PREND BUZHALA:NË VEND TË HOMAZHIT NË 70-VJETORIN E LINDJES SË IBRAHIM RUGOVËS
Faqja 1 e 1
Që nga viti 1968 ende e ruaj shkrimin e Ibrahim Rugovës, me titullin "Plaku MJEKËRBARDHË", kushtuar ISMAIL QEMALIT dhe Ditës së Pavarësisë së Shqipërisë, të botuar tek gazeta e studentëve të Prishtinës, më 28 nëntor 1968.
Çudi, Ismail Qemali vinte si njeri e zyrtar i Regjimit Okupues Turk, e shkonte drejt e në Vlorë. E pritën të gjithë. Askush nuk e akuzoi atëherë për tradhtar, pse nuk e kishte shkrepur asnjë plumb kundër Perandorisë a të tjerëve pushtues, apo si tardhtar nuk i përkiste krahut luftarak të Luigj Gurakuqit apo fesë së krishterë të priftit kryengritës dom Nikollë Kaçorrit, besim i dhunuar nga pushtuesit... Ismail Qemali la dhe një raditë të KONSESUSIT SHQIPTAR: që në qeverisjen e tij të përfaqësohen krahinat dhe shqiptarë të shquar të gjitha përkatësive fetare.
Shumë dekada më vonë atë rol e mori vetë Ibrahim Rugova, që me të drejtë quhet president historik, me vizion historik, sepse historinë e bëjnë njerëzit dhe ... Dhe këtë KONSENSUS ISMAILQEMALIAN Ibrahim Rugova e çoi më tutje... Të tjerët, në Kosovë, që erdhën pas tij, e shkatërruan gato krejtësisht këtë konsensus! Nuk mbeti më gjë as nga ajo frymë rugoviane e as nga ajo e Ismail Qemalit.
Njerëzit kanë të drejtë të mos jenë pjesëtarë të një partie a të një lëvizjeje politike kombëtare apo të një lëvizjeje kombëtare të armatosur dhe të shprehin nderim për figurat kryesore historike...
(Në foton më poshtë: një grup veprimtarësh të Klinës, në vjeshtë 1999, vizitë presidentit Rugova në Prishtinë, janë edhe tre të tjerë që nuk janë më në jetë (Ismet Rraci i pari nga e majta, kryetari i parë i komunës së Klinës, i zgjedhur me votën e lirë, Hatixhe Berisha -veprimtare e dalluar dhe Ymer Dushi, i parafundit nga e djathta)... Prandaj, homazhi iu shkon edhe këtyre figurave që i dhanë emër e shenjë Klinës)...
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Prend Buzhala:Në vend të Ditës së Homazhit Memorial (për presidentin Ibrahim Rugova)...
» Takim letrar në 60 vjetorin lindjes së letrarit Prend Buzhala
» Prend Buzhala:Clinton e Blair për Nënën Tereze dhe Ibrahim Rugoven
» Haxhi Muhaxheri:Në vend të homazhit
» PREND BUZHALA: NË 14-VJETORIN E EPOPESË SË MARKALLESHËVE NË LUFTËN E UÇK-së
» Takim letrar në 60 vjetorin lindjes së letrarit Prend Buzhala
» Prend Buzhala:Clinton e Blair për Nënën Tereze dhe Ibrahim Rugoven
» Haxhi Muhaxheri:Në vend të homazhit
» PREND BUZHALA: NË 14-VJETORIN E EPOPESË SË MARKALLESHËVE NË LUFTËN E UÇK-së
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi