Me sportistët tanë në diasporë
Faqja 1 e 1
Me sportistët tanë në diasporë
Agim Gashi: Edhe në sport tregohet atdhetaria
PORTRETE SPORTISTËSH SHQIPTARË NË DIASPORË
Përparim Gashi nga fshati Okllap i Lypjanit, si shum shqiptar erdhi në Gjermani në vitin 1993. Ky djal thatik e i gjatë atëbotë nuk e dinte se në moshën 21 vjeçare do të bëhej një idol për qytetin e Bajreuth-it, e as që i shkonte mendja se në ndeshjet futbollistike të ligës OBERBECIRX të Bajernit, stadiumet do të buqisnin me emrin e tij dhe të simpatizuesve të tij.
Kjo u bë realitet dhe sot me të vërtetë Përparimi është i lumtur sepse siç thot edhe vet: „nuk ka më lumturi se në ndeshjet e tilla i tërë një stadium përmend emrin e një shqiptari. Në të vërtetë unë nuk jam akoma si Rraklli, Vokrri, Lala etj. por synoj të bëhem dhe do ta arrij, sepse vullnetin dhe shëndetin i kam të mjaftuar“. Përparimi sot luan për ekipin SPVVG Bajreuth që është në ligën e Bajernit, dhe atë që nga viti 1996. Ai me krenari mban numrin 11-të, sepse për çdo sezonë 17 deri në 20-të herë tund rrjetën e kundërshtarëve. Për këtë me plot meritë disa vjet radhazi u shpall sulmuesi më i mirë i ligës në fjalë. Përparimi ka lëvizje elastike, driblues i mrekullueshëm por mbi të gjitha dispnon me teknikën fenomenale të gjuajtjes në portën e kundërshtarit. „Mundohem ta kopjoj Fadil Vokrrin”- thot ai, “dhe do të bëhem si Fadili“- buzqesh me bindje Përparim Gashi. Deri më
tani sulmuesi shqiptar ka pasë oferta të shumta për ta ndërruar ekipin, por këtë nuk e ka bërë meqenëse është mësuar me Bayreuth-in dhe Bayrethasit, ndersa udhëheqja e këtij klubi nuk do të pranonte që të mbesin pa Përparimin. „Jam mësuar me ovacionet e këtij publiku të mrekulluar“- na thotë për www.zemrashqiptare.net djaloshi i cili e fitoi dashurinë dhe rrespektin e qytetarëve të kësaj ane. „Unë ndjehem krenar kur dëgjoj emrin tim: Pimi,Pimi! Ose edhe Pimi Albania. Me këto ovacione unë ndjehem si ta mbaja Kosovën në duar dhe atëherë jam më i rrezikshëm, ndërsa rrjeta e kundërshtarit tundet si të ishte një rrjetë marimange”- krenohet çuni sulmues kosovar.
Përparimi rregullisht lexon shqip në faqet e internetit por në “zemrën shqiptare” është më i rregullt. Për këtë faqe gjithëkombtare ka fjalët më të mira dhe falenderon për kontributin në afirmimin e sportit shqiptar në diasporë. Përshëndet përzemërsisht të gjithë bashkatdhetarët tanë në diasporë dhe kudo që janë, duke i porositur të gjithë të rinjët që të merren me sport e në veqanti me
futbollin.”Sporti është edhe ilaç kundër smundjeve të vartësisë siç janë, alkooli, duhani dhe mjetet narkotike. Futbolli, është si lënda e matematikës. Hap pas hapi, në garë me kohën, i lenë gjurmet e veta që na sjellin knaqësi dhe krenai”- përfundon Përparim Gashi i cili me këtë rast përshëndet stafin e Web-Faqës www.zemrashqiptare.net . U ndamë nga ky djalosh duke i uruar suksese edhe më të mëdha e njëherit duke i dëshiruar të e arrijë atë që është duke e synuar. Me kësi djel krenohet Kosova.[/justify]
Përparim Gashi në vlugun e lojës |
Edhe në sport tregohet atdhetaria
Shkruan: Agim Gashi
Përparim Gashi nga fshati Okllap i Lypjanit, si shum shqiptar erdhi në Gjermani në vitin 1993. Ky djal thatik e i gjatë atëbotë nuk e dinte se në moshën 21 vjeçare do të bëhej një idol për qytetin e Bajreuth-it, e as që i shkonte mendja se në ndeshjet futbollistike të ligës OBERBECIRX të Bajernit, stadiumet do të buqisnin me emrin e tij dhe të simpatizuesve të tij.
Kjo u bë realitet dhe sot me të vërtetë Përparimi është i lumtur sepse siç thot edhe vet: „nuk ka më lumturi se në ndeshjet e tilla i tërë një stadium përmend emrin e një shqiptari. Në të vërtetë unë nuk jam akoma si Rraklli, Vokrri, Lala etj. por synoj të bëhem dhe do ta arrij, sepse vullnetin dhe shëndetin i kam të mjaftuar“. Përparimi sot luan për ekipin SPVVG Bajreuth që është në ligën e Bajernit, dhe atë që nga viti 1996. Ai me krenari mban numrin 11-të, sepse për çdo sezonë 17 deri në 20-të herë tund rrjetën e kundërshtarëve. Për këtë me plot meritë disa vjet radhazi u shpall sulmuesi më i mirë i ligës në fjalë. Përparimi ka lëvizje elastike, driblues i mrekullueshëm por mbi të gjitha dispnon me teknikën fenomenale të gjuajtjes në portën e kundërshtarit. „Mundohem ta kopjoj Fadil Vokrrin”- thot ai, “dhe do të bëhem si Fadili“- buzqesh me bindje Përparim Gashi. Deri më
Gjithmonë vigjilent se kend e ka mbrapa – Përparim Gashi |
Përparimi rregullisht lexon shqip në faqet e internetit por në “zemrën shqiptare” është më i rregullt. Për këtë faqe gjithëkombtare ka fjalët më të mira dhe falenderon për kontributin në afirmimin e sportit shqiptar në diasporë. Përshëndet përzemërsisht të gjithë bashkatdhetarët tanë në diasporë dhe kudo që janë, duke i porositur të gjithë të rinjët që të merren me sport e në veqanti me
Shenja e Klubit Futbollistik ku luan shqiptari Përparim Gashi |
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Krijuesit tanë në diasporë: Baki Ymeri
» Futbollistët në diasporë
» Sporti në diasporë
» Tregimi i së dielës në diasporë
» HUMOR ME POLITIKANET TANË
» Futbollistët në diasporë
» Sporti në diasporë
» Tregimi i së dielës në diasporë
» HUMOR ME POLITIKANET TANË
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi