Mehmetali Rexhepi: Pas dyzet vitesh
Faqja 1 e 1
Mehmetali Rexhepi: Pas dyzet vitesh
PAS DYZET VITESH
Të nderuar profesorë dhe ju ish nxënës të Gjimnazit të Gjilanit!
Është nder i veçantë që më jepet rasti, në cilësinë e drejtuesit të gjimnazit të tashëm, t’ua përgëzoj dyzetvjetorin brezit tuaj shkollor!
Për kureshtjen tuaj, pa e zgjatur, në një variant përgjithësues, le t’iu jap disa të dhëna për gjendjen e tashme të gjimnazit “Zenel Hajdini”. Nga dy paralele me mësim në gjuhën shqipe që përfaqësoi brezi juaj, me gjysmën e lëndëve mësimore në gjuhën serbe-kroate, tashti pas dyzet vitesh, pas luftës rrënuese dhe çlirimtare, gjimnazi i Gjilanit ka pesë drejtime:
• Drejtimi i përgjithshëm,
• Matematikë-Informatikë,
• I Shkencave të Natyrës,
• I Shkencave Shoqërore dhe
• I Gjuhëve
• Klasa e X (dhjetë) ka 23 paralele me 860 nxënës (460 femra dhe 400 meshkuj),
• Klasa e XI (njëmbëdhjetë) ka 24 paralele me 806 nxënës (432 femra dhe 374 meshkuj),
• Klasa e XII (dymbëdhjetë) ka 21 paralele me 661 nxënës (357 femra dhe 304 meshkuj),
• Klasa e XIII (trembëdhjetë) e Drejtimit të Përgjithshëm ka 5 paralele me 136 nxënës (58 femra dhe 78 meshkuj).
Këtë vit mësimor Gjimnazi gjithsej ka 2462 nxënës (1307 femra ose 53 % dhe 1155 meshkuj ose 47 %).
Maturantë janë 684 nxënës (368 femra dhe 316 meshkuj).
Në kuadër të gjimnazit ”Zenel Hajdini” në tre paralele mësimi mbahet edhe në gjuhën turke.
Kuadri mësimor-edukativ është tërësisht i kualifikuar, por anës praktike i mungojnë paisjet kabinetike për ushtrime, dmth mbizotëron mësimi teorik. Në gjimnaz mësim japin 115 mësimdhënës, organizuar në tre ndërrime.
Për të funksionuar normalisht mësimdhënia dhe mësimnxënia në gjimnazin tonë, do të duhej të bëhej mësimi në dy ndërrime, kohëzgjatja e orës mësimore nga tridhjetë në dyzetepesë minuta dhe, profilizimi i gjimnazit.
Për këtë vit mësimor, mund të pohoj se, përzgjedhja e nxënësve në të gjitha drejtimet, ka funksionuar sipas një kriteri të rreptë, me katër nivele për arritjen e pikëve maksimale, organizuar nga Ministria e Arsimit, andaj për këtë brez të gjimnazistëve kemi vjelur ajkën e nxënësve, më të mirët e Gjilanit dhë më gjerë.
Nxënësit e Gjimnazit të Gjilanit kanë lëvizur pikën e inferioritetit të dikurshëm për lëndën e Matematikës, ngase më 23 maj të vitit 2009, në Olimpiada Matematikore e Kosovës, në garat matematikore, udhëhequr nga Dr. Sc. Qëndrim Gashi, u shpërblyen katër nxënës si pjesëmarrës të frytshëm dhe fituan çmime:
Endrit Fejzullahu, nxënës i kl. X15, arriti çmimin e dytë,
Shpend Mahmuti, nxënës i kl. XII5, vendin e tretë,
Dren Qerimi, nxënës i kl. XI15, çmimin e tretë
Driton Aliu, nxënës i kl. XII6, çmimin e katërt.
* * *
Të nderuar profesorë dhe ju nxënës të Gjimnazit të Gjilanit! Mirë se erdhët dhe arritët në këtë orë të përvjetorit të dyzet! Mirëqofshi edhe në përvjetorët tjerë, sigurisht më të shkurtë! Pas dyzet vitesh sërish bashkë në këtë klasë! Kjo ka një domethënie jo vetëm kohore. Na pulsojnë ndjenja të përziera kur shihemi kështu dhe këtu, ne nxënësit tuaj dhe Ju mësimdhënësit tanë të përjetshëm!
Ndaj, më gufojnë ndjenja krenarie, mallëngjimi, mburrje e arsyeshme për Ju, për këtë brez, për atë farë të shëndoshë që mbollët në djerrinën tonë rinore, për ndritjen e mendjes sonë, për kultivimin e trajtave të bukura të jetës.
Nuk do t’i fshehim ndjenjat për diçka rinore, diçka e shumëçka e mbetur dhe e shlyer te Ju dhe tek ne.
Pas katërdhjetë vitesh nëpër stuhi dhe, sërish bashkërisht! Përjetuam përthyerje epokash dhe, sërish bashkë! Sic itur ad astra, (Kështu arrihet në yje), do të thoshte profesor dr Ruzhdi Ushaku.
Nga të injoruar, të paragjykuar, të nëpërkëmbur prej Jugosllavisë, falë porosive tuaja: herë të tërthorta, herë të drejtëpërdrejta arritëm në vertikale të vetëbesimit e vetëpohimit, në përmasën e bërjes faktor europian e botëror!
Tërë kësaj periudhe katërdhjetë vjeçare nuk mund t’i vehet pika e mbiçmimit as e zhvlerësimit, gjithnjë pa e harruar pikën e trishtë të nisjes. Vetëkënaqësia nuk është mësuese e mirë e jetës sikurse ishit Ju. Deri këtu rodhi kështu, po tash dhe të nesërmen çka…? Ngarendje edhe maratonë për t’i zënë ritmet e dinamikës së konkurencës me të tjerët.
Të nderuar profesorë dhe ish nxënës të Gjimnazit të para dyzet vitesh!
Në malbrezin tuaj dyezetvjeçarë bora e moshës zbardhoi kokat Tuaja, por për ne fytyra Juaj mbetet e praruar, sikurse do të jemi ne për Ju: prore çapkënë e rinorë!
Gëzuashi!
Gjilan, më 23 tetor 2009
Drejtori i Gjimnazit “Zenel Hajdini”
Mehmetali Rexhepi
Të nderuar profesorë dhe ju ish nxënës të Gjimnazit të Gjilanit!
Është nder i veçantë që më jepet rasti, në cilësinë e drejtuesit të gjimnazit të tashëm, t’ua përgëzoj dyzetvjetorin brezit tuaj shkollor!
Për kureshtjen tuaj, pa e zgjatur, në një variant përgjithësues, le t’iu jap disa të dhëna për gjendjen e tashme të gjimnazit “Zenel Hajdini”. Nga dy paralele me mësim në gjuhën shqipe që përfaqësoi brezi juaj, me gjysmën e lëndëve mësimore në gjuhën serbe-kroate, tashti pas dyzet vitesh, pas luftës rrënuese dhe çlirimtare, gjimnazi i Gjilanit ka pesë drejtime:
• Drejtimi i përgjithshëm,
• Matematikë-Informatikë,
• I Shkencave të Natyrës,
• I Shkencave Shoqërore dhe
• I Gjuhëve
• Klasa e X (dhjetë) ka 23 paralele me 860 nxënës (460 femra dhe 400 meshkuj),
• Klasa e XI (njëmbëdhjetë) ka 24 paralele me 806 nxënës (432 femra dhe 374 meshkuj),
• Klasa e XII (dymbëdhjetë) ka 21 paralele me 661 nxënës (357 femra dhe 304 meshkuj),
• Klasa e XIII (trembëdhjetë) e Drejtimit të Përgjithshëm ka 5 paralele me 136 nxënës (58 femra dhe 78 meshkuj).
Këtë vit mësimor Gjimnazi gjithsej ka 2462 nxënës (1307 femra ose 53 % dhe 1155 meshkuj ose 47 %).
Maturantë janë 684 nxënës (368 femra dhe 316 meshkuj).
Në kuadër të gjimnazit ”Zenel Hajdini” në tre paralele mësimi mbahet edhe në gjuhën turke.
Kuadri mësimor-edukativ është tërësisht i kualifikuar, por anës praktike i mungojnë paisjet kabinetike për ushtrime, dmth mbizotëron mësimi teorik. Në gjimnaz mësim japin 115 mësimdhënës, organizuar në tre ndërrime.
Për të funksionuar normalisht mësimdhënia dhe mësimnxënia në gjimnazin tonë, do të duhej të bëhej mësimi në dy ndërrime, kohëzgjatja e orës mësimore nga tridhjetë në dyzetepesë minuta dhe, profilizimi i gjimnazit.
Për këtë vit mësimor, mund të pohoj se, përzgjedhja e nxënësve në të gjitha drejtimet, ka funksionuar sipas një kriteri të rreptë, me katër nivele për arritjen e pikëve maksimale, organizuar nga Ministria e Arsimit, andaj për këtë brez të gjimnazistëve kemi vjelur ajkën e nxënësve, më të mirët e Gjilanit dhë më gjerë.
Nxënësit e Gjimnazit të Gjilanit kanë lëvizur pikën e inferioritetit të dikurshëm për lëndën e Matematikës, ngase më 23 maj të vitit 2009, në Olimpiada Matematikore e Kosovës, në garat matematikore, udhëhequr nga Dr. Sc. Qëndrim Gashi, u shpërblyen katër nxënës si pjesëmarrës të frytshëm dhe fituan çmime:
Endrit Fejzullahu, nxënës i kl. X15, arriti çmimin e dytë,
Shpend Mahmuti, nxënës i kl. XII5, vendin e tretë,
Dren Qerimi, nxënës i kl. XI15, çmimin e tretë
Driton Aliu, nxënës i kl. XII6, çmimin e katërt.
* * *
Të nderuar profesorë dhe ju nxënës të Gjimnazit të Gjilanit! Mirë se erdhët dhe arritët në këtë orë të përvjetorit të dyzet! Mirëqofshi edhe në përvjetorët tjerë, sigurisht më të shkurtë! Pas dyzet vitesh sërish bashkë në këtë klasë! Kjo ka një domethënie jo vetëm kohore. Na pulsojnë ndjenja të përziera kur shihemi kështu dhe këtu, ne nxënësit tuaj dhe Ju mësimdhënësit tanë të përjetshëm!
Ndaj, më gufojnë ndjenja krenarie, mallëngjimi, mburrje e arsyeshme për Ju, për këtë brez, për atë farë të shëndoshë që mbollët në djerrinën tonë rinore, për ndritjen e mendjes sonë, për kultivimin e trajtave të bukura të jetës.
Nuk do t’i fshehim ndjenjat për diçka rinore, diçka e shumëçka e mbetur dhe e shlyer te Ju dhe tek ne.
Pas katërdhjetë vitesh nëpër stuhi dhe, sërish bashkërisht! Përjetuam përthyerje epokash dhe, sërish bashkë! Sic itur ad astra, (Kështu arrihet në yje), do të thoshte profesor dr Ruzhdi Ushaku.
Nga të injoruar, të paragjykuar, të nëpërkëmbur prej Jugosllavisë, falë porosive tuaja: herë të tërthorta, herë të drejtëpërdrejta arritëm në vertikale të vetëbesimit e vetëpohimit, në përmasën e bërjes faktor europian e botëror!
Tërë kësaj periudhe katërdhjetë vjeçare nuk mund t’i vehet pika e mbiçmimit as e zhvlerësimit, gjithnjë pa e harruar pikën e trishtë të nisjes. Vetëkënaqësia nuk është mësuese e mirë e jetës sikurse ishit Ju. Deri këtu rodhi kështu, po tash dhe të nesërmen çka…? Ngarendje edhe maratonë për t’i zënë ritmet e dinamikës së konkurencës me të tjerët.
Të nderuar profesorë dhe ish nxënës të Gjimnazit të para dyzet vitesh!
Në malbrezin tuaj dyezetvjeçarë bora e moshës zbardhoi kokat Tuaja, por për ne fytyra Juaj mbetet e praruar, sikurse do të jemi ne për Ju: prore çapkënë e rinorë!
Gëzuashi!
Gjilan, më 23 tetor 2009
Drejtori i Gjimnazit “Zenel Hajdini”
Mehmetali Rexhepi
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Mehmetali Rexhepi: Mes kontrasteve
» Mehmetali Rexhepi: Buja
» Mehmetali Rexhepi: Buletini
» Mehmetali Rexhepi: Enigma e burimit magjik
» Mehmetali Rexhepi: Përtej mitit
» Mehmetali Rexhepi: Buja
» Mehmetali Rexhepi: Buletini
» Mehmetali Rexhepi: Enigma e burimit magjik
» Mehmetali Rexhepi: Përtej mitit
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi