Fillon nënshkrimi i peticionit 's'ka ujë , s'ka vota'
Faqja 1 e 1
Fillon sot nënshkrimi i peticionit :s'ka ujë ,s'ka vota". Ky peticion vije si rezultat i iniciativës së Rrjetit të Grupeve të Grave të Kosovës, “Zëri i Votuesve”, ku qytetarët kanë shprehur pakënaqësitë e tyre ndaj qeverisjes në nivel lokal apo qendror.
Në linjat pa pagesë janë pranuar më shumë se 1600 thirrje, ndërsa Mungesa e ujit të pijshëm ishte ndër ankesat kryesore të qytetarëve
Fillon sot nënshkrimi i peticionit :s'ka ujë ,s'ka vota". Ky peticion vije si rezultat i iniciativës së Rrjetit të Grupeve të Grave të Kosovës, “Zëri i Votuesve”, ku qytetarët kanë shprehur pakënaqësitë e tyre ndaj qeverisjes në nivel lokal apo qendror.
Në linjat pa pagesë janë pranuar më shumë se 1600 thirrje, ndërsa Mungesa e ujit të pijshëm ishte ndër ankesat kryesore të qytetarëve
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
S’ka ujë, s’ka vota
S’ka ujë, s’ka vota
Nga Besiana Xharra
Nëpërmjet iniciativës së Rrjetit të Grupeve të Grave të Kosovës, “Zëri i Votuesve”, qytetarët kanë shprehur pakënaqësitë e tyre ndaj qeverisjes në nivel lokal apo qendror.
Në linjat pa pagesë (0800 201 401) janë pranuar më shumë se 1600 thirrje, ku mungesa e ujit të pijshëm si dhe sistemet e dobëta të ujërave të zeza ishin ndër ankesat kryesore të qytetarëve, bëri të ditur Igballe Rugova, drejtoreshë Ekzekutive i rrjetit të Grupeve të Grave të Kosovës, e cila të hënën mbajti një konferencë për media lidhje me këtë temë.
“Më së shumti ankesa të qytetarëve për mungesë të ujit të pijshëm janë regjistruar nga komuna e Prishtinës, Gjilanit, Vushtrrisë, Malishevës, Hanë Elezit dhe Mamushës”, u shpreh Rugova.
Kjo nuk është një iniciativë e kësaj Organizate, bëri të ditur Rugova, sipas së cilës janë qytetarët ata që kanë ngritur këtë çështje, pasi që janë lodhur me premtimet e politikanëve të cilat po i bëjnë gjate zgjedhjeve, e më pas nuk po i realizojnë.
“Gjatë fushatave parazgjedhore shumica e politikanëve që kandiduan në atë kohë, dhe që tani janë në pozita udhëheqëse, kanë premtuar se gjendja me reduktimet e ujit do të përmirësohet pasi ata të përzgjidhen prej qytetarëve. Një gjë e tillë nuk është vërejtur të ketë ngjarë, përderisa qytetarët sot ende vazhdojnë të i bartin pasojat”, tha Rugova.
Prandaj, me moton “S’ka UJË, S’ ka VOTA, qytetarët do t’ua bëjnë me di je politikanëve, se nëse gjendja e ujit nuk do të përmirësohet, qytetarët nuk do të marrin pjesë në zgjedhje, shtoi, ajo.
Kështu prej 24 gushtit fillon nënshkrimi i peticionit nëpër komuna, ku kjo organizatë do të ndërmarr aksione derë më derë për të mbledhur nënshkrime nga qytetarët, të cilat më pas do të ju drejtohen institucioneve përgjegjëse.
“Peticioni do të qarkullojë nëpër të gjithë Kosovën deri në fund të muajit shtator she pasi që të mblidhen nënshkrimet e qytetarëve, do të ju dërgohen Udhëheqësve të Komunave, Ministrit të Ambientit dhe Planifikimit hapësinor dhe Parlamentit të Kosovës”, bëri të ditur Rugova.
Në kushtetutën e Kosovës thuhet se 10 mijë nënshkrime, bëjnë ndryshime, prandaj kjo organizatë shpreson se këtë shifër do ta arrisim dhe do të ndikojnë për të përmirësuar gjendjen e ujit të pijshëm dhe të ujërave të zeza.
Nga Besiana Xharra
Nëpërmjet iniciativës së Rrjetit të Grupeve të Grave të Kosovës, “Zëri i Votuesve”, qytetarët kanë shprehur pakënaqësitë e tyre ndaj qeverisjes në nivel lokal apo qendror.
Në linjat pa pagesë (0800 201 401) janë pranuar më shumë se 1600 thirrje, ku mungesa e ujit të pijshëm si dhe sistemet e dobëta të ujërave të zeza ishin ndër ankesat kryesore të qytetarëve, bëri të ditur Igballe Rugova, drejtoreshë Ekzekutive i rrjetit të Grupeve të Grave të Kosovës, e cila të hënën mbajti një konferencë për media lidhje me këtë temë.
“Më së shumti ankesa të qytetarëve për mungesë të ujit të pijshëm janë regjistruar nga komuna e Prishtinës, Gjilanit, Vushtrrisë, Malishevës, Hanë Elezit dhe Mamushës”, u shpreh Rugova.
Kjo nuk është një iniciativë e kësaj Organizate, bëri të ditur Rugova, sipas së cilës janë qytetarët ata që kanë ngritur këtë çështje, pasi që janë lodhur me premtimet e politikanëve të cilat po i bëjnë gjate zgjedhjeve, e më pas nuk po i realizojnë.
“Gjatë fushatave parazgjedhore shumica e politikanëve që kandiduan në atë kohë, dhe që tani janë në pozita udhëheqëse, kanë premtuar se gjendja me reduktimet e ujit do të përmirësohet pasi ata të përzgjidhen prej qytetarëve. Një gjë e tillë nuk është vërejtur të ketë ngjarë, përderisa qytetarët sot ende vazhdojnë të i bartin pasojat”, tha Rugova.
Prandaj, me moton “S’ka UJË, S’ ka VOTA, qytetarët do t’ua bëjnë me di je politikanëve, se nëse gjendja e ujit nuk do të përmirësohet, qytetarët nuk do të marrin pjesë në zgjedhje, shtoi, ajo.
Kështu prej 24 gushtit fillon nënshkrimi i peticionit nëpër komuna, ku kjo organizatë do të ndërmarr aksione derë më derë për të mbledhur nënshkrime nga qytetarët, të cilat më pas do të ju drejtohen institucioneve përgjegjëse.
“Peticioni do të qarkullojë nëpër të gjithë Kosovën deri në fund të muajit shtator she pasi që të mblidhen nënshkrimet e qytetarëve, do të ju dërgohen Udhëheqësve të Komunave, Ministrit të Ambientit dhe Planifikimit hapësinor dhe Parlamentit të Kosovës”, bëri të ditur Rugova.
Në kushtetutën e Kosovës thuhet se 10 mijë nënshkrime, bëjnë ndryshime, prandaj kjo organizatë shpreson se këtë shifër do ta arrisim dhe do të ndikojnë për të përmirësuar gjendjen e ujit të pijshëm dhe të ujërave të zeza.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Agron Tufa: Psikologjia e votës: vota e majtë dhe vota e djathtë
» Mustafa: Kot e kanë, nuk ka tërheqje të asnjë nënshkrimi
» Engjëll Koliqi: EDHE NËNSHKRIMI YT ËSHTË NJË VEPËR ARTISTIKE
» Falenderim që fillon nga fillimi...
» Fillon zbatimi i marrëveshjes së IBM-së
» Mustafa: Kot e kanë, nuk ka tërheqje të asnjë nënshkrimi
» Engjëll Koliqi: EDHE NËNSHKRIMI YT ËSHTË NJË VEPËR ARTISTIKE
» Falenderim që fillon nga fillimi...
» Fillon zbatimi i marrëveshjes së IBM-së
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi