Thaçi shpreh keqardhje për Haradinajn
2 posters
Faqja 1 e 1
e shtunë , 24 janar 2009 - 19:49 | ||
Kryeministri Hashim Thaçi, ka kërkuar nga kreu i AAK-së Ramush Haradinaj që në deklaratat e tij të ardhshme të shprehë më shumë optimizëm. Haradinaj ka deklaruar dje se FSK- ja po manipulohet nga qeveritarët dhe se përzgjedhja e anëtarëve të kësaj force nuk është reale. Thaçit i vjen keq për gjendjen në të cilën ndodhet Haradinaj. Por, në AAK, thotë se kryetari i saj nuk është për keqardhje. Avni Arifi, anëtar i Kryesisë së AAK-së, thotë se Haradinaj është mirë dhe i gatshëm për të fituar zgjedhjet. Thaçi, ka kërkuar nga lideri i AAK-së, që të qëndrojë në opozitë dhe të presë zgjedhjet e ardhshme, për ta parë fuqinë që e ka. |
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Re: Thaçi shpreh keqardhje për Haradinajn
Keqardhje për Haradinajn
Kryeministri Hashim Thaçi ka deklaruar se i vjen keq për gjendjen në të cilën ndodhet Lideri i AAK’së, Ramush Haradinaj. Ai tha se dëshiron që Haradinajn ta shoh më optimist.
Nga Express më 24.01.2009 në ora 18:59
Kryeministri Hashim Thaçi kërkoi të shtunën nga kreu i AAK’së Ramush Haradinaj që në deklaratat e tij të ardhshme të shprehë më shumë optimizëm.
Kjo deklaratë e Thaçit vije pas deklaratave të mëhershme të Haradinajt që i bëri për FSK’në, duke thënë se “FSK’ja po manipulohet nga qeveritarët dhe se përzgjedhja e anëtarëve të kësaj force nuk është reale”.
Sipas Kryeministrit Thaçi, askënd nuk e imunizon e kaluara e tij por puna për të ardhmen. Ai tha se të gjithë ish pjesëtarët e TMK’ së kanë qenë bashkëluftëtarë të tij dhe se do të jetë gjithmonë në shërbim të tyre.
“Unë shpreh keqardhje për gjendjen e tij, për reagimet e tij, dëshirojë ta shoh më optimist dhe më real, më të këshilluar mirë, më të reflektueshëm, më të qetë, më të relaksuar dhe të jetojë me realitetin në Kosovë. Pushtetin e japin dhe e marrin qytetarët e Kosovës. FSK’ja është një forcë që do të ndërtohet sipas standardeve të NATO’s, vlerësimin për njerëzit që do të integrohen aty e ka bërë KFOR’i dhe unë kam insistuar që të ketë rivlerësim të ankesave të parashtruara por edhe do të ndodhë kjo, por kjo çështje nuk duhet të shfrytëzohet për motive politike”, tha Kryeministri Thaçi, pa përmendur emri i Haradinajt.
Ndërkaq duke folur për Veriun e Mitrovicës, Thaçi tha se Qeveria që ai drejton është e orientuar që të mbështesë zhvillimin e jetës dhe sigurisë në atë vend, duke kujtuar se të premten Qeveria ndau 100 mijë euro për ndërtimin e shtëpive në lagjen “ Kroi i Vitakut”.
Kryeministri Hashim Thaçi ka deklaruar se i vjen keq për gjendjen në të cilën ndodhet Lideri i AAK’së, Ramush Haradinaj. Ai tha se dëshiron që Haradinajn ta shoh më optimist.
Nga Express më 24.01.2009 në ora 18:59
Kryeministri Hashim Thaçi kërkoi të shtunën nga kreu i AAK’së Ramush Haradinaj që në deklaratat e tij të ardhshme të shprehë më shumë optimizëm.
Kjo deklaratë e Thaçit vije pas deklaratave të mëhershme të Haradinajt që i bëri për FSK’në, duke thënë se “FSK’ja po manipulohet nga qeveritarët dhe se përzgjedhja e anëtarëve të kësaj force nuk është reale”.
Sipas Kryeministrit Thaçi, askënd nuk e imunizon e kaluara e tij por puna për të ardhmen. Ai tha se të gjithë ish pjesëtarët e TMK’ së kanë qenë bashkëluftëtarë të tij dhe se do të jetë gjithmonë në shërbim të tyre.
“Unë shpreh keqardhje për gjendjen e tij, për reagimet e tij, dëshirojë ta shoh më optimist dhe më real, më të këshilluar mirë, më të reflektueshëm, më të qetë, më të relaksuar dhe të jetojë me realitetin në Kosovë. Pushtetin e japin dhe e marrin qytetarët e Kosovës. FSK’ja është një forcë që do të ndërtohet sipas standardeve të NATO’s, vlerësimin për njerëzit që do të integrohen aty e ka bërë KFOR’i dhe unë kam insistuar që të ketë rivlerësim të ankesave të parashtruara por edhe do të ndodhë kjo, por kjo çështje nuk duhet të shfrytëzohet për motive politike”, tha Kryeministri Thaçi, pa përmendur emri i Haradinajt.
Ndërkaq duke folur për Veriun e Mitrovicës, Thaçi tha se Qeveria që ai drejton është e orientuar që të mbështesë zhvillimin e jetës dhe sigurisë në atë vend, duke kujtuar se të premten Qeveria ndau 100 mijë euro për ndërtimin e shtëpive në lagjen “ Kroi i Vitakut”.
.
Edituar për herë të fundit nga LEXUESI në Sat Feb 28, 2009 10:57 pm, edituar 1 herë gjithsej
LEXUESI- Numri i postimeve : 17
Registration date : 13/01/2009
Edituar për herë të fundit nga LEXUESI në Sat Feb 28, 2009 10:46 pm, edituar 2 herë gjithsej
.
Edituar për herë të fundit nga LEXUESI në Sat Feb 28, 2009 10:58 pm, edituar 1 herë gjithsej
.
Edituar për herë të fundit nga LEXUESI në Sat Feb 28, 2009 10:59 pm, edituar 1 herë gjithsej
.
Edituar për herë të fundit nga LEXUESI në Sat Feb 28, 2009 10:59 pm, edituar 1 herë gjithsej
Feith: Mos iu përgjigjni Haradinajt
Nga Express më 28.01.2009 në ora 10:27
Shefi i ICO-së, Pieter Feith, u ka kërkuar ambasadorëve të Grupit Drejtues për Kosovën (ISG) që të mos i përgjigjen fare letrës së dërguar nga kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, disa ditë më parë, përmes së cilës ai kundërshton vendimin e presidentit Fatmir Sejdiu dhe shefit të ICO-së, Feith, që zgjedhjet parlamentare të mbahen në vitin 2011.
Kështu shkruan e përditshmja Zëri, në numrin e sotëm, duke u thirrur në burime të afërta me takimin.
Grupi Drejtues për Kosovën është takuar të martën në Prishtinë, në nivel të ambasadorëve të shteteve anëtare të tij. Takimi është mbajtur larg syve të mediave.
Gazeta shkruan se nisma e Feith, i cili e kryeson ISG-në, në lidhje me letrën e Ramush Haradinajt, kryetarit të AAK-së, nuk ka fituar përkrahjen e shteteve të të këtij grupi.
Burime të afërta kanë pohuar se Feith ka kërkuar që 23 shtetet anëtare të mos përgjigjen fare në letrën ankuese ndaj tij nga Haradinaj dërguar ministrave të jashtëm, por kjo nuk është miratuar. Përfaqësuesit diplomatikë të akredituar në Prishtinë kanë sugjeruar që letra e liderit të AAK-së, ku kritikohet Feith për mbështetjen e vendimit të Sejdiut, të shqyrtohet nga ministritë e Jashtme të vendeve të tyre.
Gjendja në veri të Kosovës nën dritën e shtrirjes së misionit të EULEX-it si dhe vendimi për mbajtjen e zgjedhjeve parlamentare në vitin 2011, kanë qenë temat kryesore të takimit, që është kryesuar nga Feith.
Në lidhje me çështjen e parë vetëm sa është konstatuar përparim në shtrirjen e EULEX-it në tërë territorin e Kosovës.
.
Edituar për herë të fundit nga LEXUESI në Sat Feb 28, 2009 11:00 pm, edituar 1 herë gjithsej
.
Edituar për herë të fundit nga LEXUESI në Sat Feb 28, 2009 11:01 pm, edituar 1 herë gjithsej
Similar topics
» Qeveria shpreh keqardhje për veprimet e dhunshme të Vetëvendosjes
» Thaçi do të vizitojë Haradinajn në Hagë?
» Qeveria dhe presidenca, keqardhje për anulimin e ceremonisë
» PARK: Keqardhje për vendimin e Komunës së Podujevës për vrasje të qenve
» Mërfi: Është për keqardhje loja politike në Serbi me SHBA-në
» Thaçi do të vizitojë Haradinajn në Hagë?
» Qeveria dhe presidenca, keqardhje për anulimin e ceremonisë
» PARK: Keqardhje për vendimin e Komunës së Podujevës për vrasje të qenve
» Mërfi: Është për keqardhje loja politike në Serbi me SHBA-në
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi