Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kjo qeveri më e mira që ka pas Kosova

Shko poshtë

Kjo qeveri më e mira që ka pas Kosova Empty Kjo qeveri më e mira që ka pas Kosova

Mesazh nga Agim Gashi Fri Dec 21, 2012 9:56 am

Kjo qeveri më e mira që ka pas Kosova

Kjo qeveri më e mira që ka pas Kosova Largea_hth-thaci-bota-sot1356042156
Kryeministri i Kosovës Hashim Thaçi, ka thënë se Kosova gjithmonë ka qenë e zotuar që proceset t’i qojë përpara përmes dialogut.
Kosova sipas Thaçit, e ka besimin dhe mbështetjen e plotë të SHBA-ve dhe BE-së. Kryeministri Thaçi ka thënë se qeveria e Kosovës e dinë përfundimin e dialogut me Serbinë.
“Ky proces do të përfundojë me njohjen reciproke të të dy shteteve dhe që të dyja shtetet do të kenë të ardhme evropiane” ka thënë Thaçi.
Ky kabinet qeveritar sipas Thaçit, është më i miri që ka pas Kosova. Ai ka thënë se edhe LDK-ja duhet të jetë pjesë e dialogun me Serbinë.
Thaçi ka thënë se kthimi i Ramush Haradinajt, e ka bërë Kosovën më të fuqishme. Ai nuk e ka përjashtuar mundësinë e koalicionit me AAK-në.
“Koalicioni me AAK-në është i mirëseardhur” ka thënë ai.
Për dialogun me Serbinë sipas Thaçit, nuk mund t’i ketë meritat vetëm një njëri, por i gjithë spektri politik i Kosovës. Sipas Thaçit, politika e qeverisë së Serbisë, është një politikë e vjetër.
“Qeveria serbe ka taktikë të re, por lojëra të vjetra” ka thënë ai.
Ai ka thënë Kosova do të vazhdojë të punojë sipas Kushtetutës së Kosovës dhe të respektojë pakon e presidentit Ahtisari.
I pari i qeverisë ka thënë se e ardhmja e Kosovës nuk varet nga fati i Serbisë, por e ardhmja evropiane e çdo vendi, sipas tij, varet nga fqinjësia e mirë.
Kryeministri Thaçi, duke folur për veriun e vendit, është shprehur i sigurt se nuk do të ketë ndarje, duke thënë se për këtë ka mbështetjen e botës demokratike.
“25 korriku i vitit të kaluar ka qenë momenti kur e gjitha bota demokratike, duke përfshirë SHBA-të, BE-ja dhe shtetet tjera demokratike, kanë filluar të mendojnë seriozisht për veriun e Kosovës” ka thënë Thaçi.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi