Balerina shqiptare që po mahnit Italinë
Faqja 1 e 1
Bruna Merko
Një prej balerinave më të famshme dhe më të dashura tani për tani në Itali është një shqiptare. Ajo është Anbeta Toromani, që ka bërë për vete publikun italian me performancat e saj.
Talenti nuk ka kombësi, nuk mund të jesh vendas apo i huaj. Dhe rastësia bën që një prej balerinave më të famshme dhe më të dashura tani për tani në Itali të jetë një shqiptare. Ajo është Anbeta Toromani, që ka bërë për vete publikun italian me performancat e saj, në “Amici” si dhe kohët e fundit në spektakle që kanë pasur pikërisht atë si protagoniste. Anbeta arrin të tërheq edhe spektatorin më të painteresuar dhe t’i transmetojë emocione në çdo shfaqje. Ndërsa sonte në mbrëmje balerina shqiptare do të ngjitet në skenën e madhe të Aristonit, me shfaqjen të titulluar “Anbeta e Jose, tour 2009”. Mediat italiane po thuajse çdo ditë po shkruajnë për talentin e jashtëzakonshmes Toromani. Së bashku, ajo shqiptare dhe Jose, kuban, do të performojnë në skenën prestigjioze disa prej kryeveprave botërore.
Anbeta ka qenë disa herë fituese e çmimeve të mëdha italiane në balet, ajo ka tërhequr vëmendjen si të publikut ashtu edhe të profesionistëve të këtij zhanri.
Sot në Itali fjalë “shqiptar” bën që të vijnë ende në mendje “emigrantë” apo kushtet e “të huajve”. Po nëse me “shqiptar” do të thuash balerinë apo balet gjërat ndryshojnë, pasi në mendje menjëherë të vijnë emra si Kledi Kadiu, Anbeta Toromani apo Leon Cina.
Bruna Merko
Një prej balerinave më të famshme dhe më të dashura tani për tani në Itali është një shqiptare. Ajo është Anbeta Toromani, që ka bërë për vete publikun italian me performancat e saj.
Talenti nuk ka kombësi, nuk mund të jesh vendas apo i huaj. Dhe rastësia bën që një prej balerinave më të famshme dhe më të dashura tani për tani në Itali të jetë një shqiptare. Ajo është Anbeta Toromani, që ka bërë për vete publikun italian me performancat e saj, në “Amici” si dhe kohët e fundit në spektakle që kanë pasur pikërisht atë si protagoniste. Anbeta arrin të tërheq edhe spektatorin më të painteresuar dhe t’i transmetojë emocione në çdo shfaqje. Ndërsa sonte në mbrëmje balerina shqiptare do të ngjitet në skenën e madhe të Aristonit, me shfaqjen të titulluar “Anbeta e Jose, tour 2009”. Mediat italiane po thuajse çdo ditë po shkruajnë për talentin e jashtëzakonshmes Toromani. Së bashku, ajo shqiptare dhe Jose, kuban, do të performojnë në skenën prestigjioze disa prej kryeveprave botërore.
Anbeta ka qenë disa herë fituese e çmimeve të mëdha italiane në balet, ajo ka tërhequr vëmendjen si të publikut ashtu edhe të profesionistëve të këtij zhanri.
Sot në Itali fjalë “shqiptar” bën që të vijnë ende në mendje “emigrantë” apo kushtet e “të huajve”. Po nëse me “shqiptar” do të thuash balerinë apo balet gjërat ndryshojnë, pasi në mendje menjëherë të vijnë emra si Kledi Kadiu, Anbeta Toromani apo Leon Cina.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Sh.K.A “Jehona Shqiptare”nga Tirana thyen kornizat e Shqipërisë drejt Kosovës, Maqedonisë, Malit të zi, Turqisë, Athinës dhe Diasporës Shqiptare!
» Shqiptari mahnit Gjermaninë me zërin e tij. Shikoje patjetër
» Erza Muqolli, vogëlushja nga Kosova që po mahnit Francën (VIDEO)
» DIALEKTIKE SHQIPTARE
» Xhevat Rexhaj: Faqja - Zemra Shqiptare - Vërtet është Shqiptare
» Shqiptari mahnit Gjermaninë me zërin e tij. Shikoje patjetër
» Erza Muqolli, vogëlushja nga Kosova që po mahnit Francën (VIDEO)
» DIALEKTIKE SHQIPTARE
» Xhevat Rexhaj: Faqja - Zemra Shqiptare - Vërtet është Shqiptare
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
|
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi