IDRIZ MORINA:Vrasjet politike të ‘harruara’ nga drejtësia e të fortëve!
Faqja 1 e 1
Me gjithë premtimet dhe nxitjet nga kryeministri Isa Mustafa që të hetohen dhe zbardhen vrasjet politike nga institucionet e drejtësisë, ende nuk ka asnjë lëvizje.
Një javë më parë, të paktën që pas zgjedhjes kryeministër Isa Mustafa, bëri thirrje të fuqishme për të ndikuar që vrasjet politike, ato të luftës dhe pas saj të zbardhen, pasi mendohet se nuk do të jenë objekt trajtimi nga gjykata speciale.
Por, ka kaluar më shumë se një javë, dhe thirrjet e kryeministrit dhe të LDK-së për zbardhjen e vrasjeve politike, të cilat nuk janë vetëm të tashme, si duket nuk po merren në konsideratë nga drejtësia.
Nuk ka asnjë lëvizje që të paktën të bën të besosh se ata njerëz nuk janë harruar. Më e dyshimta e të gjithave është drejtësia në Kosovë, e cila është kaq e varur nga jashtë. Pra, institucione të pavarura, të cilat në vend se të sillen sipas detyrimit të tyre kushtetues, sillen me arbitraritet sipas ‘më të fortit’ nga jashtë. Në këtë rast duket se nuk bënë punë as thirrja e kryeministrit Mustafa, që vjen nga LDK-ja - parti e cila nuk shquhet për forcë, për figura që mund të godasin apo trondisin një institucion, por si parti e tërhequr nga skenat e rënda, dhe që mundohet të mbajë gjallë frymën rugoviane për demokraci.
Kjo të çon në përfundimin se institucionet e drejtësisë nuk japin drejtësi ose heshtin kur këtë duhet ta bëjnë varësisht nga mesazhet që atyre ua drejtojnë ‘of rekord’ bosët e fuqishëm të politikës dhe parapolitikës.
Ndoshta një pjesë të përgjegjësisë e kanë edhe familjet e atyre viktimave, të cilat heshtën nga presione të ndryshme, fillimisht se mund të pësonin më shumë, më pas se ishin të pafuqishme dhe u harruan nga parti dhe shoqëria, e disa të tjerë sepse filluan të ngjiten në pushtet e pak t’ia shohin hairin sakrificave të të vdekurve.
Ishte vetëm një grup i vogël që nuk u dorëzua kurrë, as publikisht dhe në asnjë rast tjetër duke kërkuar zbardhjen e vrasjeve, dhe rasti më heroik është i vëllait për vëlla, të bërë nga Imer Imeri, për vëllain Hakiun i vrarë pas luftës vetëm pse ishte LDK dhe rugovist. Ai krijoi edhe një shoqatë, u drejtoi shkresa të gjitha institucioneve kombëtare e ndërkombëtare, por u përkrah fare pak edhe nga vetë familjet që kanë të njëjtin problem.
Por, është koha që Kosova të ‘udhëtojë’ drejt krijimit të shtetit të mirëfilltë ligjor dhe demokracisë së brendshme, dhe që vet këto do të japin rezultatet për zbardhjen e krimeve politike. I. M.
Me gjithë premtimet dhe nxitjet nga kryeministri Isa Mustafa që të hetohen dhe zbardhen vrasjet politike nga institucionet e drejtësisë, ende nuk ka asnjë lëvizje.
Një javë më parë, të paktën që pas zgjedhjes kryeministër Isa Mustafa, bëri thirrje të fuqishme për të ndikuar që vrasjet politike, ato të luftës dhe pas saj të zbardhen, pasi mendohet se nuk do të jenë objekt trajtimi nga gjykata speciale.
Por, ka kaluar më shumë se një javë, dhe thirrjet e kryeministrit dhe të LDK-së për zbardhjen e vrasjeve politike, të cilat nuk janë vetëm të tashme, si duket nuk po merren në konsideratë nga drejtësia.
Nuk ka asnjë lëvizje që të paktën të bën të besosh se ata njerëz nuk janë harruar. Më e dyshimta e të gjithave është drejtësia në Kosovë, e cila është kaq e varur nga jashtë. Pra, institucione të pavarura, të cilat në vend se të sillen sipas detyrimit të tyre kushtetues, sillen me arbitraritet sipas ‘më të fortit’ nga jashtë. Në këtë rast duket se nuk bënë punë as thirrja e kryeministrit Mustafa, që vjen nga LDK-ja - parti e cila nuk shquhet për forcë, për figura që mund të godasin apo trondisin një institucion, por si parti e tërhequr nga skenat e rënda, dhe që mundohet të mbajë gjallë frymën rugoviane për demokraci.
Kjo të çon në përfundimin se institucionet e drejtësisë nuk japin drejtësi ose heshtin kur këtë duhet ta bëjnë varësisht nga mesazhet që atyre ua drejtojnë ‘of rekord’ bosët e fuqishëm të politikës dhe parapolitikës.
Ndoshta një pjesë të përgjegjësisë e kanë edhe familjet e atyre viktimave, të cilat heshtën nga presione të ndryshme, fillimisht se mund të pësonin më shumë, më pas se ishin të pafuqishme dhe u harruan nga parti dhe shoqëria, e disa të tjerë sepse filluan të ngjiten në pushtet e pak t’ia shohin hairin sakrificave të të vdekurve.
Ishte vetëm një grup i vogël që nuk u dorëzua kurrë, as publikisht dhe në asnjë rast tjetër duke kërkuar zbardhjen e vrasjeve, dhe rasti më heroik është i vëllait për vëlla, të bërë nga Imer Imeri, për vëllain Hakiun i vrarë pas luftës vetëm pse ishte LDK dhe rugovist. Ai krijoi edhe një shoqatë, u drejtoi shkresa të gjitha institucioneve kombëtare e ndërkombëtare, por u përkrah fare pak edhe nga vetë familjet që kanë të njëjtin problem.
Por, është koha që Kosova të ‘udhëtojë’ drejt krijimit të shtetit të mirëfilltë ligjor dhe demokracisë së brendshme, dhe që vet këto do të japin rezultatet për zbardhjen e krimeve politike. I. M.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» IDRIZ MORINA:Presidenti Rugova gjatë komunikimit me media dhe kundërshtarë politikë mbeti dinjitoz deri në vdekje
» Vallja e pavarësisë së dy vrasjeve politike në Kosovë – Ku mbeti drejtësia
» Filluan vrasjet politike, apo lufta civile?
» Detaje të reja lidhur me vrasjet politike në Kosovë
» Adelina Ismajli: Të zbardhen të gjitha vrasjet politike
» Vallja e pavarësisë së dy vrasjeve politike në Kosovë – Ku mbeti drejtësia
» Filluan vrasjet politike, apo lufta civile?
» Detaje të reja lidhur me vrasjet politike në Kosovë
» Adelina Ismajli: Të zbardhen të gjitha vrasjet politike
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi