Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ramajli: Kushtetuta e Kaçanikut, datë e rëndësishme për Kosovën

Shko poshtë

Ramajli: Kushtetuta e Kaçanikut, datë e rëndësishme për Kosovën Empty Ramajli: Kushtetuta e Kaçanikut, datë e rëndësishme për Kosovën

Mesazh nga Agim Gashi Mon Sep 07, 2015 4:37 pm

Ramajli: Kushtetuta e Kaçanikut, datë e rëndësishme për Kosovën
Ramajli: Kushtetuta e Kaçanikut, datë e rëndësishme për Kosovën Largea_ramajli-kushtetuta-e-ka-ccedil-anikut-dat-euml-e-r-euml-nd-euml-sishme-p-euml-r-kosov-euml-n_hd1441627983

Iljaz Ramajli, lexues i deklaratës së Kushtetutës së Kaçanikut, në emisionin “Info – Box” të Radio Dukagjinit, ka theksuar se Kushtetua e Kaçanikut, e lexuar më 7 shtator 1990, është një datë e rëndësishme për të gjithë qytetarët e Kosovës.
Sipas tij, kjo datë shënon një pjesë të rëndësishme të historisë më të re të Kosovës.

“Gjeneratat më të vjetra e përjetojnë me ndryshe këtë datë, për dallim prej të rinjve të cilët kanë lexuar ose dëgjuar për këtë pjesë. Dëshiroj të kujtoj që me pesë korrik dy ditë para nxjerrjes se deklaratës së Kushtetutës, Serbia e kishte suspenduar Kuvendin e Kosovës dhe Qeverinë e Kosovës”, ka theksuar ai.
Ramajli ka thënë se ish-regjimi i Millosheviqit, kishte larguar nga puna të gjithë punëtorët në organet qendrore, pastaj kishte mbyllur sipas tij, me dhunë ish-televizionin e Prishtinës, duke larguar të gjithë gazetarët dhe punëtorët tjerë nga ish–TVP dhe kishte bllokuar botimin e Rilindjes.
“Krejt kjo kishte qëllim të manifestonte një okupim klasik me forca policore dhe ushtare të Kosovës”, ka thënë Ramajli.
Ndërsa, i pyetur për atë se pse pikërisht Kaçaniku u zgjodh që të jetë vendi kur do të lexohet deklarata e Kushtetutës së Kaçanikut, ai ka theksuar se kjo ka ndodh për shkak të gjeografisë dhe historisë të cilën e ka ky vend, duke shtuar si organizimet e disa sindikatave në këtë trevë kanë qenë faktor tjerë që ka ndikuar që Kaçaniku të zgjidhet që të mblidhen delegatët.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi