IZET DURAKU SHQIPËRIA PO IKËN
Faqja 1 e 1
IZET DURAKU SHQIPËRIA PO IKËN
IZET DURAKU
SHQIPËRIA PO IKËN
Shqipëria po shitet, na dëgjojnë veshët të thuhet, ndonjëherë si me të qarë, ndonjëherë krejt ftohtë, si të ishte fjala për diçka, që s’i duhet askujt dhe ndonjëherë me përcëllimë dhe flakë. Po shitet ashtu e plotë si tërësi, toptan me një fjalë, ose pjesë – pjesë siç e dëgjova sot në mëngjes prej njërit që mbahet për gazetar dhe nuk le konferencë shtypi pa qenë i pranishëm.
Ndërkohë që ai fliste, përtej qelqeve të kafesë pranë RTVSh-s shihej radha e njerëzve për vizë para ambasadës italiane.
Nuk e di a e kuptoni ju more, gazetarë të radios dhe të televizionit. Po shitët pjesë – pjesë thashë, - dhe ngriti cullufen e rrallë, që herë – herë i rrëzohej gjer mbi sy. “Po shitet kjo, po shitet ajo, numëronte… “Ku jeni, pse nuk vini kujën? - donte të thoshte.
Një zot e di nëse brengën e tij e kishte nga vetja apo jo. Nëse, këtë paraqitje të helmtë, me një kumt kaq të zi, e kishte si nevojë për t’ju hapur dikujt, të lirohej sadopak prej vrerit? Si fener për t’ju treguar qorrave rrugën, apo për t’i bërë edhe më të verbër seç janë?
Sa më shumë terr të ketë, thonë, aq më tepër ja di vlerën dritës. Dhe nëpër këtë mjegullnajë, sado e çuditshme të duket, mbase prej një tendosjeje të vetvetishme, qëllon që e ve këmbën ato ku duhet, më mirë se në dritë të plotë.
Shqipëria nuk shitet, o mik, i thashë. Ndonëse e dija se sytë do t’i përzgjateshin nga ironia që do t’i rridhte më pas gjer në cepat e buzëve. Naiv i shkretë, patetik i padjallëzuar. Natyrisht, m’i kurseu këto fjalë.
- Se s’ka kush ta blejë, më tha. Duke dashur të më bëjë më të mençur seç isha.
- Blerësit janë, i thashë, por jo për…
Atdheu, Shqipëria…
Prej dhimbjes së kokës, s’ka ilaç që të të shpëtojë, por dhimbja ndjehet në pjesët e gjalla të trupit, kanë qejf të thonë mjekët. Dhe ku është dhimbja, aty është dhe shpresa e shërimit. Atdheu janë fëmijët që lindin, rriten dhe ëndërrojnë. Atdheu jam unë, pat thënë dikur një miku im poet. Nëse është e vërtetë një gjë e tillë (unë jam i prirur t’i besoj kësaj dhe s’më bëhet vonë ç’mendon në këtë rast ndjekësi i rregullt i konferencave të shtypit, gazetar qoftë a hafije gazetarësh) atëherë bëhet krejtësisht e qartë pamundësia e çdokujt për t’a shitur këtë vend, sado i mbrapshtë e shejtan të jetë, sado mizor, i stërfuqishëm dhe i stërpushtetshëm të jetë. Nuk shitet dhe pikë.
Afërmendsh, në çdo kohë do të ketë njerëz që shiten, që tregtojnë me veten, që bëhen lodër në duart e të tjerëve, madje nuk ndalen as para nënës së tyre. A nuk e përdorim me qejf shpesh herë fjalën matrapaz? Matrapaz në shqip do të thotë, sipas Çabejt, ai që shet nënën.
Ndërkohë radha e njerëzve në pritje për vizë para ambasadës italiane është shtuar.
- Po shitet Shqipëria, këmbëngul njeriu i konferencave të shtypit.
-Ndoshta po ikën, - them me vete, Po largohet Shqipëria.
Gusht, 1999
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» IZET DURAKU:NJË LIS NË PYLLIN POETIK SHQIPTAR
» IZET DURAKU - NUK MUND TË QORTOHET DRITA E FORTË E DIELLIT
» Izet Duraku - Lufta midis komunistëve e nacionalistëve kurseu shumë gjak ushtari gjerman në Shqiperi
» Nga Prof. Dr. Mehdi HYSENI:NË BALLKAN EKZISTON VETËM SHQIPËRIA ETNIKE E COPËTUAR NGA FQINJTË E SAJ SLLAVË, JO “SHQIPËRIA E MADHE”, JO!!!
» Izet Shehu:Meneksheja e gjirizit
» IZET DURAKU - NUK MUND TË QORTOHET DRITA E FORTË E DIELLIT
» Izet Duraku - Lufta midis komunistëve e nacionalistëve kurseu shumë gjak ushtari gjerman në Shqiperi
» Nga Prof. Dr. Mehdi HYSENI:NË BALLKAN EKZISTON VETËM SHQIPËRIA ETNIKE E COPËTUAR NGA FQINJTË E SAJ SLLAVË, JO “SHQIPËRIA E MADHE”, JO!!!
» Izet Shehu:Meneksheja e gjirizit
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi