Lajme të shkurtëra nga Bota
Faqja 1 e 1
Lajme të shkurtëra nga Bota
Ban: Masa urgjente për ndryshimet klimatike
Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Ban Ki Moon kërkoi nga udhëheqësit botërorë të marrin masa urgjente për të luftuar ndryshimet klimatike.
Përpjekjet duhen bërë për hir të së ardhmes së njerëzimit, tha Ban gjatë vizitës në Svalbard, pjesën e Arktikut të kontrolluar nga Norvegjia.
Shkencëtarët thonë se Arktiku është pjesa më e goditur e globit nga nxehja globale.
Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Ban Ki Moon kërkoi nga udhëheqësit botërorë të marrin masa urgjente për të luftuar ndryshimet klimatike.
Përpjekjet duhen bërë për hir të së ardhmes së njerëzimit, tha Ban gjatë vizitës në Svalbard, pjesën e Arktikut të kontrolluar nga Norvegjia.
Shkencëtarët thonë se Arktiku është pjesa më e goditur e globit nga nxehja globale.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Re: Lajme të shkurtëra nga Bota
Iran: Torturohen protestuesit
Vdes nga rrahjet në burg një protestues iranian
Një protestues rreth kontekstit zgjedhor në Iran, torturohet për vdekje ne burgjet e këtij vendi.
Teheran - Agjencia iraniane e lajmeve bën të ditur se një burrë i arrestuar gjatë protestave të paszgjedhjeve ka vdekur nga rrahjet dhe jo nga meningjitisi, siç kanë thënë autoritetet policore, njofton BBCVorld. Ky ininformacion është dëshmia e parë zyrtare se protestuesit e arrestuar janë keqtrajtuar rëndë, siç ka në thënë liderët e opozitës. I mbyturi me rrahje në burg, Mohsen Ruholamini, 25 vjeçar, është djali i këshilltarit të fushatës për të mundë kandidatin konsevativ Mohsen Rezaie.
Vdes nga rrahjet në burg një protestues iranian
Një protestues rreth kontekstit zgjedhor në Iran, torturohet për vdekje ne burgjet e këtij vendi.
Teheran - Agjencia iraniane e lajmeve bën të ditur se një burrë i arrestuar gjatë protestave të paszgjedhjeve ka vdekur nga rrahjet dhe jo nga meningjitisi, siç kanë thënë autoritetet policore, njofton BBCVorld. Ky ininformacion është dëshmia e parë zyrtare se protestuesit e arrestuar janë keqtrajtuar rëndë, siç ka në thënë liderët e opozitës. I mbyturi me rrahje në burg, Mohsen Ruholamini, 25 vjeçar, është djali i këshilltarit të fushatës për të mundë kandidatin konsevativ Mohsen Rezaie.
Pakistan: Gjenden mbi 41 trupa të pajetë
Armata thotë se e ka rimarrë kontrollin nga talibanët në luginën Suat në një ofensivë të madhe ushtarake në fillim të këtij viti.
Zyrtarët thonë se në 24 orët e fundit të paktën 41 trupa të militantëve të dyshuar talibanë janë gjetur në lokacione të ndryshme, në luginën Suat të Pakistanit.
Autoritetet thonë se gjashtë trupa ishin me kokë të hequr. Në këtë rajon që nga korriku një numër trupash janë gjetur në rrethana të ngjashme.
Zyrtarët thonë se militantët janë vrarë nga banorët, të cilët i frikësohen kthimit të talibanëve, por banorët dhe aktivistët për të drejtat e njeriut thonë se disa nga ta mund të jenë ekzekutuar nga forcat e sigurisë.
Armata thotë se e ka rimarrë kontrollin nga talibanët në luginën Suat në një ofensivë të madhe ushtarake në fillim të këtij viti.
Shkatërrohen bazat e talibanëve
Forcat qeveritare kanë shkatërruar katër baza të militantëve dhe kanë vrarë mbi 35 kryengritës. Përleshjet kanë ndodhur gjatë ditës në atë që njihet si rruga kryesore e furnizimit të trupave të NATO-s në Afganistan përmes Pakistanit.Në të tjera zhvillime 105 talibanë i janë dorëzuar autoriteteve pakistaneze në rajonin Suat.Në këtë rajon zyrtarët njoftuan se në 24 orët e fundit janë gjetur të paktën 41 trupa të militantëve të dyshuar talibanë.
Zyrtarët thonë se në 24 orët e fundit të paktën 41 trupa të militantëve të dyshuar talibanë janë gjetur në lokacione të ndryshme, në luginën Suat të Pakistanit.
Autoritetet thonë se gjashtë trupa ishin me kokë të hequr. Në këtë rajon që nga korriku një numër trupash janë gjetur në rrethana të ngjashme.
Zyrtarët thonë se militantët janë vrarë nga banorët, të cilët i frikësohen kthimit të talibanëve, por banorët dhe aktivistët për të drejtat e njeriut thonë se disa nga ta mund të jenë ekzekutuar nga forcat e sigurisë.
Shkatërrohen bazat e talibanëve
Forcat qeveritare kanë shkatërruar katër baza të militantëve dhe kanë vrarë mbi 35 kryengritës. Përleshjet kanë ndodhur gjatë ditës në atë që njihet si rruga kryesore e furnizimit të trupave të NATO-s në Afganistan përmes Pakistanit.Në të tjera zhvillime 105 talibanë i janë dorëzuar autoriteteve pakistaneze në rajonin Suat.Në këtë rajon zyrtarët njoftuan se në 24 orët e fundit janë gjetur të paktën 41 trupa të militantëve të dyshuar talibanë.
Tajvan: Vizita e Dalai Lamës zemëron Kinën
Dalai Lama
Mijëra njerëz i janë bashkuar Dalai Lamës në një ceremoni publike në Tajvan, për t’u lutur për viktimat e tajfunit.Ai vizitoi Tajavnin, me gjithë kundërshtimin kinez. "Unë jam person, i përkushtuar plotësisht për promovimin e demokracisë. Për këtë arsye, unë e dua këtë ishull. Aq më tepër, që pata rastin të vij këtu, për çka jam shumë i kënaqur”, ka thënë Dalai Lama.
Ndërkohë, Kina ka anuluar apo ka shtyrë disa aktivitete, që kishin për qëllim të theksonin përmirësimin e shpejtë të raporteve me Tajvanin.
Mediat raportojnë se veprimi kinez ka të bëjë me vizitën e Dalai Lamës në Tajvan
Dalai Lama
Mijëra njerëz i janë bashkuar Dalai Lamës në një ceremoni publike në Tajvan, për t’u lutur për viktimat e tajfunit.Ai vizitoi Tajavnin, me gjithë kundërshtimin kinez. "Unë jam person, i përkushtuar plotësisht për promovimin e demokracisë. Për këtë arsye, unë e dua këtë ishull. Aq më tepër, që pata rastin të vij këtu, për çka jam shumë i kënaqur”, ka thënë Dalai Lama.
Ndërkohë, Kina ka anuluar apo ka shtyrë disa aktivitete, që kishin për qëllim të theksonin përmirësimin e shpejtë të raporteve me Tajvanin.
Mediat raportojnë se veprimi kinez ka të bëjë me vizitën e Dalai Lamës në Tajvan
Similar topics
» Lajme të shkurtëra nga aktivitetet shqiptare në mërgim
» Lajme të shkurtëra nga Bota:Iran: Provohet raketa me rreze të gjatë veprimi
» Rrëfenja të shkurtëra
» Diskutime shoqrore të shkurtëra e të gjata
» Halit Bogaj: Vështrime të shkurtëra për 4 filma shqiptarë
» Lajme të shkurtëra nga Bota:Iran: Provohet raketa me rreze të gjatë veprimi
» Rrëfenja të shkurtëra
» Diskutime shoqrore të shkurtëra e të gjata
» Halit Bogaj: Vështrime të shkurtëra për 4 filma shqiptarë
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
|
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi