Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bllaca – Miftarit: Ku mbeten kërcënimet?

Shko poshtë

Bllaca – Miftarit: Ku mbeten kërcënimet?  Empty Bllaca – Miftarit: Ku mbeten kërcënimet?

Mesazh nga Agim Gashi Wed Aug 01, 2012 8:06 pm

Bllaca – Miftarit: Ku mbeten kërcënimet?

Bllaca – Miftarit: Ku mbeten kërcënimet?  Nazim-bllaca__clanak_big1

Një ditë pasi i shkroi ish-shokut të tij Fahredin Gashi, i vetëshpalluri agjent i SHIK-ut, Nazim Bllaca, i ka shkruar letër të hapur edhe ish-agjentit tjetër të SHIK-ut, Naim Miftarit.

Në letër ai shkruan:

“Naim, ku mbet “Ua bej 500 herë më zi se Bllaca”?!

Procesit Bllaca 2, u tentua t’i bahet devijim, me nxjerrjen e një ish-agjenti të SHIK-ut!

Ky i fundit, doli me deklarata bombastike, dhe pretendonte se mban shumë informata, të cilat dëshmonin për urdhëruesit e vrasjeve të pas luftës. Po ashtu, akuzonte drejt për së drejti, komplet udhëheqësit e Shtabit të Përgjithshëm të ish-UÇK-ës, në krye me Hashim Thaçin, Kadri Veselin, Xhavit Halitin, Latif Gashin, Elmi Recicen, për dhënie urdhrash për rrahje, frikësim dhe deri ne likuidim fizik!

Paradoksalisht, asnjëherë nuk e përmendi Azem Sylën, person shumë kontrovers dhe i njohur te ne dhe nga Perëndimi.

Sipas deklaratave te lartpërmendurit në disa gazeta, Naim Miftari, mban edhe disa incizime të marrjes në pyetje të të ndjerit Ibush Kllokoqi, ish-punëtor i sigurimit shtetëror serb.

Akuzonte drejtpërsëdrejti SHIK-un, për frikësim dhe likuidim fizik të kundërshtarëve politik të PDK-së!

Atë botë, të gjitha gazetat, çdo ditë ishin të mbushura me deklaratën e ish-punëtorit të SHIK-ut, e si titull ishte:” Mos ma plasni filmin, se ua bëjë 500 herë më zi se Bllaca”!

Nazim Bllaca një ish-ushtar i UÇK-së, i cili më datën 29 nëntor 2009 u vetëdenoncua për pjesëmarrjen në disa vrasje, rrahje, kërcënime dhe frikësime, gjithsej 17 raste.

Bllaca pranon se vetë ka marrë pjesë, me urdhëratë e SHIK-ut, me një grup i cili po gjykohet aktualisht nga EULEX, mision ndërkombëtar i drejtësisë, i cili po vepron ne Kosove.

Rasti Bllaca II, ku po vazhdojnë të merren në pyetje dëshmitarët, ku se shpejti pritet epilogu përfundimtar, dëshmoi edhe ish agjenti i G2-shit dhe punëtor i SHIK-u, Naim Miftari.

Ishin shumë kundërthënëse deklaratat e dhëna neper shtyp e gazeta, me ato të cilat dëshmoi para prokurorëve ndërkombëtar të EULEX-it.

Ish agjenti i G2 dhe i SHIK-ut, njëherit, ish polici hetues, para prokurorit tha se :”‘SHIK-u s’e vrau Kllokoqin, e kishte informator’”!

Një dallim i madh dhe shumë kundërthënës, në krahasim të deklaratave të tij dhënë shtypit kosovar. Ai në gjykim shtoi se “nuk beson që ShIK-u ta ketë vrarë Kllokoqin, pasi ishte një burim i mirë”. Po ashtu dëshmoi dhe tregoi se :”si agjent i Shërbimit Informativ Kombëtar (ShIK), ai kishte punuar deri në vitin 2002, kur edhe e kishte lënë këtë shërbim; e gjatë luftës ai kishte punuar në Shërbimin e Kundërzbulimit, i njohur si ZKZ, ose G2, pjesë e UÇK-së. “Deri në vitin 2002, kam qenë pjesë e ShIK-ut dhe kam qenë VIP, shifrën e kam pasur 031”.

Pyetjen të cilën ia bëri një avokat i te akuzuarve, nëse UDB kishte interes ta vriste Kllokoqin? Ish agjenti u përgjigj: ” Ata mund ta kishin vrarë edhe para e gjatë luftës, por ai më shumë besonte se atë e kishin vrarë bashkëpunëtorët e UDB-së”. Ne pyetjen e radhës së prokurorit ndërkombëtar se”A e njeh Nazim Bllacen”? Dëshmitari tha:”As qe e njof, as qe dua ta njof……”!

Kjo len vend për shume dyshime !

Tel.044932128
n.bllaca1@gmail.com
Me respekt:
Nazim Bllaca, anëtar i skuadrës së vrasjeve të SHIK-ut dhe autor i një vrasjeje”, përfundon letra.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi