Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Arrestohet aktivisti Xhelal Sveçla

Shko poshtë

Arrestohet aktivisti Xhelal Sveçla Empty Arrestohet aktivisti Xhelal Sveçla

Mesazh nga Agim Gashi Fri Oct 02, 2009 11:01 pm

Arrestohet aktivisti Xhelal Sveçla Petrit_rrahmani_-_vetvendosje_0395-490x320

Arrestohet aktivisti Xhelal Sveçla

Nga Express

Policia e Kosovës, ka arrestuar Aktivistin e VETËVENDOSJE's Xhelal Sveçla, thuhet në një Njoftim të kësaj Lëvizje.

"Ashtu sikurse që vepronte UNMIK-u dikur pro arrestimin e aktivistëve të VETËVENDOSJE!-S sot EULEX-i po e shfrytëzon Policinë e Kosovës, e cila po e kryen punën e ndyrë të zbatimit të urdhrave. Në Castin e arrestimit, Xhelal Sveçla po kthehej në Shtëpi nga konferenca për shtyp që sot e mbajtën familjet e Arben Xheladinit dhe Mo. Balajt, të vrarë nga policia e UNMIK-ut me 10 shkurt 2007. Ai është arrestuar aty rreth Erze 16:00 dhe në menjëherë është dërguar Burgun e Lipjanit për ta vuajtur Masen e paraburgimit që iu ka shqiptuar më së Heret bashku mir 21 aktivistët e arrestuar më 25 gusht ", thuhet në njoftimin e VETËVENDOSJE's.

Sipas njoftimit, Policia e Kosova gjatë gjithe kohës ishte në të përcjellje Xhelal Sveçlës dhe sot paradite, në oren 11:00, Shtepia e tij është bastisur dhe nga policia kontrolluar.

"Te gjitha Keto që po i ben EULEX-i, prej të zbatimit Planit 6 Pikësh të arritur mes OKB-së dhe Serbisë, nënshkrimin e Protokollit Policor mir Serbinë, e deri te persekutimi i VETËVENDOSJE!-S, që e vetmja seriozisht po e kundërshton këtë Asistence që EULEX-i po ia ben Serbisë, ky i mision huaj po i ben mir lehtësi të Madhe, pikërisht ngaqë e ka marre bekimin e udhëheqësve politike të vendit ", thuhet më tej.

Arrestimi i Sveçlas e ngrit në 22 numrin e aktivistëve të arrestuar, të cilët Paten ndërmarrë një "Aksion simbolik" Herzog përmbysur dhe dëmtuar rreth 30 Vetura të EULEX-it, të parkuara PrApa Pallatit të Rini, si reagim ndaj protokollit EULEX që më pas e nënshkroi mir Serbinë.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi