Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Andi Terziu:Një libër nga fituesi i çmimit Pulitzer

Shko poshtë

Andi Terziu:Një libër nga fituesi i çmimit Pulitzer Empty Andi Terziu:Një libër nga fituesi i çmimit Pulitzer

Mesazh nga Agim Gashi Mon Jul 13, 2009 3:18 pm

Një libër nga fituesi i çmimit Pulitzer

(Autori i tij ka raportuar nga fronti i Luftës në Kosovë)

Andi Terziu

Andi Terziu:Një libër nga fituesi i çmimit Pulitzer 51ywyxryecL-_SL500_AA240_Duhet shumë e shumë pak që të magjepsësh një fëmijë. Natyrshëm shumë pak. Aq pak sa nuk imagjinohet. Aq pak sa të hysh në botën e librit të shkruar nga Matt McAllester, fitues i cmimit Pulitzer. Një korespodent luftrash, në memorjen e tij sjell mrekullisht dhe me një stil disi tipik gazetaresk-letrar librin “Hithtësi-ëmbëlsia: Leksione nga guzhina e mamasë”. Dashuria prindërore dhe ushqimi janë gjërat më elementare. Menuja më e mirë e jetës janë pikërisht këto dy, që në përcaktimin e McAllester vijnë me një frymë tejet tërheqëse.

McAllester më parë është njohur për librin e tij “Kapërcimi i Malit të Dreqit”, libër të cilin ai e shkroi menjëherë nga memorja e tij në Luftën e përgjkshme të Kosovës. Ky autor feniks me gërma të arta memorjeje realitete të panjohura, fakte të patreguara dhe pamjet e papara na i jep si në një ekran të madh jetik. Duke qenë korespodent i mjaft fronteve të zjarrta, McAllester sinjalizon me fjalën e tij pikërisht atë lidhje të mjaftueshme e tejet jetike për njeriun dhe jetën e tij.

Kur fjala lidhet me kujtimet e nënës natyrshëm emocionet që ndahen janë të dyfishta dhe tepër tërheqëse. Fjala nënë është lidhja dyfishe në morinë e germave që ciklojnë jetën dhe memorjen e saj, tek ky libër i mrekullueshëm. Libri ka vetëm 214 faqe dhe lexohet me një frymë. Është tepër tërheqës dhe interesant.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi