Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Studimi: 25% e fëmijëve shqiptarë jetojnë në varfëri

Shko poshtë

Studimi: 25% e fëmijëve shqiptarë jetojnë në varfëri Empty Studimi: 25% e fëmijëve shqiptarë jetojnë në varfëri

Mesazh nga Agim Gashi Fri Sep 30, 2011 1:24 am

Studimi: 25% e fëmijëve shqiptarë jetojnë në varfëriStudimi: 25% e fëmijëve shqiptarë jetojnë në varfëri Duar-lypes-150x150
Sipas një studimi të Institutit të Kërkimeve Urbane dhe Qendrës Kombëtare për Studimet Sociale, rreth 25 % e fëmijeve në Shqipëri jetojnë në varfëri, çka do të thotë se ata ushqehen keq, sëmuren shpesh, nuk argëtohen dhe kanë pak akses në arsim.
Në bazë të studimit, rezulton se për këta fëmijë shpenzohet vetëm 4. 891 lekë në muaj për person, ndërsa gjendja paraqitet më e rëndë për 11 % të këtyre familjeve, fëmijët e të cilëve konsumojnë 3.7 herë më pak ushqim se fëmijët normalë.
Fëmijet nga familjet e varfra shpenzojnë 3.9 herë më pak për shpenzimet shëndetësore dhe 4.8 herë më pak për arsimin e tyre se familjet me të ardhura normale. Këta femijë janë më të eskpozuar ndaj dhunës, por edhe ndaj braktisjes së shkollës, tregon studimi.
“Shoqëria duhet t’i sigurojë, ushqim shëndetësi, arsim dhe çdo gjë qe i duhet një fëmije. Ndihma ekonomike nuk është e mjaftueshme dhe nuk i jep aksesin e duhur për rritjen e një fëmije me të gjitha mundësitë që atyre i duhet. Shpresoj që ky studim t’i vlejë Ministrisë së Punës dhe të krijojë mundësinë për përmirësimin e saj”, tha Detlef Palm, përfaqësues i UNICEF-it në Shqipëri, mbështetës i këtij studimi.
Në prezantim mori pjesë edhe zv/ministrja e Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta, Filloreta Kodra, e cila tha se rekomandimet e këtij studimi do të shërbejnë që Ministria e Punës, por edhe institucionet e tjera, të hartojnë dhe zbatojnë politika sociale të cilat ndikojnë maksimalisht tek rritja e mbështetjes për fëmijët.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi