Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Arsim Bajrami ndryshon Kushtetutën që e hartoi vetë 3 vjet më parë

Shko poshtë

Arsim Bajrami ndryshon Kushtetutën që e hartoi vetë 3 vjet më parë Empty Arsim Bajrami ndryshon Kushtetutën që e hartoi vetë 3 vjet më parë

Mesazh nga Agim Gashi Mon Apr 18, 2011 6:55 pm

Arsim Bajrami ndryshon Kushtetutën që e hartoi vetë 3 vjet më parë

Bota sot
Arsim Bajrami ndryshon Kushtetutën që e hartoi vetë 3 vjet më parë Arsim%20Bajrami

Grupet parlamentare të pozitës dhe opozitës kanë përcaktuar deputet që do të jenë bartës të ndryshimeve të Kushtetutës dhe ligjit për zgjedhje. Kryesia e Kuvendit pritet që të martën të vendos rreth proceduarve të mëtejme të konstituimit të grupeve punuese. Grupet parlamentare të PDK-së dhe LDK-së ndërkaq kanë caktuar deputet që do të marrin pjesë në komisionet për ndryshime.

Në krye të komisionit për ndryshime të Kushtetutës do të jenë Arsim Bajrami si kryesues, Hydajet Hyseni si dhe Vjosa Osmani e Arbeni Gashi nga LDK. Ndërsa grupi për zgjedhje do të kryesohet nga Haki Demolli, ndërsa në përbërje të tij do të jenë edhe Behar Selimi, Halit Krasniqi dhe Ismet Beqiri. Arsim Bajrami, kryesuesi i grupit për ndryshime Kushtetuese ka thënë se nuk e ka akoma platformë e qartë të përbërjes së grupit dhe ndryshimeve që do të bëhen. Ndërsa Behar Selimi anëtar i grupit për ndryshime në ligjin zgjedhor ka thënë se janë një varg ndryshimesh në të cilat do të punojnë grupi për ndryshime në Kushtetutë dhe ai i ligjit zgjedhor.

Tri vjet pas hyrjes në fuqi Kushtetuta e Kosovës ka nxjerr disa defekte të cilat nevojiten të ndryshohen. Ndërsa ligji për zgjedhje i cili është amandamentuar dy herë, sërish do t’i nënshtrohet ndryshimeve. Siç dihet Arsim Bajrami ishte një nga anëtarët e komisionit që hartuan Kushtetutën e Republikës së Kosovës e që më pas doli se është një dokument jofunksional për shtetin e Kosovës.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi