LDD Gjermani: Në përvjetorin e thyerjes së Kufirit Shqiptaro- Shqiptar!
Faqja 1 e 1
Nderim Dëshmorëve të Kombit!
Salih Çeku, ky Burrë i Madh i Kombit!
Sërish erdhi prilli i përkujtimit të Epopesë së Koshares, padyshim Betejës më të përgjakshme dhe më të lavdishme të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, dhe i Dëshmorëve të Lavdisë. Me këtë, shënohet edhe thyerja e Kufirit të dhunshëm të vendosur më se nëntëdhjetë vjet më parë nga hegjemonit gjëmëmëdha evropiane në zemër të Kombit dhe Trollit Etnik Shqiptar. Dhe, ishte Brigada 138 (e unifikuar, më vonë Agim Ramadani), nën drejtimin dhe komandën e të pavdekshmëve: Agim Ramadani dhe Salih Çeku, ajo që ëndrrën e kamotshme kombëtare e bëri realitet të prekshëm dhe shijues për bashkim toke dhe zemrash. Natyrisht se çdo krismë pushke e luftëtarëve të lirisë ishte vulë gjaku në epilogun e shumëpritur të Lirisë. Protagonisti ynë kësaj radhe është Salih Çeku, ky Burrë i Madh i Kombit. Për të është shkruar e thënë shumë, qoftë nga mediat e shkruara, nga klasa intelektuale, bashkëluftëtarët e tij, vlerësuesit profesionist të Artit Luftarak, politikanë e diplomatë të brendshëm dhe të jashtëm, etj. Ne mëtojmë që me pak fjali të arsyetojmë Termin: Burrë i Madh i Kombit! "Ky njeri fjalëpakë dhe i heshtur kur duhej, urtinë dhe thjeshtësinë e ka trashëguar nga burrat e urtë të traditës shqiptare", e patë cilësuar Presidenti ynë historik, Dr. Ibrahim Rugova. Po, Salihu ishte i heshtur kur duhej, por, shumë shpërthyes në momentet kur kjo kërkohej. Ishte i matur në qëndrimet e tija dhe shumë tolerant në biseda dhe ndaj mendimeve ndryshe, por i paluhatshëm në zbatimin e vendimeve të drejta tashmë të marrura me konsulta paraprake.
Dhe, janë disa atribute që atë e bëjnë kolos të vërtetë:
- Mprehtësia në mendime, maturia dhe mos ngutja në vlerësime, si dhe rreshtimi me kohë në zbatimin e kushtetutshmërisë së Republikës së Kosovës (Kushtetutës së Kaçanikut). I pari dhe i vetmi nga të gjitha Komunat e Republikës së Kosovës që e bëri (me Asociacionin e Juristëve Profesionistë të Komunës së Deçanit) përshtatjen dhe futjen në zbatueshmëri të Statutit Komunal të nxjerrur nga bërthama e Kushtetutës së Republikës së Kosovës.
- Filozofia politike e tij, ishte për tu admiruar. Punët i kryente pa zhurmë dhe pompozitet. Lëvdatat ua lente të tjerëve. I thjeshtë, i urtë dhe shumë i matur. Fjala e tij zakonisht ishte mbyllje e kapitujve që pastaj të kalohej në zbatueshmëri.
- Strateg shumë i zoti ushtarak, i vlerësuar nga njerëz profesionistë të Artit Luftarak (shih Betejat e Logjës dhe të Koshares). Shkathtësia manovruese në Frontin e Luftës
e dëshmon më së miri Epitetin Strateg Lufte, e këtë e thanë shumë herë bashkëluftëtarët dhe ushtarë e eprorë edhe të niveleve më të larta. Andaj, Salih Çeku me jetën dhe veprën e tij, zuri vend përjetësisht në mesin e Burrave më të shquar të Kombit. Urtia, strategjia luftarake dhe vizioni politik i tij, do të mbesin frymëzim dhe temë studimi i njerëzve të penës, artit dhe politikës. Lavdi përjetësisht jetës dhe veprës kolosale të Salih Çekut!
H. Gagica dhe M. Thaqi
Prill 2010
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» NEHAT SHAQIRI:Ja rrëfimi i luftëtarit Arif Malokut, për thyerjen e kufirit shqiptaro-shqiptar
» Nga Lidhja e SHkrimtarëve Artistëve dhe Krijuesve SHqiptar-ne Gjermani LSHAKSH-ne Gjermani:Për shumë mot Pashkët Neue Nachricht
» Baca Rifat: Kufirin shqiptaro-shqiptar të parët e thyen Sali Çeku e Adem Jashari VIDEO
» Antrësohuni në Lidhjen e shkrimtarëve shqiptar në Gjermani
» LSHAK shqiptar në Gjermani: Ftesë për takim letrar
» Nga Lidhja e SHkrimtarëve Artistëve dhe Krijuesve SHqiptar-ne Gjermani LSHAKSH-ne Gjermani:Për shumë mot Pashkët Neue Nachricht
» Baca Rifat: Kufirin shqiptaro-shqiptar të parët e thyen Sali Çeku e Adem Jashari VIDEO
» Antrësohuni në Lidhjen e shkrimtarëve shqiptar në Gjermani
» LSHAK shqiptar në Gjermani: Ftesë për takim letrar
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi