Pesë rregullat e dietave që mund t’i thyeni!
Faqja 1 e 1
E përgatiti: Diella XHOKLI
Ju kanë mërzitur dietat me rregullat strikte? E keni vështirë që t’u përmbaheni të gjitha udhëzimeve? S’ka problem! Mund t’i hedhni poshtë këto masa, por prapë të dobësoheni
Secili që bile njëherë në jetën e tij ka qenë në dietë e dinë se sa e vështirë është kjo punë. Ekzistojnë një numër i madh i rregullave që duhet t’u përmbaheni. Megjithatë ne ua sjellim pesë propozime për thyerjen e këtyre rregullave strikte. Ju do ta keni më lehtë, ndërsa rezultatet do të vijnë edhe më shpejtë!
1. Deserti është armiku i dietës
Këtë rregull gjithsesi mund të thyeni pasi mund ta leni pak hapësirë për një desert të vogël, do ta keni më lehtë që ta mbani dietën. Deserti është një gjë të cilës të gjithë i gëzohemi dhe nëse këtë s’e ndaloni, mendoni shumë lehtë që keni drejtë që të hani diçka konkrete nga menyja. Pra, guxoni që veten ta qerrasni më një desert të vogël. Le të jenë ato kryesisht pemë, ndërsa janë sidomos të preferueshme agrumet.
2. Ikni shujtave të vogla
Nuk ka asgjë më të keqe se mos ngrënia në sasi të vogla e ushqimeve të shëndetshme si lajthi, ëmbëlsira apo pemët. Në këtë mënyrë e ruani në mes të kohëve të caktuara për ushqim, nivelin e sheqerit në gjak dhe e ndaloni urinë. Pra mos ia ndalni vetes këtë kënaqësi dhe duke marrë parasysh edhe faktin që këto ushqime janë të mira për metabolizëm pasi që e shpejtojnë atë. Por, këshilla është që mos ta teproni me sasinë e ngrënë.
3. Yndyrat trashin
Yndyra në ushqim nuk është e njëjtë sikur yndyra në trupin tuaj, e cila është rezultat i energjisë së pashfrytëzuar të marrë nëpërmjet ushqimit. Trupit juaj gjatë ditës i nevojiten së paku 50 deri 70 gramë yndyrë në mënyrë që ta fitoni energjinë dhe të jeni të shëndetshëm. Përveç kësaj, yndyra është e mirë edhe për lëkurën, flokët dhe thonjtë pasi që i forcon dhe i bënë më të përballueshëm. Yndyra e mban edhe baraspeshën e sheqerit në gjak, që do të thotë që është përgjegjëse edhe për disponimin e mirë dhe. E keni parasysh që ekzistojnë yndyra të mira dhe të këqija. Ju përmbahuni atyre të mirave, ndërsa ato do t’i gjeni në lajthi, fara, avokado etj.
4. Mos hani pas orës 18
Nuk është me rëndësi se kur hani, por është e rëndësishme sasi e ushqimit që e fusni ne organizmin tuaj gjatë 24 orëve. Një hulumtim ka treguar që një shujtë e madhe dhe e pasur në mbrëmje vonë nuk e ka rritur sasinë e yndyrës në trup. Uria rezulton nga rënia e sheqerit në gjak dhe dëshirës së fuqishme për ëmbëlsi, dhe nuk është çudi që gjatë natës të zgjoheni dhe ta ‘pushtoni’ frigoriferin. Pra, mos u ankoni, por gjatë ditës i renditni 5-6 shujta dhe kënaquni.
5. Largojeni plotësisht bukën nga ushqimi
Edhe këtë rregull mundeni lirisht që ta thyeni. Karbohidratet, që i përmban edhe buka, sot konsiderohen si armiqtë më të mëdhenj të dobësimit. Megjithatë një studim ka treguar që bukën mund ta hani në sasi të caktuara. Është zbuluar që njerëzit të cilët kanë qenë në dietë pa karbohidrate në të vërtetë kanë humbur kilogramë, por jo që kanë ngrënë sasi më të vogël të bukës, por për arsye se kanë ngrënë sasi më të vogël të të gjithave. Buka dhe burimet tjera të karbohidratet janë furnizimet më të shëndetshëm fijeve të rëndësishme, dhe e rrisin nivelin e serotoninës. Pra, kënaquni me bukën kënaquni në disponim të mirë.
E përgatiti: Diella XHOKLI
Ju kanë mërzitur dietat me rregullat strikte? E keni vështirë që t’u përmbaheni të gjitha udhëzimeve? S’ka problem! Mund t’i hedhni poshtë këto masa, por prapë të dobësoheni
Secili që bile njëherë në jetën e tij ka qenë në dietë e dinë se sa e vështirë është kjo punë. Ekzistojnë një numër i madh i rregullave që duhet t’u përmbaheni. Megjithatë ne ua sjellim pesë propozime për thyerjen e këtyre rregullave strikte. Ju do ta keni më lehtë, ndërsa rezultatet do të vijnë edhe më shpejtë!
1. Deserti është armiku i dietës
Këtë rregull gjithsesi mund të thyeni pasi mund ta leni pak hapësirë për një desert të vogël, do ta keni më lehtë që ta mbani dietën. Deserti është një gjë të cilës të gjithë i gëzohemi dhe nëse këtë s’e ndaloni, mendoni shumë lehtë që keni drejtë që të hani diçka konkrete nga menyja. Pra, guxoni që veten ta qerrasni më një desert të vogël. Le të jenë ato kryesisht pemë, ndërsa janë sidomos të preferueshme agrumet.
2. Ikni shujtave të vogla
Nuk ka asgjë më të keqe se mos ngrënia në sasi të vogla e ushqimeve të shëndetshme si lajthi, ëmbëlsira apo pemët. Në këtë mënyrë e ruani në mes të kohëve të caktuara për ushqim, nivelin e sheqerit në gjak dhe e ndaloni urinë. Pra mos ia ndalni vetes këtë kënaqësi dhe duke marrë parasysh edhe faktin që këto ushqime janë të mira për metabolizëm pasi që e shpejtojnë atë. Por, këshilla është që mos ta teproni me sasinë e ngrënë.
3. Yndyrat trashin
Yndyra në ushqim nuk është e njëjtë sikur yndyra në trupin tuaj, e cila është rezultat i energjisë së pashfrytëzuar të marrë nëpërmjet ushqimit. Trupit juaj gjatë ditës i nevojiten së paku 50 deri 70 gramë yndyrë në mënyrë që ta fitoni energjinë dhe të jeni të shëndetshëm. Përveç kësaj, yndyra është e mirë edhe për lëkurën, flokët dhe thonjtë pasi që i forcon dhe i bënë më të përballueshëm. Yndyra e mban edhe baraspeshën e sheqerit në gjak, që do të thotë që është përgjegjëse edhe për disponimin e mirë dhe. E keni parasysh që ekzistojnë yndyra të mira dhe të këqija. Ju përmbahuni atyre të mirave, ndërsa ato do t’i gjeni në lajthi, fara, avokado etj.
4. Mos hani pas orës 18
Nuk është me rëndësi se kur hani, por është e rëndësishme sasi e ushqimit që e fusni ne organizmin tuaj gjatë 24 orëve. Një hulumtim ka treguar që një shujtë e madhe dhe e pasur në mbrëmje vonë nuk e ka rritur sasinë e yndyrës në trup. Uria rezulton nga rënia e sheqerit në gjak dhe dëshirës së fuqishme për ëmbëlsi, dhe nuk është çudi që gjatë natës të zgjoheni dhe ta ‘pushtoni’ frigoriferin. Pra, mos u ankoni, por gjatë ditës i renditni 5-6 shujta dhe kënaquni.
5. Largojeni plotësisht bukën nga ushqimi
Edhe këtë rregull mundeni lirisht që ta thyeni. Karbohidratet, që i përmban edhe buka, sot konsiderohen si armiqtë më të mëdhenj të dobësimit. Megjithatë një studim ka treguar që bukën mund ta hani në sasi të caktuara. Është zbuluar që njerëzit të cilët kanë qenë në dietë pa karbohidrate në të vërtetë kanë humbur kilogramë, por jo që kanë ngrënë sasi më të vogël të bukës, por për arsye se kanë ngrënë sasi më të vogël të të gjithave. Buka dhe burimet tjera të karbohidratet janë furnizimet më të shëndetshëm fijeve të rëndësishme, dhe e rrisin nivelin e serotoninës. Pra, kënaquni me bukën kënaquni në disponim të mirë.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Artur Nuro:Çfarë ndodh nëse qytetarët shqiptarë do të shkelin rregullat e qëndrimit?
» Pasqyra e zezë e trojeve shqiptare
» Pesë skenarë për fundin e botës
» Nga seancat e ndryshem gjyqsore
» Ministrja, pesë gabime me një fjali
» Pasqyra e zezë e trojeve shqiptare
» Pesë skenarë për fundin e botës
» Nga seancat e ndryshem gjyqsore
» Ministrja, pesë gabime me një fjali
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
|
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi