Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Specat e Kosovës në tregjet e Bashkimit Evropian

Shko poshtë

Specat e Kosovës në tregjet e Bashkimit Evropian Empty Specat e Kosovës në tregjet e Bashkimit Evropian

Mesazh nga Agim Gashi Wed Sep 02, 2009 9:41 pm

Specat e Kosovës në tregjet e Bashkimit Evropian

Specat e Kosovës në tregjet e Bashkimit Evropian ---speca

Fermerët e Anadrinit po ndihen gjithnjë e më të sigurt në shtimin e prodhimtarisë së tyre bujqësore pasi që edhe këtë vit e kanë siguruar tregun për shitjen e specit dhe prodhimeve të tjera në shumë vende të Bashkimit Evropian. Ky është një lajm i mirë jo vetëm për fermerët por edhe për Kosovën në përgjithësi.
Grumbullimin dhe eksportimin e specave për në vendet e Bashkimit Evropian është duke e bërë kompania Kelmendi GMBH me seli në Gjermani, në bashkëpunim me shoqatën "Anadrini" në Xërxë.
Fermerët premtojnë se ky bashkëpunim do të nxisë kultivimin e këtyre prodhimeve në sipërfaqe akoma më të mëdha, çka do të ishte një sinjal i mirë që bujqësia ta merë të mbarën.
Deri më tash Kompania " Kelmendi " ka eksportuar 65 tonë speca, përderisa pritet që fundi i sezonit të rezultojë me 300 tonë speca të eksportuar në tregjet e Bashkimit Evropian.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi