VIKTORIA XHAKO – MY NAME IS D. - Tregim
Faqja 1 e 1
MY NAME IS D. 1)
Celulari i tij qëndronte para syve të mi. Panseja ime me fytyrë të kadifenjtë po rënkon dhe unë e dëgjoj. U ngrita drejt në këmbë....
Pjesa e dytë
-Vijon-
SUSHI 2)
Pasi bleva solucionin jetëdhënës për pansenë time me fytyrë të kadifenjtë, u futa në lokalin japonez. Disa copë sushi më mjaftojnë për drekë. Është vetëm një grua para meje. Nuk do të vonohem më. Panseja më pret.
Gruaja zgjati kokën mbi banak, pastaj u kthye mbrapa. Atje në fund ishte një burrë me fëmijën, së cilës i prekte hundën, që ajo të vazhdonte të qeshte.
-Gabriel! –
Burri me emrin Gabriel vazhdonte të luante me fëmijën. Koka ime drejt Gabrielit. Japonezi pas banakut, me “mashën” në dorë, gati për të kapur ushqimin e kërkuar. Sytë e tij të habitur, ngulur në zverkun e gruas.
-Sa copë do të marrim, Gabriel? –
Gabrieli u shkëput nga bota e tij.
-Tridhjetë copë. –
Ktheva kokën nga japonezi, si për t’i thënë që të shpejtonte. Panseja ime ka nevojë për ushqim. Ai filloi menjëherë të rendiste sushit në kutinë transparente.
-Gabriel! –
Masha në dorën e japonezit, se pse mbeti e habitur.
Ktheva kokën nga Gabrieli.
-Mos janë shumë tridhjetë copë? A të marrim njëzet? –
Pashë japonezin. Ai kishte vendosur në kuti njëzet copë sushi.
-Me çfarë mbushje po i ble? –
U rrotullova drejt burrit me emrin Gabriel. Ai vazhdonte të luante me fëmijën. Panseja ime po rënkonte.
-Me çfarë mbushje i do ti?-
Koka ime në drejtim të gruas pa emër.
-Me çfarë mbushje janë? –
Ftytyra ime nga Gabrieli. Ai është fare i qetë.
-Me çfarë mbushje janë? – pyeti gruaja japonezin. Ktheva shikimin nga japonezi, aq shpejt sa munda të kap një tik nervozizmi në faqen e tij, që u qetësua menjëherë. Ai i shpjegoi gruas se me çfarë ishin të mbushura sushit.
-Gabriel! Janë me jeshillëqe, me salmon dhe me ton. –
Gruaja ia shpjegoi qetësisht burrit atje në fund të dyqanit. Keni parë qafë rosaku se si zgjatet e kthehet andej – këtej? Si qafa ime? Edhe pak e kjo e imja do të rrotullohet si qafa e pëllumbit. Për shkak të këtij rrotullimi mua m’u lodh këmba e majtë. E vetmja ku mund të peshoj trupin. Për dreq nuk kam orë dore. Sa po vonohem këtu? Dhe kam përpara në radhë vetëm një grua. Një grua pa emër. Peshova në këmbën e djathtë. Ajo nuk e mban peshën e trupit tim. Besoj se tani do t’i blej sushit. Pas meje është zgjatur vargu i pritësve për të blerë sushi. Japonezi, si japonezët, punon me shpejtësi marramendëse. Kutia plastike, pjesërisht e mbushur, pret.
-Merri me jeshillëqe! –
Japonezi nuk e lëshon nga dora e majtë kutinë mbushur me sushi, dora tjetër mban mashën gati për t’i kapur. Pashë një pikë djersë në tëmthin e djathtë të japonezit. Me kurrizin e dorës që mban mashën ai u përpoq ta fshinte disi fshehurazi. Falangat i përkuli shumë dhe byzylykun e spërdrodhi, thua se donte ta nxirrte vendit. Si të ishte indian... Dora ia fshehu syrin e djathtë. Masha plastike, si rastësisht, i drejtoi kapëset e saj nga gruaja pa emër. Gjithë këto lëvizje i ndoqa kaq e habitur, sa nuk e vura re syrin e majtë të japonezit që po më fliste. U ktheva për të dalë nga radha. Panseja ime po rënkon, ndërsa unë po humb kohën pas një gruaje pa emër. Në syrin e majtë, japonezi ka magnet, që më detyroi ta shoh përsëri. Me vështirësi u rrotullova mbi këmbën e djathtë dhe lexova monologun e atij syri. E kuptova.
-Trembëdhjetë copë sushi, - thashë.
Të dy sytë e japonezit, të mëdhenj, të zinj, të zinj, m’u ngulën. E pamundur ta përshkruaj habinë që doli në sipërfaqe nga thellësia e tyre. Qesha.
-Nuk kam frikë nga e marta, - i thashë butë. –As nga numri trembëdhjetë, - vazhdova me të njëjtin ton. –Nëna ma ka thënë. –
Kur shqiptova fjalët e fundit, zëri m’u drodh si tel violine kur qan. I ndjeva faqet të nxehta. Me siguri është ngjitur pak gjak në to.
Japonezi uli në tavolinëzë kutinë plastike dhe mashën. Tërhoqi me forcë dy kartëpiceta të lagura dhe fshiu gjithë fytyrën e tij të gjërë. Kur ngriti qepallat, sytë e tij mbi qeskat e varura ishin qetësuar.
Me dy qeset me ushqim, për pansenë dhe për vete, nxitova drejt shtëpisë. Nuk ka zot që të më pengojë tani.
-My dear! –
Po tani? Brenda atij gardhi të ulët, që tani e kam në të djathtë, ai u ngrit menjëherë nga karrigia e bardhë plastike dhe doli në derë. Në të njëjtën kohë ngrita lart qeskat me ushqime, i dhurova një gjysmë buzëqeshje të trishtuar dhe me dy hapa e kalova deriçkën. Mbase u duka pa edukatë, gjë që më mërzit shumë, po nuk do të humb kohë. Panseja ka nevojë për mua. Po të ishe ti D. në vend të tij, do të të dhuroja buzëqeshjen që e kam vetëm për ty dhe së bashku do të shkonim tek panseja.
-Vazhdon -
1)Më quajnë D.
2)Ushqim japonez
E martë 5 mars 2013 ora 19:oo
VIKTORIA XHAKO
(ZHORZH SAND)
Sushi shoqëruar me lakër rozë, e ëmbël dhe djegëse.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Viktoria Xhako:Një tregim dhe një poezi
» VIKTORIA XHAKO:ZONJA E VJETER(TREGIM)
» VIKTORIA XHAKO - DUHET TË MË GJESH NJË EMËR - Tregim
» Viktoria Xhako:KORBAT JANE LARG-TREGIM
» Viktoria Xhako:Kurora-Tregim(Ngjarje e jetuar)
» VIKTORIA XHAKO:ZONJA E VJETER(TREGIM)
» VIKTORIA XHAKO - DUHET TË MË GJESH NJË EMËR - Tregim
» Viktoria Xhako:KORBAT JANE LARG-TREGIM
» Viktoria Xhako:Kurora-Tregim(Ngjarje e jetuar)
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi