseset dhe e kanë kurorëzuar historinë kombëtare. Tek rrena serbët janë të pakonkurencë, më të zotët e planetit. Këtë shqiptarët e dijmë më së miri, sepse, e kanë pësuar më së shumti dhe vazhdojnë të kafshohen ti zisht. Prandaj, duhet pasur shumë kujdes, sidomos aktualisht, kur, po shfaqet fushata propadandistike që Serbia ka bërë gati në shenjë të Gjykatës Speciale në Kosovë. Serbia i ka mbushur strajcat me lotë dhe është bërë gati të filloj vajtimin, me futjen në veprim të “të vuajturve” nga shqiptarët.
Kriminelët serbë që gënjeshtrën e kanë kryevlerë të traditës shpirtërore dhe vizion të atdhetarisë, e kanë rastin që këtë zotësi ta ritregojnë tek Gjykata Speciale. Do të përpiqen pa dyshim, por jemi te bindur se, duke i ditur afinitetet serbe, Gjykata Specile nuk do të lejoj që të cënohen kodet e demokracisë dhe standardet ligjore të drejtësisë së mirëfilltë të botës së civilizuar. Bota e di se Serbia nuk ka hequr dorë nga rrena dhe, nuk do të mashtrohet as nga analisti politik serb, rrenacaku Dushan Janjiq, i cili flet per 100 lëndët e bëra gati për Gjykatën Speciale!
Mirëpo, ky paralajmërim i Janjiqit duhet të mirret seriozisht nga opinion i gjerë shqiptar, që ta kuptojë se, fushata antishqiptare do të jetë e madhe. Sidomos duhet të kthjellen mediet. Analistët politikë shqiptarë të Kosovës dhe më gjërë, duhet të mobilizohen kundrejtë fushatës propagandistike serbe, që do të përpiqet të bëjë presion në Gjykatën Speciale por edhe më shumë, që të acarojë shqiptarët e Kosovës, me lloj-lloj rrenash e shpifjesh, të cilat do të lansohen për ta destabilizuar gjendjen në Kosovë.
Serbia është makinë e rrenave dhe, shqiptarët duhet të përgatiten për ta mposhtur stuhinë e rrenave që kanë nisur të vijnë nga Serbia. Dushan Janiqi, sic mund ta lexoni, është shumë i brengosur dhe ka filluar t’i pikojë zemra helm për shqiptarët e Kosovës, sepse: “Mbetet problem i madh opinioni kosovar dhe duhet pritur demonstrata e protesta..."
Këtë e shpreson Janjiqi, por besoj dhe shpresoj se, shqiparët që e kanë kapërcyer “fruthin Serbian” nuk do t'ia plotësojnë dëshirën janjiqëve. Roli i analistëve politikë kosovarë është tepër i rëndësishëm, mbase edhe vendimtar për qëndrimin dinjitoz të palës shqiptare. Mediet, të gjitha, duhet të kthjellen ndërsa analistët të qetësohen dhe ta kuptojnë më shtruar rolin e tyre dhe misionin mediatik që kanë, rolin e cdo fjale të tyre që duhet të jetë e kujdeshme, e vërtetë, e saktë dhe në funksion të anti-rrenës. Fjala e lirë dhe mendimi i lirë kësaj here do të dëshironim që të jetë i mirëfilltë dhe në funskion të misionit hstorik të Kosovës e jo i interesave të individëve dhe grupeve të ndryshme meskine.
Janjiq: 100 lëndë të gatshme për gjykim në Speciale
Analisti politik Dushan Janjiq ka deklaruar se 100 lëndë tashmë janë të gatshme për fillimin e gjykimeve në Gjykatën Speciale, për siç ka thënë ai, krimet e luftë të UÇK-së.
Ai për RTS ka thënë se pas themelimit Speciales kanë mbetur të kompletohet edhe Prokuroria dhe Gjykata, se gjykatësit ndërkombëtarë tashmë dihen dhe se gjykimet e para do të bëhen nga raportet e ndërlidhura me Dick Martyn.
“Janë bërë mjaft hetime. Rreth 100 lëndë pak a shumë janë të gatshme për fillimin e gjykimit. Tani më së vështiri është të sigurohen dëshmitarët dhe të fajësuarit”, ka thënë Janjiq, transmeton Koha.net.
Janjiq tërheq vëmendjen se mbetet problem i madh opinioni kosovar dhe se duhet pritur demonstrata e protesta.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» SKËNDER ZOGAJ: KOSOVA ËSHTË NË DUART E HALABAKËVE INSTITUCIONALË
» Rusja Guskova shokon serbët: Serbia do ta njoh Kosovën kjo është e qartë (Foto)
» SKËNDER ZOGAJ - EROZIONI
» SKËNDER ZOGAJ:UNË JAM DËSHMITARI
» Skender Zogaj:Koha e fruthit
» Rusja Guskova shokon serbët: Serbia do ta njoh Kosovën kjo është e qartë (Foto)
» SKËNDER ZOGAJ - EROZIONI
» SKËNDER ZOGAJ:UNË JAM DËSHMITARI
» Skender Zogaj:Koha e fruthit
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi